Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024

ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΥΠΟΜΝΗΣΗ μιάς άδικης Τοπικής «απώλειας» Του Θανάση Παπακωνσταντίνου

 

Από σήμερα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8-3-2024 , το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών της ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ( ΑΤΜ ) θα λειτούργει σε εικοσιτετράωρη πάλι βάση στην νέα του πλέον θέση εγγύτερα του Κέντρου της Αμφίκλειας.....

Στεγάζεται στο ισόγειο τής οικίας ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ - πρώην ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ- επί της κεντρικής οδού ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ στην κατεύθυνση προς ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ , λίγο πριν το κρεοπωλείο ΦΛΩΡΑΚΟΥ και περιπτέρου ΤΣΑΠΡΟΥΝΗ.

 

Τρεις μήνες ακριβώς ( 7-12-2023 ) απ` το κλείσιμο του καταστήματος της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στην Αμφίκλεια , το ΑΤΜ της Τράπεζας μεταφέρεται όπως και θα έπρεπε σε άλλη θέση και νομίζω αρκετά πιο διευκολυντική και ασφαλής απ` την προηγούμενη , αφού και ανεμπόδιστη πρόσβαση για τους συναλλασσόμενους έχει με πρόσοψη προς την Εθνικής Αντιστάσεως και πιο κεντρικά και κοντά στο Α.Τ. Αμφίκλειας βρίσκεται.

Τρεις μήνες απ` το «κούνημα τού μαντηλιού» της Πειραιώς στο χωριό μας και το συμβάν αυτό μάλλον εντελώς ξεχάστηκε!! παρότι επρόκειτο περί αδόκητης σοβαρής τοπικής «απώλειας». Σαν να πέρασαν 30 χρόνια κι η λήθη να κάλυψε το γεγονός.

Είχαμε γράψει τότε , πως η αποχώρηση και το κλείσιμο του καταστήματος δεν ήταν για την δική μας αντίληψη το μέγα θέμα. Γιατί είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως η παραμονή δύο καταστημάτων σε απόσταση 9-10 χιλιομέτρων στον ίδιο Δήμο που διαρκώς φθίνει πληθυσμιακά και αποδυναμώνεται , ήταν λογικά ασύμφορη και βέβαια καθόλου απαραίτητη σε συνδυασμό και με την αναπτυσσόμενη ολοένα και περισσότερο ηλεκτρονική και εξ αποστάσεως τραπεζική εξυπηρέτηση.

Το ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ  βέβαια ήταν όπως και λεπτομερώς παρουσιάζαμε , Ο ΤΡΟΠΟΣ και Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ του κλεισίματος της Πειραιώς Αμφίκλειας . Θυμίζουμε πως η εδραία θέση και απόφαση της Τράπεζας ήταν για κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος Κάτω Τιθορέας με καθαρά τραπεζοοικονομικά κριτήρια που προφανώς επέβαλαν αυτήν την επιλογή όπως ως απόφαση ήταν δημοσιευμένη και γνωστή τοις πάσι. Αυτή η επιλογή και απόφαση ΔΕΝ άλλαξε ποτέ , ως την ανατροπή της βέβαια λίγες μόνο μέρες νωρίτερα τού κλεισίματος της Αμφίκλειας .

Το γιατί , το πώς κι από ποιόν μεθοδεύτηκε και έγινε τελικώς το κλείσιμο της Πειραιώς στο Δαδί , όλοι σας πλέον το γνωρίζετε και δεν πρέπει να το ξεχνάτε.

Πώς να χαρακτηρίσει άραγε κανείς μιά χώρα που ένας πολικός παράγων , ένας ανεξήγητα σχεδόν μόνιμος Υπουργός , ένα κυβερνητικό στέλεχος , μπορεί να επιβάλει την προτίμησή του ή και την απαίτησή του ακόμη και απέναντι σε ειλημμένες αποφάσεις ενός κραταιού Ιδιωτικού Τραπεζικού ομίλου και να εμπλέκετε ανενδοίαστα και απρεπώς σε μικροπολιτικού χαρακτήρα και συμφέροντος παιχνίδια χάριν της πολιτικής ιδιοτέλειάς του και της κομματικής πελατείας του!!!

 

Όχι τρεις μήνες δεν χρειάστηκαν , αλλά ούτε τρεις μέρες , για να επέλθει προς έκπληξή μας σε πολίτες και αυτοδιοικητικές Αρχές οριστική αμνησία. Και αμνηστία!! στον «πονηρό πολιτικό»!! Ξεχνούν οι άνθρωποι γρήγορα δυστυχώς. Μας το πρωτοείπε ο μακαρίτης Μητσοτάκης με το περίφημο: “σε δέκα χρόνια δεν θυμάται κανείς τίποτα”. Και το εμπεδώσαμε καλά με τις Πρέσπες τού Τσίπρα και των ομοίων του.

Εγώ όμως θυμάμαι ακόμα , όταν προ τριετίας στην απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος Κ. Τιθορέας , τις κραυγές , τις απειλές με ομόφωνες αποφάσεις για συλλογική ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Δημοτικών και Τοπικών Αρχών τότε!!! Πλείστες δηλώσεις για μη ανοχή σε μονομερείς τάχα αποφάσεις της Πειραιώς που στο κάτω- κάτω αυτή η αρμοδιότητα και το δικαίωμα αναντίρρητα της ανήκαν.

Κι όμως. Κραυγές για ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ακουστήκαν. Απειλές για σκληρές αγωνιστικές κινητοποιήσεις εκτοξεύτηκαν. Ανένδοτη κι αδιαπραγμάτευτη στάση υιοθετήθηκε. Ώσπου ο «Φον Χρηστάκης» ως Σωτήρ να επιβάλει την παράταση λειτουργίας του καταστήματος Κ. Τιθορέας. Κι η παράταση αυτή μακροημέρευσε ως να περάσουν οι εκλογές. Κι αμέσως μετά ήρθε το αναπάντεχο κλείσιμο τού άλλου καταστήματος , εκείνου της Αμφίκλειας , κόντρα και με αδικαιολόγητη ως τα σήμερα ανατροπή τής αρχικής και τελεσίδικης απόφασης της Τραπέζης. Έτσι μας είπαν πως το θέλησε ο «Φον Χρηστάκης» !!

 

Κι ενώ θυμάμαι όλα εκείνα τα υπερβολικά κι αδικαιολόγητα από μεριάς Δημοτικής Αρχής και τοπικών συμβουλίων για το πιθανολογούμενο κλείσιμο της Πειραιώς Κ. Τιθορέας. Όσο κι αν προσπαθήσω ΤΙΠΟΤΑ ανάλογο ΔΕΝ θυμάμαι να έπραξαν οι ίδιοι ακριβώς αιρετοί για το εντελώς άδικο και ανήθικα μεθοδευμένο κλείσιμο του καταστήματος της Αμφίκλειας. Μήπως θυμόσαστε εσείς ?? Αλλά πώς και τι να θυμηθούμε κι εγώ κι εσείς , αφού ΔΕΝ υπήρξε??. Δυό μέτρα λοιπόν δυό σταθμά , δυό διαφορετικές συμπεριφορές αντιμετώπισης.

Αν κάνω αυτή την υπόμνηση σήμερα ( που μ` ενοχλεί και προσωπικά πολύ) δεν είναι για άλλο λόγο κι ας με συγχωρέσουν οι καλοί φίλοι και συνδημότες της Κ. Τιθορέας. Αλλά για να ΜΗΝ ξεχαστεί εντελώς η δόλια αυτή μεθόδευση και η προκλητική σε βάρος του Δαδιού απροσχημάτιστη παρέμβαση του γνωστού πλέον σε όλους ( όπως πληροφορούμαι ) πολιτικού παράγοντα , που έχει την ουσιαστική και ηθική ευθύνη του αποτελέσματος που βιώσαμε.

Μπορεί οι πολλοί να λησμονούν ή και να εθελοτυφλούν. Ελπίζω ωστόσο μερικοί αξιοπρεπείς να θυμούνται ποιός , πού , πότε και τι έκανε και να το θυμίζουν όταν χρειάζεται και στους ξεχασιάρηδες.

Το κλείσιμο της Πειραιώς δεν με ενοχλεί εντέλει εμένα προσωπικά και τόσο. Το είχα πει και τότε. Το Δαδί και δίχως Πειραιώς θα επιβιώσει και θα προχωρήσει έτσι κι αλλιώς. Ο άθλιος τρόπος που συνετελέσθη το κλείσιμο , με σοκάρει και με αγανακτεί!!! Γιαυτό συγχωράτε με συνδημότες Κηφισοχωρίτες. Δεν είναι τα όσα αναφέρω ούτε εναντίον σας ούτε ενάντια του χωριού σας. Καθόλου μάλιστα. Αλλά μόνο τον «παραβάτη» νόμων , κανόνων , λογικής , δικαίου , ηθικής και δεοντολογίας αφορούν Κι αυτόν τον πολιτικό τον ξέρουμε κι εμείς κι εσείς. Τέτοιους πολιτικούς άραγε θέλουμε και χρειαζόμαστε ??

ΥΓ : ΠΑΡΑΚΑΛΩ πολύ, στο χώρο που ήταν πριν το ΑΤΜ της Πειραιώς ( κτήριο Ενώσεως επί της Ευταξία ) , ας μπεί μιά γραπτή ενημέρωση για την μεταφορά του μηχανήματος και την νέα θέση του. Πολλοί συναλλασσόμενοι είναι απ` τις γύρω Κοινότητες και ίσως δεν έχουν πληροφορηθεί επαρκώς τις αλλαγές. Ίσως και πολλοί ντόπιοι συμπολίτες μας το ίδιο. Έπρεπε ήδη να έχει αναρτηθεί ένα πληροφοριακό σημείωμα , αλλά ποτέ δεν είναι αργά . Ας το αναλάβει σήμερα κιόλας ο Δήμος ή ο Τοπικός Πρόεδρος να το κάνει , αφού αδικαιολόγητα το αμέλησε η ίδια η Τράπεζα που ήταν και υποχρέωσή της άλλωστε έναντι των πελατών της. Συγχωρεμένη ….. Ας το κάνουμε εμείς για αυτή , μα κυρίως για τους συνανθρώπους

                Καλημέρα ‘‘μετατσικνίως’’. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. 8-3-2024


 


1 σχόλιο:

  1. Θανάση,
    Το εγγλέζικο αξίωμα-διαίρει και βασίλευε το ξέρεις? Τι περίμενες από ένα Δήμο, συνονθύλευμα με μικρότερα κεφαλοχώρια που ύψωσαν ανάστημα διεκδικήσεων η να το πω υμνολογικά-΄΄ ους έθρεψε το μάνα, εκίνησαν την πτέρνα κατά του ευεργέτ稨-όπου ευεργέτης η κραταιά κάποτε Αμφίκλεια -εκεί που μάθαμε άπαντες γράμματα και στεριώσαμε στη ζωή μας.Το θέμα χρήζει νέας διοικητικής αναθεώρησης χθες, εκτός εάν θέλουμε να εθελοτυφλούμε σε ένα σχήμα που επί του πεδίου δεν ΄΄περπατάει΄΄, με τη συνεχή υποβάθμιση της ευεργέτηδας σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, της πόλης της Αμφίκλειας. Άλλωστε η πρόσφατη απογραφή και η συρρίκνωση πληθυσμού λέει πολλά για το μέλλον μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή