Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Η μοναδική φυσική λίμνη ΄΄νευρόπολη΄΄ Παλαιχωρίου – ΒΙΝΤΕΟ

 

Το Καλλίδρομο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, με ιδιαίτερες αισθητικές αξίες, φυσικό κάλλος και οικολογικά ευαίσθητες περιοχές.....

Βρίσκεται στα ανατολικά του Παρνασσού, αποτελεί συνέχεια της Οίτης και εκτείνεται κατά μήκος του Βόρειου Ευβοϊκού και του Μαλιακού κόλπου. Από τον Παρνασσό και την Οίτη χωρίζεται με τους ποταμούς Κηφισό και Ασωπό…….


Η βλάστηση του βουνού είναι πραγματικά εντυπωσιακή, και αποτελείται από κουμαριές, πεύκα, βελανιδιές, πουρνάρια και έλατα (τα οποία μάλιστα εμφανίζονται από υψόμετρο μικρότερο των 600 μ.).

Το Καλλίδρομο είναι ήπιο βουνό χωρίς κακοτράχιλες πλαγιές και σκοτεινά απέραντα δάση, γι’ αυτό είναι ιδανικό πεδίο δράσης για τους πεζοπόρους.

Μια φυσική λεκάνη των γύρω υψωμάτων της περιοχής που τον χειμώνα με τις βροχές και μετά με το λιώσιμο του χιονιού μαζεύεται στο κέντρο μιας μεγάλης επίπεδης περιοχής νερό και σχηματίζει μια μικρή υπέροχη φυσική λίμνη.
Οι γύρω χωματόδρομοι είναι ένας ”παράδεισος ”
Η Λίμνη ΄΄νευρόπολη΄΄ στο Παλαιοχώρι Φθιώτιδας 
Η λέξη «Νευρόπολη» προέρχεται από τις λέξεις Νεβρός= ελαφόπουλο και Πόλη. Το όνομα πάρθηκε γιατί σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις η περιοχή ήταν γεμάτη με ελάφια.
Είναι λατρεμένος τόπος για τους παροικούντες , και ιδιαίτερα για τους κατοίκους του Παλαιοχωρίου Δωριέων.

ΠΗΓΗ: iparnassos.gr

Δείτε το βίντεο – Η λήψη με drone από τον Παναγιώτη Αποστολόπουλο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου