Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου....

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία για το Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού

Μία ακόμα σημαντική αθλητική υποδομή από το Δήμο Δελφών 

Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία μέσω της οποίας θα προκύψει ο ανάδοχος για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού, ενός έργου που θα προσθέσει στο Δήμο Δελφών μία ακόμα σύγχρονη αθλητική υποδομή.....

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Δελφών προκήρυξε Δημόσιο Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό, μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ., για την επιλογή αναδόχου του έργου με τίτλο «Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού», προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Πολυδρόσου, σε χώρο όπου σήμερα υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων αναμένεται να γίνουν οι εξής εργασίες:

·         Στο υφιστάμενο κτίριο αποδυτηρίων προσθήκη κατ’ επέκταση ώστε να καλύπτονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις  για τη διεξαγωγή αγώνων, με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργικότητά τους.

·         Εκσκαφή του χώρου όπου ακολούθως θα κατασκευασθεί ο συνθετικός τάπητας στίβου (ταρτάν) μήκους 350,00 m και 6 διαδρομών.  Επίσης, θα γίνει κατασκευή τάφρου απαγωγής ομβρίων ανάμεσα στο ταρτάν και το γήπεδο ποδοσφαίρου με κανάλι, το οποίο θα συνδεθεί με το υπάρχων αποστραγγιστικό σύστημα του γηπέδου.

·         Κατασκευή σκαμμάτων άλματος εις μήκος και βαλβίδων σφαιροβολίας και δισκοβολίας καθώς και μιας λίμνης με εμπόδια.

·         Καθαίρεση της υφιστάμενης περίφραξης και κατασκευή νέας μεταλλικής, θα διαχωριστεί ο χώρος των θεατών με των αθλητών, θα γίνει διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου των αποδυτηρίων, θα κατασκευαστούν ράμπες ΑμεΑ, θα γίνει τσιμεντόστρωση και διαγράμμιση θέσεων στάθμευσης

Η Αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αθηνά Χριστοδούλου, με δήλωσή της ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς υλοποίηση, ολοκληρώνοντας τη σύνταξη των φακέλων με το σύνολο των απαραίτητων μελετών και εγκρίσεων, ενώ ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Παρνασσού, κ. Αθανάσιος Αδαμάκος, τονίζει τη σημασία που έχει για την περιοχή η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, καθώς θα παρέχεται πλέον η δυνατότητα σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες, σωματεία ή μεμονωμένους αθλητές, να αθλούνται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου