Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Της Αγίας Κυριακής Μεγαλομάρτυρος και του Αγίου Οδυσσέα του Νεομάρτυρα είναι σήμερα, 7 Ιουλίου..

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ απ` την Δημοτική μας Αρχή η ύπαρξη! ΔΩΡΕΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ. Η Κοινότητα Αμφίκλειας τι λέει??

ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ότι ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ και ΠΑΡΑΜΕΛΕΛΗΜΕΝΗ! Δίνουμε σήμερα και νέα στοιχεία, προσανατολίζοντας την έρευνα!!....

( Δείξτε παρακαλούμε λίγη υπομονή και διαβάστε μέχρι τέλους και το σημερινό μας σημείωμα, όσοι τουλάχιστον ενδιαφέρεστε να ξέρετε για την ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ ).

Πληροφορήθηκα ότι χθες Τρίτη 2 /7/2024 υπήρξε προγραμματισμένη!! ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου -απολογιστική διμήνου-, ασχέτως αν εμείς βέβαια οι πληβείοι δεν την πήραμε χαμπάρι κι ούτε φρόντισε κάνεις να μάς ενημερώσει εγκαίρως. Προς απόδειξη αυτού, κοιτάξτε την Δημοτική ηλεκτρονική σελίδα!! 

Ας είναι όμως …..

 Έχουν ιδιαίτερο βεβαίως ενδιαφέρον αυτές οι συνεδριάσεις , για όποιον ίσως εξ ημών ενδιαφέρεται να διαμορφώσει και να έχει άποψη για την λειτουργία, ή και την δυσλειτουργία του Δήμου μας σε κάθε επίπεδο, θεσμικό, αποφάσεων και εκτελεστικό.

Επειδή ένα απ` τα θέματα που εξετάστηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, αφορούσε στην πολλή πρόσφατη – μόλις προ σχεδόν 2 εβδομάδων ανάρτησή μου- (την οποία μπορείτε όσοι επιθυμείτε να δείτε ή και να ξαναδείτε για να την θυμηθείτε και να έχετε έτσι την συνέχεια σήμερα του θέματος, θα την βρείτε με ημερομηνία 23 Ιουνίου στην πάντα φιλόξενη και εξαιρετική ενημερωτική ιστοσελίδα - πολυεργαλείο «Polydrosos Parnassou» τού δραστήριου, δημιουργικού κι αεικίνητου αγαπητού κοντοχωριανού μας Χρήστου Μουτσιανά, καθώς και στην ομάδα Amfiklia στο Facebook όπως και στον προσωπικό μου λογαριασμό επίσης στο Facebook) Που σε `κείνη την ανάρτησή μας αναφερόμαστε για πρώτη φορά  στην ΔΩΡΕΑ 25.000 δολαρίων προ 37 ετών!! του αείμνηστου ευεργέτου συμπατριώτη μας (Ελληνοαμερικανού) ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ  ΜΙΧΟΥ, με συνωδά εκ μέρους μας εύλογα ερωτήματα για την τύχη της ΔΩΡΕΑΣ αυτής και την έως τώρα διαχείριση και αξιοποίησή της.

Bλέποντας χθες κατόπιν της πληροφόρησής μου το συγκεκριμένο απόσπασμα απ` τη συζήτηση στο ΔΣ ( βέβαια βιντεοσκοπημένο), για το θέμα που προκάλεσε όπως κατάλαβα, η πρόσφατη ανάρτηση  για την ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ.

 Και αφού εξ όσων άκουσα διαπίστωσα ΠΛΗΡΗ και ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΝΟΙΑ περί του ζητήματος απ` τους αιρετούς της Δημοτικής μας Διοίκησης. Και με «κερασάκι» μάλιστα κατά την συζήτηση, υπαινιγμούς και ευθεία αμφισβήτηση της εγκυρότητας των λεγομένων μου. Καθώς και αιχμές για αναξιόπιστους και αίολους ίσως ισχυρισμούς μου περί ανύπαρκτης πιθανόν όμως ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ. Που διατυπώθηκαν απ` την Δημοτική Αρχή με την απαξιωτική για το πρόσωπό μου και την αξιοπιστία μου έκφραση«…ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει!! (όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει : «ότι τού κατέβει τού καθενός στο κεφάλι λέει, επομένως κι εγώ) και συνέχισε προσθέτοντας ότι: «εμείς ρωτήσαμε και ΔΕΝ υπάρχει τίποτα τέτοιο!!».

Βεβαιωμένος πλέον εξ όλων αυτών, ότι ΟΥΔΕΙΣ των «αρχόντων» μας γνωρίζει περί ΜΙΧΟΥ ή ενδιαφέρεται σοβαρά να πληροφορηθεί (αφού εκ προοιμίου φροντίζει να αμφισβητήσει ή και να χλευάσει την εγκυρότητα των ισχυρισμών μου) και ασφαλώς ούτε «κατέχει» τον τρόπο για να μάθει ως όφειλε, παραδείγματος χάριν κατά το γνωστό ιλαρόν: «δεν ήξερες … δεν ρώταγες»???

Θεωρώ πως πρέπει να επισημάνω κατόπιν τούτων και για μιά ακόμα φορά στην Δημοτική μας Αρχή και τους εκπροσώπους της (και υπόψιν παντός άλλου), ότι απαντώνται ανάμεσά μας δυό κυρίως τύποι ανθρώπων

Αυτοί που πράγματι λένε «ότι τους κατέβει κι ότι ΘΕΛΟΥΝ » Και οι άλλοι, που λένε μόνο ότι πολύ καλά ΞΕΡΟΥΝ !! Και ακριβως στην ‘’λεπτομέρεια’’ αυτή έγκειται η διαφορά τους. Εγώ όπως επανειλημμένως έχω αποδείξει, ανήκω μέχρι ώρας τουλαχιστον, στην δεύτερη κατηγορία.

Εκείνων δηλαδή που όταν μιλάνε για κάτι και ξέρουν τι ακριβώς λένε και πως να επιχειρηματολογούν γιαυτό.

Βέβαια δεν περίμενα και καμιά διαφορετική αντιμετώπιση και συμπεριφορά απ την συνήθη ανάγωγη και χλευαστική, αφού δεν είναι κι η πρώτη φορά!

Ούτε και πέρασε απ’ το μυαλό μου ότι θα ‘’καταδέχονταν’’ οι «εξοχότατοι» αιρετοί μας, να σκεφτούν καν ότι μπορεί τέλος πάντων να ρωτήσουν π.χ. τον συμπολίτη τους (που έτσι κι αλλιώς ανέδειξε το θέμα), για όσα ο ίδιος ανέφερε και για όσα πιθανόν ακόμα περισσότερα να γνωρίζει γι` αυτό, ώστε να επιληφθούν και οι ίδιοι στην συνέχεια, ενημερωμένοι όμως πρώτα κατά το δυνατόν, αντί να αμφισβητούν περιπαίζοντας για τις δήθεν αναξιόπιστες πληροφορίες μου και ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει τίποτα σχετικό με ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ !! 

Τι κερδίζουν με τον τρόπο αυτό?? 

Κατά που είναι το δίκιο, αργά ή γρήγορα θα φανεί.

Για πολλοστή λοιπόν φορά κυρίες και κύριοι αιρετοί μας, σάς προτρέπω να είσαστε προσεκτικότεροι και λιγότερο εγωιστικά σίγουροι για τις βεβαιότητές σας, δεδομένης τής ευαλωτότητά σας!! Και να υπολογίζεται πολύ καλύτερα σε ποιόν απευθύνεται τους χλευασμούς σας (ανεπίτρεπτο για τον οποιονδήποτε βέβαια) και για ποιόν λέτε τι και γιατί. Δεν είμαστε ΟΛΟΙ επιπόλαιοι, φανφαρόνοι, ελαφρεις μυθοπλάστες και «αδειανά πουκάμισα». Υπάρχουν και σοβαροί ανάμεσά μας απολύτως υπεύθυνοι για όσα λένε, γράφουν και αναδεικνύουν.

Κι αν κανείς, όπως εσείς, κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, ας έχει υπόψη του ότι μάλλον πάντοτε οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα, σε συμπεριφορές και αντιδράσεις που συνήθως τον εκθέτουν, όσο κι αν πολλές φορές οι συγκυρίες και η τύχη τον βοηθούν σκανδαλωδώς να διασώζεται.

 Όχι για πάντα όμως!!

Στο κάτω-κάτω ευθύνη, υποχρέωση, προτεραιότητα και ρόλος των ‘’αρχόντων’’ είναι, να ρωτούν και να συμβουλεύονται για ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΚαι να καταδέχονται να «σκύβουν» απ` τους εφήμερους θώκους τους, χαμηλότερα ως εκεί που να μπορούν να ακούν καθαρά την φωνή και την άποψη των συμπολιτών τους, που πολλές φορές αποδεικνύεται πως κατέχουν καλύτερα και περισσότερα απ` τους ίδιους.

Και τούτο ως συμπεριφορά ΔΕΝ θα ήταν ούτε κακό, μήτε υποτιμητικό για τον αιρετό (όπως μερικοί απ αυτούς λόγω νοοτροπίας νομίζουν). Κι ούτε βέβαια και «υπερβολικά κολακευτικό» για τον όποιο Δημότη, πιθανόν κάτι παραπάνω να γνωρίζει για το Α` ή το Β` ζήτημα. Αλλά είναι το δέον, το ευγενές, το μείζον, το προφανές, το πρέπον και συμφέρον για όλους, για την αυτοδιοίκηση, για τον τόπο. Που και τον αιρετό ως θεσμική συμπεριφορά τον τιμά. Και τον Δημότη  ΔΕΝ απαξιώνει !!

Θέλει πολύ μυαλό άραγε να το αντιλαμβάνεται κανείς αυτό??

Ως προς την ΔΩΡΕΑ τώρα του ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ.

Αφού εσείς, καθώς λέτε, ΔΕΝ βρήκατε το παραμικρό ως υπάρχον, να σάς ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  λοιπόν αγαπητοί αιρετοί, --απ` την απόσταση των 200ων χιλιομέτρων που βρισκόμαστε και παρά την εξ αυτού παράξενη άποψή σας ότι για τα ‘πάτρια’ εμείς «δεν δικαιούμεθα διά να ομιλούμε!!»( κατά την γνωστή ρήση μακαρίτη πλέον πολιτικού ανδρός). 

Από πού να ξεκινήσετε, πώς να κινηθείτε και τι ακριβώς να πράξετε για να ΜΑΘΕΤΕ. 

Κι αφού σάς βοηθήσουμε και ΜΑΘΕΤΕ, έχετε μετά βεβαίως την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ κι όλους εμάς για όσα αφορούν την ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥτην οποία εσείς διατείνεστε ότι δεν βρίσκετε, άρα ΔΕΝ υπάρχει!!

Και εμείς σθεναρά ισχυριζόμαστε ότι υπάρχει «ζει και βασιλεύει» Και επειδή ΔΕΝ απαιτείται να είναι κανείς Αϊνστάιν αλλά απλής νοημοσύνης άνθρωπος για να αντιλαμβάνεται πως πρέπει να διατυπώσει και να απευθύνει το ερώτημά του προς την Τράπεζαώστε κι εκείνη να διευκολυνθεί στην ερευνά της και εμείς την δουλειά μας να κάνουμε το συντομότερο.

Σας προτρέπω και σας υποδεικνύω λοιπόν, να ΡΩΤΗΣΕΤΕ την ΕΘΝΙΚΗ στο Δαδί για Τραπεζικό λογαριασμό υπ ονόματι : «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΩΡΕΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ», αφού έτσι την όρισε ο αείμνηστος. Δεν θέλει πολύ μυαλό!!

ΜΗΝ ψάχνετε λοιπόν για άσχετους κι ανύπαρκτους προφανώς λογαριασμούς εδώ κι εκεί υπό ονομασία πχ του Δήμου με Μίχο, ή της Κοινότητας Αμφίκλειας με Μίχο, ή του ίδιου του ΜΙΧΟΥ με κάποιον άλλον, ή αλλιώς πως, αφού μόνο έτσι όπως σας λέμε εμείς και μ` αυτή την ονομασία είναι λογικό να ανοίχτηκε και να διατηρείται ως τα σήμερα ο Λογαριασμός αυτός με τα 25.000 δολάρια (που ενδεχομένως θα είναι το ισόποσό τους σε ευρώ σήμερα!!) Και επειδή επίσης είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕΤΕ τον ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΥΤΟ κατά πως σάς υποδεικνύουμε!!! 

Και αφού με το καλό γίνει πρώτα έτσι. 

ΜΗΝ ξαναεμπιστευτείτε παρακαλώ στη συνεχεια και για περεταίρω ενέργειες επ αυτού εν τη αφελεία σας, πάλι ανθρώπους (πλήθος ειδικούς συμβούλους σας δηλαδή και λοιπούς εν τω Δήμω σιτιζόμενους) που έχει αποδειχθεί πολλές φορές ως τώρα  πως ΔΕΝ έχουν την ικανότητα να αντιληφτούν τις μείζονες πλευρές ενός θέματος και δεν γνωρίζουν ούτε τι να κάνουν, ούτε πώς να το κάνουν, ούτε τι να πουν και πώς να διαχειριστούν το θέμα, πολλώ μάλλον στην προκειμένη λεπτή και ιδιαίτερη αυτή περίπτωση που απαιτεί «χειρισμό».

Στο Δημοτικό σας Συμβούλιο ευτυχώς έχετε σήμερα δύο τουλάχιστον ανθρώπους, τους κυρίους Δ. Ζελιαναίο και Λ. Σχοινά, που δοκώ πως διαθέτουν τις γνώσεις και την Τραπεζική εμπειρία να συμβουλέψουν και να βοηθήσουν να διερευνηθεί σωστά και εις βάθος ετών η κατάσταση και η διαχρονική χρήση τού Λογαριασμού αυτού γιατί είναι εξόχως σημαντικό να ξέρουμε πως κινήθηκε, ή δεν κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια. 

Αν χρειαστεί βεβαίως, θα έχετε με προθυμία μου και την δική μου αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή, παρά τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σας.

Τους συνήθισα, τους αντιπαρέρχομαι, δεν με αφορούν.

 Είμαι πάντα παρών για να βοηθώ, αν  και όσο μπορώ τον τόπο μας. 

Και στην προκειμένη περίπτωση το ίδιο επιθυμώ και επιδιώκω.

Ώστε επιτέλους έστω και μετά από τόσα χρόνια σιωπής και παραμέλησης, να γίνει γνωστή στους συμπολίτες μας η γενναιόδωρη πράξη και το συγκινητικό ενδιαφέρον τού ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ για τον γενέθλιο τόπο.

Που τον οδήγησε στη δύση της ζωής του και εις αιωνία μνήμη των γονιών του, να ταξιδέψει παρά την ηλικία του και την μεγάλη ταλαιπωρία, απ την ΑΜΕΡΙΚΗ ως το ΔΑΔΙ, για τον ιερό σκοπό που έθεσε ως στόχο ζωής.

Του χρωστάμε την αναγνώριση και την ευγνωμοσύνη μας όλοι μας, όπως ταπεινά κι εγώ μαζί σας. Γιαυτό επιμένω, ερευνώ, επισημαίνω και προτίθεμαι εμπράκτως να κάνω γιαυτό το οφειλόμενο μικρό προσωπικό μου ίχνος ευγνωμοσύνης γιαυτόν τον άνθρωπο, ότι περισσότερο μπορώ.

Ο αείμνηστος ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΜΙΧΟΣ συνέταξε ο ίδιος τους όρους της ΔΩΡΕΑΣ του κατά τις επιθυμίες του.

`Όρισε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ (όπως σας ενημερώσαμε σχετικά τις προάλλες) και το κείμενο αυτό των συμφωνηθέντων, συνυπέγραψαν μαζί του τον Μάιο του 1987 ο τότε Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ, όπως και οι λοιποί δύο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Διαχειρίσεως (σάς την παρουσιάσαμε άλλωστε προ ημερών και πρέπει το σχετικό έγγραφο να υπάρχει στα αρχεία του παλιού Δήμου Αμφίκλειας, προ δηλ. Καποδίστρια και Καλλικράτη, αρκεί να το ψάξετε μεθοδικά ). 

Τα χρήματα κατατέθηκαν απ` τον ίδιο τον ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟ με επιταγή στις 15/5/1987 στην ΕΘΝΙΚΗ Αμφίκλειας και το κατάστημα της Τράπεζας πρέπει να έχει οπωσδήποτε στα Αρχεία του τις γραπτές επιθυμίες με τους όρους και οδηγίες του ΔΩΡΗΤΗ.

 Έκτοτε η Επιτροπή Διαχείρισης θα έπρεπε λογικά να εξουσιοδοτεί έναν εκ των μελών της ως υπεύθυνο για τις τραπεζικές συναλλαγές γενικά, (ανάληψη τόκων προς αξιοποίησή τους κατά την επιθυμία του δωρητή, ή και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις και δοσοληψίες). Και γι` αυτές τις κατά καιρούς εξουσιοδοτήσεις και ορισμούς οικονομικών υπευθύνων, θα πρέπει να αναζητηθούν τα πρακτικά της επιτροπής εκεί στο Δήμο, που ασφαλώς και θα υπάρχουν κάπου.

Δήμαρχος την εποχή εκείνη (1987) ήταν ο αείμνηστος Ηλίας Γκρινιάτσος και Πρόεδρος τού ΔΣ - αν θυμάμαι καλά- ο Νικόλαος Γκιώνης.

Και οι δύο μέλη της πρώτης τότε ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Τα άλλα δύο μέλη ήτανένας Ιερέας εκ των τριών του Δαδιού (κατά πάσα βεβαιότητα ο Παπαγιάννης Τζανής Πανέρης της ενορίας Αγίου Δημητρίου) και τέταρτος και ως εκπρόσωπος τού Μαργαρίτη ΜΙΧΟΥ, ο συγγενής του Αντώνιος Μίχος (και υπό την ιδιότητά του ως Δικηγόρος). 

Ο Λογαριασμός όπως προείπαμε ανοίχτηκε και προφανώς παραμένει ως ΣΗΜΕΡΑ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της Αμφικλειας (όπως ελπίζω έτσι να είναι, υπό κανονικές και προβλέψιμες συνθήκες).

Τις διάφορες παρεπόμενες διαδικασίες και υποχρεώσεις που θα προέκυπταν μετά την έγγραφη συμφωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ περί αποδοχής της ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΧΟΥ και την κατάθεση των χρημάτων, εικάζω πως ανέλαβε (και λογικά έτσι θα έγινε) να μεριμνά και να φροντίζει για αυτές ο Αντώνιος Μίχος. Και ως Δικηγόρος βέβαια και με σχέση αίματος με τον αείμνηστο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ.

Μετά από ενάμιση περίπου χρόνο απ την χρονική εκείνη στιγμή σύστασης του ‘‘Κοινωφελούς Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης’’ όπως ο διαθέτης όριζε  (που μάλλον ουδέποτε όμως έλαβε αυτή την μορφή παρά την σαφή εντολή του δωρητή) και με όλες αυτές τις εκκρεμότητες ανοιχτές λόγω διαδικασιών και ιδιαιτεροτήτων, τον Ηλία Γκρινιάτσο  διαδέχτηκαν στην συνέχεια ως Δήμαρχοι πέραν του 1989, κατά χρονική σειρά :

 ο Ευστάθιος Στρογγυλάκος, ο Νικόλαος Γκιώνης, ο Λουκάς Σκλαβούνος (επι οκταετία Δήμαρχος του νέου Καποδιστριακού πλέον τότε Δήμου), ο Νάκος Τσιτσιπής, ο Θεόδωρος Ντούρος (ως πρώτος Δήμαρχος του Καλλικρατικού μεγάλου Δήμου και με περίπου τρεισήμισι μόλις χρόνια θητεία λόγω αλλαγής Νόμου απ` τον ανεκδιήγητο, Υπουργό τότε, Ραγκούση), ο Γεώργιος Γώγος μετά (επί πενταετία Δήμαρχος) και η Αθανασία Στιβακτή (για πενταετή ως τώρα θητεία και εκ νέου Δήμαρχος με ανανεωμένη εντολή για τα επόμενα χρόνια ). Επίσης από ‘’Καποδίστρια’’ και έκτοτε ως σήμερα, υπήρξε και σειρά Προέδρων και Τοπικών Συμβουλίων της Αμφίκλειας. Δηλαδή συνολικώς οκτώ (8) μέχρι τώρα Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια και ανάλογοι Πρόεδροι και Τοπικά Συμβούλια!!! για τα 37 ολόκληρα αυτά χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, ουδείς απ` όλους αυτούς είδε, ουδείς άκουσε, ουδείς γνώριζε ή γνωρίζει κάτι σχετικό με την ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ και τους σκοπούς της!!! 

Ούτε η σημερινή πλειοψηφία του ΔΣ, που δεν είναι νεοσσοί και πρωτοεμφανιζόμενοι, αλλά στις τάξεις τους έχουν αρκετούς ανθρώπους με δεκαετή και δεκαπενταετή συμμετοχή και εμπειρία στα Δημοτικά πράγματα, μπορούν ή δικαιολογείται να εμφανίζονται ενεοί προ του θέματος νίπτοντας χείρας τους!!

 Έχουν κι αυτοί το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία!!

Τι ΑΠΑΞΙΩΣΗ όμως αλήθεια , για τον ευεργέτη και την χειρονομία του αυτή, η συλλογική για χρόνια χαρακτηριστική αμεριμνησία των αιρετών μας κι όλων μας!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ λοιπόν εμείς ΑΝΑΞΙΟΙ τέτοιων ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΩΝ όπως αποδεικνύεται?? 

Και «άξιοι» της ΜΟΙΡΑΣ μας και των ΕΠΙΛΟΓΩΝ μας με τέτοια τύχη που επιφυλάξαμε και σ` εκείνον και σε άλλους ευεργέτες μας???

Προφανώς με την ίδια αντίληψη που «κουβαλά» η σημερινή Δημοτική Αρχή και οι περισσότεροι εκπρόσωποί της, δηλαδή του δόγματος και της αντιμετώπισης: «ότι θέλει μπορεί να λέει ο ‘’καθένας’’ και…. επομένως γιατί Φερ ειπείν να πιστέψουμε πως είναι ΥΠΑΡΚΤΗ η ΔΩΡΕΑ ΜΙΧΟΥ??» ή κι άλλες τέτοιες ελαφρού τύπου απόψεις που τους χαρακτηρίζουν, πορεύτηκαν τα τόσα πολλά αυτά χρόνια και οι εκάστοτε Δημοτικές μας Διοικήσεις. ΑΠΟΦΕΥΓΩ να τις ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ εγώ, αυτή την ‘’δουλειά’’ την αφήνω αποκλειστικά σε `σάς αγαπητοί φίλοι, αφού όμως πρώτα τελειώσετε την ανάγνωση.

Το ερώτημα κι ο προβληματισμός μου βέβαια είναι : αν λχ δεν φέρναμε στην επιφάνεια και στην επικαιρότητα το θέμα αυτό εμείς με την προχθεσινή ανάρτησή μας. Ποιος θα ήξερε, ποιός θα ερευνούσε ή θα έλεγε κάτι για το ζήτημα αυτό?? Ποιός θα ενδιαφερόταν?? Ποιά ακριβώς θα ήταν η τύχη της γενναιοδωρίας και της αγάπης τού ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΜΙΧΟΥ για την γενέτειρά του, που εκφράστηκε με την ΔΩΡΕΑ των 25.000 δολαρίων?? 

Προφανώς αυτή που ήταν ως σήμερα, συμπεραίνω κι εγώ και ίσως και `σείς. 

Δηλαδή ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΓΝΟΙΑ και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!

Αυτό και μόνο ως βέβαιο και θλιβερό ενδεχόμενοαποδεικνύει το εντελώς σαθρό υπόβαθρο της αιρετής αυτοδιοίκησης στον τόπο μας. 

Και την προφανή κυρίαρχη παντού και εις πάντα ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ και ΑΣΥΝΕΧΕΙΑ του Δήμου ως αντιπροσωπευτικής , θεσμικής και Διοικητικής οντότητος. Διαδέχεται η μία Δημοτική Αρχή την άλλη, δίχως νόμιμες και επιβαλλόμενες διαδικασίες παράδοσης – παραλαβής με επίσημα πρωτόκολλα κλπ όπως η απλή λογική επιτάσσει. Χωρίς απογραφές, χωρίς υπεύθυνη και λεπτομερή συνολική ενημέρωση της μιας Αρχής στην νέα που την διαδέχεται, για κάθε θέμα, για κάθε υπόθεση και εκκρεμότητα που της αφήνει. Αντιλαμβάνονται μάλλον οι εκπρόσωποι τής κάθε Δημοτικής μας Αρχής, τον Δήμο, τις λειτουργιές του και τις Δημοτικές υποθέσεις ως στενά ιδιωτικές τους!!

 Άνευ υποχρεώσεων λογοδοσίας  είτε κατά την θητεία είτε κατά την διαδοχή. Δεν το συναισθάνονται ως χρέος τους καν αυτό!!  Κι ακόμα χειρότερα, ίσως την αντιλαμβάνονται ως «μπελά» και «βάρος» που τρέχουν ανεύθυνα και ταχύτατα να ξεφορτωθούν με το που «ξεπεζεύουν» απ` την τοπική εξουσία που έχασαν και που ως τότε βέβαια την διαχειρίζονταν εντελώς ιδιωτικώς!!

ΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΕΣΜΟΥ?? ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΣΑΦΗ ΟΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για τον κάθε ΑΙΡΕΤΟ που απλώς κάποτε «ΕΙΔΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ » στον ΔΗΜΟ, ίσως γιατί και οι ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΟ ΘΕΛΗΣΑΝ και Η ΤΥΧΗ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ?? ΔΥΣΤΥΧΩΣ κυρίες και κύριοι θα το ΛΕΩ κι ας ΜΗΝ ΑΡΕΣΕΙ στους πολλούς.

ΟΥΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΤΙΚΟΙ.  Ευκαιριακοί μόνο είμαστε, εντελώς επιφανειακοί, πρόχειροι και ρηχοί. Αερολόγοι και ανεύθυνοι, πρωτίστως και αποδεδειγμένα. 

Και είναι ασφαλώς ΝΤΡΟΠΗ μας κι ΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ για όλους αυτούς τους ανθρώπους όπως ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΜΙΧΟΣ, που μάς άφησαν για να τις διαχειριστούμε εμείς αποτελεσματικά και υπεύθυνα ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ολόκληρες, γιατί είχαν την αφέλεια να μάς εμπιστευτούν και να θεωρήσουν ότι θα ήμασταν ώριμοι και ικανοί να τιμήσουμε και να σεβαστούμε τις παρακαταθήκες τους!!

ΕΚ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ…. τα ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ αγαπητοί συμπατριώτες.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ όμως στο ΘΕΜΑ σύντομα γιατί ΠΡΕΠΕΙ και το ΑΞΙΖΕΙ

Από σήμερα όμως κιόλας, η Δημοτική Αρχή ας ενεργήσει τα πρέποντα κατά τα στοιχεία και τον «οδικό χάρτη» που της παραδώσαμε εδώ ΔΗΜΟΣΙΩΣ και εν γνώσει ΟΛΩΝ σας αγαπητοί φίλοι. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ πλέον και απαιτούμε βέβαια, σχετική ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ συντόμως.

Πάντα με ευθύνη… ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 3/7/2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου