Ημερομηνία

Translate

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Σάββατο 5 Ιουλίου.....

MARKET IN - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ- ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Για φθηνές αγορές

Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

ΣΣ Λιλαίας - Εγκατάλειψη - Μαρασμός

Δημήτρης Ζησόπουλος - Λαμία

Μεταξύ Αμφίκλειας και Μπράλου βρίσκεται ένας γραφικός και όμορφος, μα παραμελημένος σταθμός τρένου.....

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Λιλαίας τέθηκε σε λειτουργία το 1905 για να εξυπηρετήσει τα γύρω χωριά: Πολύδροσο, Δρυμαία, Μαριολάτα, Τιθρώνιο.

 Στις 10 Φεβρουαρίου 2018 ο Σταθμός – μαζί με τον επόμενο, αυτόν του Μπράλου – έκλεισε με αφορμή την κατασκευή της νέας γραμμής υψηλών ταχυτήτων.

Οι κάτοικοι, όμως, αναγνωρίζοντας όχι μόνο τη σημασία στη μεταφορά από και προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και την ιστορική του σημασία, αντιστάθηκαν.

Ας αναλογιστούμε πόσες γενιές έχουν επιβιβαστεί σε τρένα που πέρασαν απ’ τη Λιλαία, πόσα ιστορικά γεγονότα έχουν προηγηθεί και πόση βοήθεια έχει προσφέρει τον τελευταίο αιώνα ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της Λιλαίας. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.

Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.