Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουνίου...

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Διόρθωσαν τις “παρατυπίες” με νέες αποφάσεις στη “Διαύγεια” στο Δ. Αμφίκλειας-Ελάτειας Παραδοχή “τύποις λάθους”...

Για σκανδαλολογία και απόπειρες εντυπωσιασμού για τη λειτουργία και τις συνεδριάσεις-φάντασμα των σχολικών επιτροπών κάνει λόγο η Αθ. Στιβακτή, “οι εκπαιδευτικοί βεβαιώνουν ότι οι συνεδριάσεις δεν έγιναν ποτέ”, απαντά ο Δ. Ζελιαναίος. Τι ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ....

“Μπορεί τύποις να είμαστε λάθος, άλλα όχι επί της ουσίας. Θα απαντήσουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας μετά τις καταγγελίες που έγιναν”. “Η παρατυπία διορθώθηκε, βγήκαν νέες αποφάσεις, σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο νόμος”. Με τις δύο αυτές αποστροφές της Αθανασίας Στιβακτή και του Θανάση Βαφειά αντίστοιχα η δημοτική Αρχή παραδέχτηκε επί της ουσίας τη βασιμότητα των καταγγελιών της Ελένης Γιαλούρη και Ασημίνας Σταύρου αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας.


Θυμίζουμε ότι, εκτός από τις σχετικής μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί, στις καταγγελίες τους προς τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, που έχει φέρει στη δημοσιότητα η Εν Δελφοίς στις προηγούμενες εκδόσεις της, τα δύο μέλη της παράταξης Ζελιαναίου τόνιζαν πως “η λειτουργία των επιτροπών δεν ακολουθεί καμία νόμιμη διαδικασία. Χωρίς να στέλνονται προσκλήσεις, χωρίς να συνεδριάζει η επιτροπή, παίρνονται αποφάσεις, αναρτώνται στη διαύγεια ως ομόφωνα ψηφισμένες, χωρίς να υπάρχουν πρακτικά ή τουλάχιστον χωρίς υπογραφές των μελών, ενώ οι εκ του νόμου προθεσμίες δεν τηρούνται στις διαδικασίες”.

Το θέμα συζητήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 5 Ιουνίου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Κάτω Τιθορέα, όπου και εγκρίθηκε με τις ψήφους της δημοτικής Αρχής ο απολογισμός των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας για το έτος 2023. Μια συζήτηση η οποία έγινε σε φορτισμένο κλίμα, μετά και τις καταγγελίες των συμβούλων της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, τις οποίες έχει δημοσιεύσει η Εν Δελφοίς στις προηγούμενες εκδόσεις της.

Χαρακτηριστική του τρόπου λειτουργίας των σχολικών επιτροπών ήταν η τοποθέτηση της Ελένης Γιαλούρη κατά τη συζήτηση του θέματος, η οποία επιβεβαίωσε και στη δημοτική αντιπροσωπεία την μάλλον αδόκιμη -για να το πει κανείς κομψά- διαδικασία λήψης αποφάσεων των εν λόγω επιτροπών. “Η αρμόδια υπάλληλος με έπαιρνε τηλέφωνο από τη Μεγάλη Εβδομάδα για να πάω να υπογράψω τον απολογισμό, λέγοντάς μου ότι όλοι οι άλλοι έχουν υπογράψει. Χωρίς να έχω δει ούτε οικονομικά στοιχεία ούτε τίποτα”, τόνισε, για να προσθέσει μεταξύ άλλων:

“Αναγκαστήκατε να στείλετε πρόσκληση γιια συνεδρίαση μετά τις 15 Μαίου, μετά δηλαδή από τις καταγγελίες μας! Εγώ είπα στην υπάλληλο “πώς θα υπογράψω κάτι χωρίς να το έχω ελέγξει;” και μου είπε πως οι άλλοι έχουν υπογράψει, εσείς γιατί το αμφισβητείτε; Λυπάμαι πολύ που μια υπάλληλος μιλάει έτσι”.

“Κάποιες συνεδριάσεις, όπως βεβαιώνουν και οι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν γίνει ποτέ, αν και στο “Διαύγεια” εμφανίστηκε ότι πραγματοποιήθηκαν. Το θέμα του απολογισμού των σχολικών επιτροπών έπρεπε να είχε έρθει από τον Μάρτιο και όχι τώρα, τον Ιούνιο. Οι διευθύντριες των δημοτικών σχολείων Αμφίκλειας και Ελάτειας βεβαιώνουν ότι συνεδριάσεις της σχολικής επιτροπής δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ”, συμπλήρωσε σχετικά ο Δημήτρης Ζελιαναίος.

“Εμείς είμαστε ουσιαστικοί και παράγουμε έργο. Στις σχολικές επιτροπές γίνεται ουσιαστική δουλειά”, απάντησε η Δήμαρχος, κατηγορώντας την παράταξη της μειοψηφίας για κινήσεις εντυπωσιασμού, χωρίς όμως να σχολιάσει, ταυτόχρονα, την κατ ουσίαν μη πραγματοποίηση των συνεδριάσεων των σχολικών επιτροπών, παρά την ανάρτηση στο “Διαύγεια” υπογεγραμμένων αποφάσεων πραγματοποίησής τους, όπως επισήμαναν στις καταγγελίες τους οι σύμβουλοι Ε. Γιαλούρη και Α. Σταύρου.

Επιπλέον, αντιπαράθεση προήλθε και από το αίτημα της παράταξης Ζελιαναίου για την παροχή στοιχείων για εργασίες σε σχολικές δομές, το οποίο έχει κατατεθεί από τις 9 Απριλίου, χωρίς να έχει απαντηθεί. “Είστε εκτός θέματος. Για τα στοιχεία που ζητάτε αρμόδιες δεν είναι οι σχολικές επιτροπές, αλλά η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, η οποία όμως δεν έχει προλάβει να σας απαντήσει λόγω φόρτου εργασίας”, απάντησε σχετικά η επικεφαλής της δημοτικής Αρχής.

Αν και οι καταγγελίες Σταύρου και Γιαλούρη έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των σχολικών επιτροπών, όπως συνάγεται και από τα κείμενα των καταγγελιών, εντούτοις η Αθ. Στιβακτή, παράλληλα, επιχείρησε να αποδώσει μομφή για απόπειρα σκανδαλολογίας στη μειοψηφία, τονίζοντας: “Τα στοιχεία είναι στη διάθεσή σας όποτε θέλετε, μιας και υπονοείτε σκάνδαλο στις σχολικές επιτροπές”. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου