Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 26 Ιουνίου...

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο Χωριό Ξανά" στο Ζέλι

Μία καλοκαιρινή Κυριακή στο Ζέλι, θα μπορούσε να είναι ο εναλλακτικός τίτλος της εκπομπής "Κυριακή στο Χωριό Ξανά", η οποία πραγματοποίησε εχθές το κεντρικό της γύρισμα στην κατάμεστη πλατεία Ζελίου.....

Οι κάτοικοι του φιλόξενου και ακμαίου χωριού απέδειξαν ότι δεν πτοούνται από τη ζέστη, κατακλύζοντας από νωρίς την όμορφη πλατεία. Με διάθεση συνεργασίας, κέφι και χαμόγελο, μικροί και μεγάλοι, διοργανωτές, συμμετέχοντες και επισκέπτες έδειξαν υπομονή, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, παρά τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του τηλεοπτικού γυρίσματος.


Ένα συλλογικό εγχείρημα, φόρος τιμής όχι μόνο στην παράδοση αλλά και στον εθελοντισμό, αφού τίποτα δεν θα επιτυγχάνονταν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια Συλλόγων, επαγγελματιών και δημοτών.


Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε:

▫️Στον μοναδικό Κωστή Ζαφειράκη και στην εξαίρετη ομάδα του, για τον επαγγελματισμό και την αγάπη τους.

▫️Στην υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου μας κα Δήμητρα Αθανασάκου για τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος. 

▫️Στα ακούραστα και δραστήρια μέλη του Συλλόγου Γυναικών Ζελίου, που επί μέρες βρίσκονταν επί ποδός, με σειρά προετοιμασιών. Μαγείρεψαν, αναβίωσαν έθιμα, έδωσαν συνεντεύξεις και ενίσχυσαν την προσπάθειά μας με ποικίλους τρόπους.

▫️Στον καταγόμενο από το Ζέλι τραγουδιστή κ. Χρήστο Κίσσα με την καθάρια φωνή, ο οποίος συμμετείχε αφιλοκερδώς στο γύρισμα και στην υπέροχη ορχήστρα - Σάκη Καρακώστα (βιολί), Δημήτρη Κουτή (κλαρίνο), Δημήτρη Ρούσκα (κρουστά) και Νίκο Χονδραλή (λαούτο) - που πλαισίωσαν τα χορευτικά και τη χορωδία μας.

▫️Στους χοροδιδάσκαλους και στα εξαιρετικά χορευτικά μας - Χορευτικά Τμήματα Συλλόγων Γυναικών Ελάτειας & Κάτω Τιθορέας - που παρουσίασαν με επιδεξιότητα και χάρη τους παραδοσιακούς χορούς και τις φορεσιές του τόπου μας.

▫️Στη χορωδία ενηλίκων του Παραρτήματος Κάτω Τιθορέας του Ωδείου "Γερμανός ο Μελωδός" της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και στον Χοράρχη κ. Ανάργυρο Βλάχο για την ξεχωριστή νότα που έδωσαν στο γύρισμα. 

▫️Στις νοικοκυρές του χωριού που μαγείρεψαν νόστιμα φαγητά και ανέδειξαν τα τοπικά προϊόντα.

▫️Στην κα Δήμητρα Μπαλτά και στον κ. Παναγιώτη Σταμάτη για την ποιητική διάσταση, που έδωσαν στο γύρισμα.

▫️Στον Διευθυντή του Ιερού Επισκοπίου Ταλαντίου και Λοκρίδος & Αρχιερατκό Επίτροπο Αταλάντης Αρχιμανδρίτη Δημήτριο Ζελιαναίο, στους Αντιδημάρχους κ. Θωμά Κοντούνη και κα Γεωργία Μαρτίνου, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ζελίου κ. Γιάννη Μαρτίνο, στον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Γλουστιάνο και στον αρχαιολόγο Δρ. Πέτρο Κουνούκλα, για την καθοριστική συμβολή τους.

▫️Στον κ. Γιώργο Κάμπα για την άρτια ηχητική κάλυψη και στον κ. Κωνσταντίνο Σκόρδο για τη δωρεάν διάθεση δωματίων στα μέλη του συνεργείου.

▫️Σε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και "ταξίδεψε" μαζί μας στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης.

  

Από το ένα άκρο του Δήμου μας έως το άλλο, οι ομορφιές των χωριών μας είναι πολλές αλλά σε αρκετούς άγνωστες. Στόχος μας είναι να τις κάνουμε γνωστές στο πανελλήνιο, αναδεικνύοντας τον τόπο μας σε κάθε ευκαιρία. Ο Μπράλος και το Ζέλι έγιναν, ήδη, αφιερωματικά επεισόδια της ΕΡΤ3, με τον φακό της εκπομπής να καταγραφεί όσα είναι δύσκολο να περιγραφούν με λέξεις...


Περισσότερες λεπτομέρειες στους δέκτες σας τη νέα τηλεοπτική σεζόν, οπότε και θα προβληθεί το γύρισμα στο Ζέλι. Μείνετε συντονισμένοι!




















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου