Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου....

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Απολογισμός δράσεων Δήμου Δελφών 1-31 Ιουλίου 2024

1.     Ένα σημαντικό έργο 1,8 εκατ. ευρώ για το Γαλαξίδι εντάχθηκε για χρηματοδότηση

Ένα μεγάλο έργο για τη Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, που αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού του Γαλαξιδίου, καθώς και στη στεγανοποίηση των φρεατίων της αποχέτευσης του παραλιακού μετώπου, εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεόδωρου Λιβάνιου.....

Πιο συγκεκριμένα, εντάχθηκαν συμπληρωματικά στην Πράξη με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων Δήμου Δελφών» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» τα Υποέργα:

-Υποέργο 5 «Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου συλλογής ακαθάρτων κοινότητας Γαλαξιδίου» με επιλέξιμο Π/Υ 1.734.800 ευρώ, και

-Υποέργο 6 «Δαπάνες αρχαιολογικής επίβλεψης» με επιλέξιμο Π/Υ 87.517,60 ευρώ

Το αντικείμενο των νέων Υποέργων που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης περιλαμβάνει:

α) την κατασκευή του υπολειπόμενου τμήματος του Δικτύου Αποχέτευσης του οικισμού του Γαλαξιδίου,

β) την υλοποίηση των έργων Στεγανοποίησης των Υφιστάμενων φρεατίων Αποχέτευσης του Παραλιακού μετώπου, και

γ) την κάλυψη των δαπανών της αρχαιολογικής επίβλεψης κατά την υλοποίηση του έργου.

 

 

2.     Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το Καταδυτικό Πάρκο του Δήμου Δελφών

Στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή του Γαλαξιδίου, ένα σημαντικό έργο που θα ενισχύσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της περιοχής και δρομολογεί ο Δήμος Δελφών, προχώρησε η αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Το Καταδυτικό Πάρκο αποτελεί επένδυση του Δήμου σε ένα ιδιαίτερο είδος τουρισμού που γνωρίζει άνθηση τα τελευταία χρόνια, αλλά και συνέχεια της πολιτικής επιλογής να δημιουργηθεί ένα πλέγμα δραστηριοτήτων, οι οποίες στο σύνολό τους θα εμπλουτίσουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής με μία μεγάλη γκάμα επιλογών για τον εν δυνάμει επισκέπτη.

 

 

3.     Νέα γήπεδα μπάσκετ-βόλεϊ και σύγχρονες αναβαθμισμένες υποδομές στο προαύλιο του Γυμνασίου της Άμφισσας

Το Γυμνάσιο της Άμφισσας απέκτησε έναν νέο σύγχρονο προαύλιο, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των γηπέδων, μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ επίσης ο χώρος αναβαθμίστηκε συνολικά με την προσθήκη εξέδρας αλλά και τον καλλωπισμό που πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τη μελέτη, έγινε ασφαλτόστρωση τμήματος του προαυλίου και ακολούθως επίστρωση ελαστικού τάπητα για τη διαμόρφωση των γηπέδων, μπάσκετ και βόλεϊ, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσης, τοποθετήθηκαν δύο νέες μπασκέτες, πυλώνες φωτισμού του χώρου, μεταλλικές σταθερές κερκίδες, παγκάκια και νέα βρύσες.

Οι εργασίες που έγιναν εντάσσονται στο έργο με τίτλο «Ανακαίνιση «Κυριακοπούλειου» Δημοτικού κτιρίου Ιτέας και επανάχρησή του ως πολιτιστικός πολυχώρος θεάτρου, κινηματογράφου και Δημοτικού Ωδείου Δήμου Δελφών –Αναβάθμιση κτιριακών και υπαίθριων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 630.000,00 ευρώ.

 

 

4.     Περνά στο στάδιο του διαγωνισμού το έργο του ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας

Ένα σημαντικό έργο ύδρευσης για τη Δεσφίνα αλλά και τις γύρω περιοχές, αυτό της αναβάθμισης του ταχυδιυλιστηρίου, περνά στο στάδιο της δημοπράτησης, καθώς στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, εγκρίθηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις αυτής.

Πιο συγκεκριμένα, η προμήθεια με τίτλο «Αναβάθμιση του ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας», έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, με το ποσό των 500.000 ευρώ, στο «ΤΠΑ υποδομών και μεταφορών 2021-25» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη υποδομών και προστασία περιβάλλοντος (μικρά φράγματα, αρδευτικά δίκτυα, ύδρευση-αποχέτευση, αντιπλημμυρικά κλπ».

Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Δ/νση Υποδομών & Συντηρήσεων του Δήμου Δελφών, ενώ κύριος του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δ. Δελφών. Στόχος, με την υλοποίησή του, είναι η κάλυψη των αναγκών ύδρευσης της Δεσφίνας και των γύρω περιοχών, η διασφάλιση της ποιότητας του νερού, η ενεργειακή αναβάθμιση του διυλιστηρίου και η δραστική μείωση των βλαβών.

 

 

5.     Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ένα έργο του Δήμου Δελφών το οποίο έρχεται να βελτιώσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 347.041,93 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και ίδιους πόρους του Δήμου Δελφών και θα πραγματοποιηθεί στη θέση «Ισόματα» και σε απόσταση 6,5 χλμ από την Άμφισσα, όπως επιτρέπεται και από τις χρήσεις γης του Γ.Π.Σ. της Δ.Ε. Άμφισσας.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου θα περιλαμβάνονται γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως, αίθουσα προσωπικού, αποθήκη τροφών και υλικού, αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων, ιατρείο (αίθουσα εξετάσεων και επεμβάσεων μικρών ζώων), αίθουσα αναμονής ασθενών ζώων και μία δεύτερη αποθήκη γενικής χρήσης. Επίσης, στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστεί και περίφραξη του καταφυγίου.

 

 

6.     Ξεκινούν εργασίες κατασκευής ραμπών και wc ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Δελφών

Υπεγράφη η σύμβαση και σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή ραμπών και wc ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Δελφών, ένα έργο που θα βελτιώσει την πρόσβαση και την παροχή υπηρεσιών σε μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και wc ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 45.000,00 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και αφορά σε παρεμβάσεις που θα γίνουν σε συνολικά εννέα σχολεία του Δήμου και πιο συγκεκριμένα ως εξής:

Ράμπα και wc ΑμεΑ θα κατασκευαστούν σε:

·         ΕΠΑΛ Άμφισσας

·         Γυμνάσιο Άμφισσας

·         Νηπιαγωγείο Γαλαξιδίου

·         Γυμνάσιο-Λύκειο Γαλαξιδίου

·         Δημοτικό σχολείο Γραβιάς

wc ΑμεΑ θα κατασκευαστούν σε:

·         Λύκειο Άμφισσας

·         4ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

·         1ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας

·         Δημοτικό Σχολείο Γαλαξιδίου

 

  

7.     Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για το Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία μέσω της οποίας θα προκύψει ο ανάδοχος για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού, ενός έργου που θα προσθέσει στο Δήμο Δελφών μία ακόμα σύγχρονη αθλητική υποδομή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Δελφών προκήρυξε Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., για την επιλογή αναδόχου του έργου με τίτλο «Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Πολυδρόσου, σε χώρο όπου σήμερα υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων αναμένεται να γίνουν εργασίες στα αποδυτήρια, θα κατασκευασθεί ο συνθετικός τάπητας στίβου (ταρτάν), σκάμματα άλματος και βαλβίδες σφαιροβολίας-δισκοβολίας καθώς και μια λίμνη με εμπόδια, θα κατασκευαστεί νέα μεταλλική περίφραξη, θα γίνει διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου των αποδυτηρίων, θα κατασκευαστούν ράμπες ΑμεΑ, θα γίνει τσιμεντόστρωση και διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης.

 

8.     Στο πλευρό του Δήμου Δελφών το Υπουργείο Τουρισμού για το νέο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών

Ο Δήμος Δελφών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θέση που έλαβε το Υπουργείο Τουρισμού, σχετικά με το νέο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που είναι σε εξέλιξη, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στη δυναμική τουριστική προοπτική της Φωκίδας, η οποία δε θα πρέπει να πληγεί.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από συντονισμένες ενέργειες των Δήμων Δελφών και Δωρίδος και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου 2024 συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, παρουσία της Υπουργού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κ. Μύρωνα Φλουρή και Υπηρεσιακών Παραγόντων με θέμα την εγκατάστασης νέων ιχθυοκαλλιεργειών στο θαλάσσιο μέτωπο της Φωκίδας, εξ αφορμής της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) αναφορικά με την ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ).

 

 

9.     Σε κλίμα συναίνεσης μεταξύ Δήμου και Ρομά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμος Δελφών συνεχίζει να εργάζεται για την επίλυση του θέματος της μετεγκατάστασης των Ρομά στην πόλη της Άμφισσας, ενώ το κλίμα συναίνεσης αποτυπώθηκε και από την πλευρά της εν λόγω κοινότητας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2024.

Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών συζήτησε για τα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα των Ρομά στην περιοχή, κατόπιν αιτήματός τους και σε συνέχεια, μεταξύ άλλων, της απόφασης που έλαβε πρόσφατα το κορυφαίο όργανο του Δήμου για μεταφορά του καταυλισμού από τη θέση «Νησί-Κουμπούλοι» (επί της Εθνικής οδού) στη νόμιμη τοποθεσία «Κάμινος», με την προϋπόθεση της εξασφάλισης της συναίνεσης  του πληθυσμού των Ρομά και των δύο καταυλισμών, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου και την Ευρωπαϊκή χάρτα των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όπως διατυπώθηκε από το δικηγόρο, εκπρόσωπο των διαμενόντων στο καταυλισμό της θέσης «Νησί-Κουμπούλοι», υπάρχει θετική διάθεση για μεταφορά τους στη θέση «Κάμινος», θέτοντας ως προϋπόθεση τη διαγραφή των χρηματικών προστίμων που τους επιβλήθηκε για αυθαίρετες κατασκευές, καθώς και την εξασφάλιση των κατάλληλων υποδομών-συνθηκών διαβίωσης.

10.Ενεργειακά αυτόνομο το Γυμνάσιο και Λύκειο της Γραβιάς

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκίνησαν εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Γραβιάς, ένα έργο του Δήμου Δελφών που θα οδηγήσει στην κάλυψη μεγάλου μέρους των αναγκών του συγκροτήματος σε ενέργεια, με ταυτόχρονο οικονομικό όφελος για το Δήμο.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου Γραβιάς» είναι προϋπολογισμού 31.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από «Δράσεις που επιβαρύνονται από τη λειτουργία γειτονικών χώρων διάθεσης απορριμμάτων».

Η μελέτη συντάχθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις που διέπουν την προμήθεια και τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος αυτοπαραγωγής με ενεργειακό συμψηφισμό (net-metering). Σκοπός της παρέμβασης είναι η κάλυψη σε μεγάλο βαθμό των αναγκών του ίδιου του κτιρίου σε ηλεκτρική ενέργεια, τυχόν έλλειμμα θα καλύπτεται μέσω του δικτύου χαμηλής τάσης του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, ενώ τυχόν πλεόνασμα θα εγχέεται σε αυτό και θα διενεργείται ενεργειακός συμψηφισμός.

 

 

11.Ξεκινούν εκ νέου εργασίες για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής του σχολείου της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο, η ολοκλήρωση των οποίων θα αποδώσει στην Εταιρεία Φωκικών Μελετών ένα σύγχρονο χώρο για τη στέγαση των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, με τίτλο «Αλλαγή χρήσης σχολείου Τ.Κ Αγίου Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο», προβλέπεται να γίνουν εργασίες αντικατάστασης στέγης, ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού, αντικατάστασης κουφωμάτων με νέα, ενώ θα γίνει και διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου με την απαραίτητη φύτευση. Επίσης, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες υποδομής (υδραυλική-αποχετευτική εγκατάσταση, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, θέρμανση, κλιματισμός και σύστημα πυρασφάλειας).

Υπενθυμίζεται ότι, στα μέσα Μαΐου του 2024 η Δημοτική Επιτροπή Δ. Δελφών αποφάσισε την έγκριση της νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη συνέχιση του έργου, μεταξύ του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με το Δήμο Δελφών να χρηματοδοτεί από ίδιος πόρους με το ποσό των 130.000 ευρώ τις πρόσθετες εργασίες που απαιτήθηκαν, εστιάζοντας στο σκοπό της αξιοποίησης του παλιού διδακτηρίου.

12.Αναβατόριο για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές δυσκολίες αποκτά το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας

Στην αποδοχή της δωρεάς για την προμήθεια και εγκατάσταση αναβατορίου για άτομα με κινητικές δυσκολίες στο Μουσικό Σχολείο Άμφισσας, στην έγκριση των όρων της σύμβασής της, καθώς και της σχετικής μελέτης προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Δελφών κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.

Συγκεκριμένα πρόκειται για δωρεά της εταιρείας ΒΙΟΜΑΝ ΑΒΕΕ και αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση αναβατορίου για άτομα με κινητικές δυσκολίες στο Μουσικό Σχολείο Άμφισσας. Οι προδιαγραφές της προμήθειας και εγκατάστασης καλύπτουν τις τεχνικές οδηγίες προσαρμογής κτιρίων και υποδομών για την προσβασιμότητα αυτών σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Πρόκειται ουσιαστικά για πιστοποιημένο αναβατόριο κατακόρυφης κίνησης εσωτερικού χώρου, που θα έχει ως στάσεις τον ισόγειο και τον Ά όροφο του κεντρικού κτιρίου του Σχολείου, ενώ θα διαθέτει και πλευρική κάλυψη για λόγους ασφαλείας.

 

 

13.Στη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Δήμαρχος Δελφών

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δελφών και Αντιπρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.

Πιο συγκεκριμένα, η σύσκεψη έλαβε χώρα στο γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, ενώ το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, η Δήμαρχος Χαλκιδέων και μέλος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας κα. Έλενα Βάκα και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλης Γραφάκος. .

Ο Δήμαρχος Δελφών και Αντιπρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, στην ίδια γραμμή πλεύσης με τους συναδέλφους του στην αυτοδιοίκηση (Δήμους και Περιφέρεια), τόνισε τη σημασία του κοινού μετώπου που έχει δημιουργηθεί με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων. «Ο Φο.Δ.Σ.Α., ως ο φορέας που έχει γνώση καλύτερα από τον κάθε άλλο των αναγκών που υπάρχουν, σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο, είναι έτοιμος και έχει ωριμάσει τα άκρως απαραίτητα και συνάμα επείγοντα έργα, ενώ προχωρά στην εκπόνηση ενός νέου Περιφερειακού σχεδιασμού μετά τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., τον οποίο η πολιτεία οφείλει να στηρίξει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγκαλής.

 

 

14.Συνεδρίασε στο Γαλαξίδι το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών

Συνεδρίασε στο Γαλαξίδι, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Δελφών, με σκοπό μία ακόμα ενημέρωση των εμπλεκομένων φορέων, στο πλαίσιο των ενεργειών που είναι σε εξέλιξη για την αντιπυρική προστασία.

Η συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία Αντιδημάρχων, Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων, Υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, εκπροσώπων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φωκίδας, του Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου, του Λιμενικού Σώματος και λοιπών συναρμόδιων φορέων, χαιρετίστηκε θετικά από όλους.

Τονίζεται ότι, ο Δήμος Δελφών καθημερινά ενημερώνει για τις επικρατούσες συνθήκες, εφιστώντας την προσοχή σε όλους, προκειμένου να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης.

 

 

15.Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»

Συνέχεια και το μήνα Ιούλιο για το 6ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ». Η πρώτη μεγάλη παραγωγή ήταν αφιερωμένη στο καλό ελληνικό τραγούδι, με πρωταγωνιστές τον μεγάλο ερμηνευτή Κώστα Μακεδόνα και την ταλαντούχα, γεμάτη ζωντάνια Χριστιάνα Γαλιάτσου, με συνοδοιπόρο την εξαμελή ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών, οι οποίοι καθήλωσαν τον κόσμο στην Πλατεία Ησαΐα στην Άμφισσα, στις 6 Ιουλίου.

Η συνέχεια δόθηκε στην Ιτέα στις 20 Ιουλίου καθώς και όσοι βρέθηκαν εκεί θα θυμούνται για χρόνια τη συναυλία του σπουδαίου ερμηνευτή Γιάννη Κότσιρα. Ακούσματα διαχρονικά, σε μία μεγάλη παραγωγή, στην οποία έλαβαν μέρος μαζί του η Μυρτώ Βασιλείου και η Δήμητρα Μπουλούζου, οι εξαιρετικοί μουσικοί της ορχήστρας, αλλά και το κοινό το οποίο απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο συνοδεύοντας τους επί σκηνής καλλιτέχνες αγκαλιάζοντας με θέρμη τη συναυλία.

 

16.Με τις καλύτερες κριτικές πραγματοπιήθηκε στην Ιτέα το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης «Pythia Cup»

Με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας να κατακτά την πρώτη θέση, επικρατώντας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο τελικό, αλλά και τις καλύτερες κριτικές των ανθρώπων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για το επίπεδο της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στην Ιτέα το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών Κ19 «Pythia Cup».

Οι επτά εθνικές ομάδες, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Ολλανδίας και της Ουγγαρίας, έδωσαν στο τριήμερο των αγώνων, Παρασκευή έως Κυριακή, μοναδικές αγωνιστικές παραστάσεις, αποζημιώνοντας το κοινό που έδωσε το παρών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ιτέας, σε μία διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Δελφών σε συνεργασία με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα «Δίκτυο Δελφών», την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, την Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ιτέας.

 

 

17.Με πλούσιο θέματα και επιτυχία το Ε.Λ.Τ. Κύπελλο Ιτέας

Με επιτυχία και χαρίζοντας στιγμές μοναδικού θεάματος στους θεατές που παρακολουθούσαν τον αγώνα πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, 13 και 14 Ιουλίου 2024, το Ε.Λ.Τ. Κύπελλο Ιτέας.

Ο Δήμος Δελφών και η Δημοτική Κοινότητα Ιτέας, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοΐας, διοργάνωσαν το Κύπελλο Ιτέας, Ναυταθλητική Εκδήλωση Αγώνων Τζετ Σκι, στην παραλία Μαϊάμι, στρέφοντας τα βλέμματα όλων στη θάλασσα, εκεί όπου μερικοί από τους καλύτερους αναβάτες της Ελλάδας εντυπωσίασαν το κοινό με τις επιδόσεις και τη δεξιοτεχνία τους. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου