Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. .....

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Δελτίο Τύπου Χρήστου Τσαμαντάνη για την τοποθέτηση του Κυβερνητικού Βουλευτή Φωκίδας: «Τα ερωτήματα για τον Παραλίμνιο παραμένουν»

Διάβασα με προσοχή τη δήλωση του αξιότιμου Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας ....

με αφορμή τα ερωτήματα και τα στοιχεία και γεγονότα που τέθηκαν τόσο σε σχέση με το φλέγον θέμα του Παραλιμνίου, όσο και αναφορικά με αλλά ζητήματα που αφορούν την περιοχή μας. 

Αντί των οφειλόμενων απαντήσεων που δικαιούνται οι συμπολίτες μας, ο κ. Υφυπουργός αναλώθηκε στην α) αντιπολίτευση απέναντι στο σημερινό κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, β) στην απόσειση των ευθυνών της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και τη μετάθεση τους στους φορείς της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας και γ) στη διατύπωση ανέξοδων και κενών περιεχομένου δεσμεύσεων. 

Επιπροσθέτως, έγινε λόγος για αξιοπιστία, όταν η απλή παράθεση των πραγματικών γεγονότων και των δηλώσεων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης της περιοχής, τους οποίους σήμερα μέμφεται ως δήθεν ανεύθυνους και αναρμόδιους, αποδεικνύουν περίτρανα το έλλειμμα της πολιτικής αξιοπιστίας και κατ’ επέκταση τον πολιτικό εμπαιγμό που υφίσταται επί σειρά ετών η Φωκίδα. Γιατί δεν προσδιορίζονται οι ευθύνες τους εφόσον υφίστανται; 

Ειπώθηκε δε, επί λέξει ότι, «θα τους διαψεύσουμε και για τον παραλίμνιο, που έχουμε δεσμευτεί για την κατασκευή του.». Καλωσορίζουμε την πρόθεση για επικείμενη διάψευση καθώς ενδεχόμενη ουσιαστική πραγματοποίηση της θα υπηρετήσει το καλό της Φωκίδας. Μέχρι τότε όμως τα ερωτήματα των συμπολιτών μας για το κομβικής σημασίας έργο του Παραλιμνίου παραμένουν και τίθενται εκ νέου με αμείλικτο τρόπο. 

1. Ποιο θα είναι το πρόγραμμα/χρηματοδοτικό εργαλείο;

2. Ποιο θα είναι το ύψος της χρηματοδότησης;

 3. Ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης;

4. Ποια θα είναι τα χρονοδιαγράμματα για κάθε στάδιο του; 

Η Φωκίδα αναμένει τις δέουσες απαντήσεις. Τουλάχιστον τα Σαββατοκύριακα οφείλουν να συνεχίσουν να αφιερώνονται σε αυτή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου