Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου....

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Tο τριαντάχρονο ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ «ΤΑΣΟΥΛΑΣ και ΠΑΝΟΥ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ, γυρεύει μετά από χρόνια τούς «προστάτες» του και τους διαχειριστές του!!

Γράφει ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου

 Εσείς γνωρίζετε κάτι γιαυτό και την σημερινή του κατάσταση??  

Διαβάστε τα δυό λόγια που γράφουμε.  ....

Δείτε τις πολλές εικόνες που σάς δείχνουμε και …. «θρηνήστε» μαζί μας για την  κατάντια, την ασέβεια  και την αγνωμοσύνη μας ΓΙΑ MIA AKOMA ΦOΡA!!!

*** Πως γίναμε  έτσι ωρέ  Δαδιώτες ??

Που ‘’κρύφτηκε και χάθηκε’’ η ντροπή μας και μαράζωσε η αξιοσύνη μας??

Που θάφτηκε το φιλότιμο κι η αρχοντιά μας??

Μετά την 37χρονη απαξίωση  της ΔΩΡΕΑΣ  ΜΙΧΟΥ (ακόμα αναζητείται??) ένα πρόβλημα δηλαδή που αναδείξαμε πρόσφατα και επιχειρηματολογήσαμε σχετικά.  Ένα ακόμα χειρότερο και εξοργιστικότερο παράδειγμα χαρακτηριστικής αδράνειας κι απίστευτης αδιαφορίας μας με σοκαριστικά αποτελέσματα, θα μάς απασχολήσει σήμερα. Το θεωρούμε μείζον και το τοποθετούμε ψηλά στα ενδιαφέροντά μας. Ελπίζουμε κι εσείς το ίδιο. Πρόκειται για την  θλιβερή περίπτωση ενός άλλου μεγάλου ευεργέτη μας, τού αείμνηστου  συμπατριώτη μας ΠΑΝΟΥ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ  και της κακότυχης, στα χέρια μας,   κληρονομιάς του που παραμένει αναξιοποίητη, ούσα ‘‘ανύπαρκτη’’ ως τώρα  εδώ και 30  χρόνια!!!

Η «αβάσταχτη»  αγνωμοσύνη  μας για όσους μάς ευεργέτησαν, ‘’απεικονισμένη’’ προ οφθαλμών κάθε ειλικρινά ενδιαφερόμενου στο σημερινό μας σημείωμα. Η φωτογραφική καταγραφή αποκαλυπτική!!  Ένα κληροδότημα που επί τριάντα 30 χρόνια αδρανοποιημένο απαξιώνεται, φθείρεται, κινδυνεύει, δίχως να υπηρετείται  ο σκοπός του και να δικαιώνεται ο πόθος, οι επιθυμίες, η θέληση τού ευεργέτη.  Λένε, «μια εικόνα, ίσον χίλιες λέξεις». Πολλές εικόνες, χιλιάδες σκέψεις … λέμε εμείς!! Και γιαυτό επιλέξαμε, -παρά τις συνήθειές μας- , να είναι όσο γίνεται  λιγοστές οι «λέξεις» μας σήμερα. Πολλές οι εικόνες όμως που θα θέσουμε υπόψη σας , ακριβώς για να αφιερώσετε σ` αυτές εσείς (εφόσον το θελήσετε  και σας παρακαλούμε να το κάνετε γιατί νομίζουμε πως έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον), τον λίγο χρόνο σας και να δείτε αποτυπωμένο το αποτέλεσμα της αδράνειας, τής  παραμέλησης και της αναισθησίας μας.

Και να λάβετε γνώση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί σε ένα (κι όχι μόνο) απ` τα ακίνητα του κληροδοτήματος  ‘’ΠΑΝΟΥ και ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ’’

Μήπως και βλέποντας  τις μεγάλες ανεπάρκειές μας. Και συνειδητοποιώντας  όλοι μας  το μέγεθος της αναξιότητάς μας, συνετιστούμε κάποτε κι αλλάξουμε συμπεριφορές και τακτικές, εκτιμώντας επιτέλους και αξιολογώντας  τού λοιπού ως μεγίστη υποχρέωσή μας την ωφέλιμη αξιοποίηση χωρίς περεταίρω καθυστερήσεις και αδικαιολόγητες αναβλητικότητες και, την κατά το δυνατόν καλύτερη και παραγωγικότερη  λειτουργία των κληροδοτημάτων και των  Δωρεών των συμπατριωτών  μας. Που μάς εμπιστεύτηκαν  την διαχείρισή τους και την εκπλήρωση των σκοπών τους, με πιστή πάντοτε  τήρηση των διαδικασιών, των όρων  και προϋποθέσεων που οι ίδιοι όρισαν, όπως εν προκειμένω ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ  και ασφαλώς εκ των πραγμάτων δεν αποδειχτήκαμε άξιοι της εμπιστοσύνης τους!!!   

Το λιγότερο, ντροπιαστικές είναι οι εικόνες ενός τουλάχιστον εκ των ακινήτων που μας κληροδότησε ο άνθρωπος αυτός  και θα σας δείξουμε σήμερα !!! 

Απογοήτευση, θλίψη και αγανάκτηση,  τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις  που προκαλούν.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν μία προς μία. Κοιτάξτε τες προσεκτικά – ερευνητικά.  

Μετά σκεφτείτε! 

Αγανακτήστε, θορυβηθείτε, θυμώστε με την ανευθυνότητα των αρμοδίων, αλλά και με τον εαυτό σας. Νοιώστε κι εσείς ενοχικά, όπως εμείς. 

Γιατί αυτό το χάλι που είδαμε - κι εσείς θα δείτε τώρα -, είναι τόσο σοκαριστικό  και θλιβερό που δεν καταπίνεται κι ούτε εύκολα  συγχωριέται!!!

Γιατί είναι αποτέλεσμα και επιτομή τής απραγίας μας, της  αδιαφορίας, της άγνοιας και της  αγνωμοσύνης μας!! 

«Καμαρώστε» το μαύρο χάλι και την κατάντια  τής περιουσίας που μάς δωρίθηκε και δεν την σεβαστήκαμε!!

Γιατί κατά πως φαίνεται ΔΕΝ ξέρουμε πια να εκτιμάμε κι ούτε νοιώθουμε πως πρέπει διπλά να τιμάμε… και ότι μάς προσφέρθηκε, μαζί κι αυτούς που μας  το πρόσφεραν!! Τόσα χρόνια ως σήμερα δεν βρήκαμε ούτε ίχνος ενδιαφέροντος κι ένιας για ότι με τόση αγάπη για το χωριό μας, μάς δόθηκε.  

Κι όχι βέβαια για να απαξιωθεί εντελώς στα χέρια μας και επί ημερών μας.

Αλλά προφανώς για να αξιοποιηθεί  σωστά  όπως ήθελε και πίστευε πως θα γίνει  κι ο αείμνηστος  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑΣ.

Εκτάκτως  βρέθηκα  χθες τ` απόγευμα κοντά στην Κοινότητα  των Θρακομακεδόνων Αττικής. Με την ευκαιρία που ήμουν εκεί, θεώρησα σκόπιμο να ρίξω μιά ματιά στο ακίνητο του κληροδοτήματος  «ΤΑΣΟΥΛΑΣ και ΠΑΝΟΥ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ» που βρίσκεται στην περιοχή αυτή .

Σοκαριστικές  οι εικόνες με το που έφτασα!!!  Απροσδόκητο το θέαμα πέραν κάθε φαντασίας, που με εξόργισε πραγματικά και με απογοήτευσε βαθιά.  Όχι  μόνο για την θλιβερή εικόνα τραγικής εγκατάλειψης ενός τέτοιου μεγάλης αξίας περιουσιακού στοιχείου, σε μιά  απ` τις πιό όμορφες και ακριβές περιοχές της  Αττικής  αμιγούς κατοικίας!!

Αλλά και για την συνεχιζόμενη επί πολλά χρόνια ίδια  τραγική κατάσταση  με το ίδιο απαράδεκτο  χάλι!!!

Θλίψη και ντροπή μόνο. Για το  κατάντημα ενός περιουσιακού στοιχείου, που πληροφοριακά για να συνειδητοποιήσετε  περί ποιού μεγέθους αξίας πρόκειται, σάς αναφέρω ενδεικτικά πως η αξία τού συγκεκριμένου ακινήτου το 2004 ήταν γύρω στο 1.000.000 ευρώ!! Το 2007 περί τα  800-850.000 ευρώ. Λίγο αργότερα στα χρόνια τής μεγάλης οικονομικής κρίσης, περί τις 300-350.000. Και σήμερα η πραγματική αγοραία αξία του συνεχώς ανεβαίνει σιγά και σταθερά  και είναι κάπου στα 400-450.000 ευρώ.

Πρόκειται για οικόπεδο επι της κύριας οδού {Γάτσου 11} εκτάσεως  1.200 τμ (όπως λίγο πολύ είναι όλα τα οικόπεδα αυτής της περιοχής) με ισόγεια κατοικία  102 τμ , παραμελημένη βέβαια κι αυτή και σε απογοητευτική κατάσταση. Το ακίνητο βρίσκεται σε πολλή όμορφη γειτονιά, ανάμεσα σε ωραιότατες πολυτελείς όμορες αλλά και ευρύτερα, ιδιοκτησίες που του προσθέτουν οπωσδήποτε υπεραξία.  Σε περιβάλλον κατάφυτο,  που κυριαρχούν τα πεύκα και πολυάριθμα άλλα φυτικά ειδή. Με πρασιές, δεντροστοιχίες και κήπους όλες οι κατοικίες της περιοχής, μιά ομορφιά όλα γύρω-τριγύρω και μιά άμεση αίσθηση της υψηλών προδιαγραφών περιοχής  σαν βρεθεί κανείς εκεί. Όσοι ξέρετε την περιοχή Θρακομακεδόνων  θα αντιλαμβάνεστε  τι σας περιγράφω.

Για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα όμως για το κληροδότημα ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ και τα  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ του, θα μιλήσουμε κι αύριο και μεθαύριο λεπτομερέστερα. Γιατί  αυτή η κατάσταση  που επικρατεί εκεί είναι απαράδεκτη και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ ΑΜΕΣΩΣ. Και είναι και δικιά μας ευθύνη αγαπητοί  Δαδιώτες, για να γίνει αυτό.  

Αν θυμώσουμε σήμερα με τις εικόνες ντροπής που θα δούμε, γρήγορα ας ξεθυμώσουμε για να κάνουμε μαζί γρήγορα και αποτελεσματικά  ότι πρέπει και επιβάλλεται.  

Είναι ανάγκη να ενεργήσουμε και να μην αδιαφορήσουμε και πάλι. Τελείωσα…. ησυχάστε!! Πάλι βέβαια ξέφυγα λίγο κι έγραψα κάτι «παραπάνω»,  αν κι υποσχέθηκα πως θα συγκρατηθώ σήμερα δίνοντας  χώρο - κι εσείς τον χρόνο σας-, στα φωτογραφικά ντοκουμέντα .

Πρόθεσή μας ήταν να αποκαλύψουμε  κυρίως φωτογραφικά και πολύ λιγότερο  περιγραφικά  το ΜΕΓΑΛΟ αυτό ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Για να έχετε κι εσείς πλήρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει. Τα υπόλοιπα  «σπουδαία» θα τα πούμε στην αυριανή συνέχεια και σ` όσες ακόμα τυχόν χρειαστούν.

Με υπομονή και επιμονή.   

ΘΑΝΑΣΗΣ  ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ    9 /7/2024

Οι θλιβερές εικόνες τής σημερινής κατάστασης του σημαντικού ακινήτου τού ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ  ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ στην περιοχή  «Θρακομακεδόνων»
















































Πολυτελείς Κατοικίες στην περιοχή Θρακομακεδόνων, απέναντι και τριγύρω απ` το ακίνητο τού  "ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ  ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ"!! Σας τις δείχνουμε για να διαμορφώσετε πληρέστερη άποψη για την περιοχή τού ακινήτου και να διαπιστώσετε την χαώδη διαφορα και αποσταση  μεταξυ αυτων των κατοικιών και της ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος Παλασάντζα μετά την πολυχρονη  εγκατάλειψή του, ειδικά τα τελευταια δέκα χρόνια .













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου