Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου. .....

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Ένα ακόμα μεγάλο έργο αγροτική οδοποιίας ξεκινά από το Δήμο Δελφών

Αθ. Χριστοδούλου: «Μία σημαντική παρέμβαση που βοηθά τον πρωτογενή τομέα» ....

Ένα ακόμα σημαντικό έργο οδοποιίας ξεκινά ο Δήμος Δελφών, καθώς υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο, ενισχύοντας την οδική ασφάλεια αλλά και βελτιώνοντας τις υποδομές που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο τον πρωτογενή τομέα. 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έργο με τίτλο «Αγροτική οδοποιία Δήμου Δελφών», προϋπολογισμού 490.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» (Π.Α.Α. 2014 - 2020) με  συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, οι οποίοι σήμερα είναι χωμάτινοι, σε δύο τμήματα της Δ.Ε. Γαλαξιδίου, ενός τμήματος στη Δ.Ε. Δελφών (Δημοτική Κοινότητα Χρισσού) και ενός τμήματος στη Δ.Ε. Γραβιάς (που οδηγεί προς τον αναδασμό της Δημοτικής Κοινότητας Μαριολάτας). 

Η Αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Αθηνά Χριστοδούλου, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης σημειώνει: «Ένα ακόμα σημαντικό έργο οδοποιίας μπαίνει σε φάση υλοποίησης από το Δήμο Δελφών, ένα έργο που κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετήσει τον πρωτογενή τομέα, καθώς βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης του αγροτικού πληθυσμού προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τις κτηνοτροφικές μονάδες. Σταδιακά και αξιοποιώντας κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης το οδικό δίκτυο του Δήμου Δελφών αλλάζει, παρέχοντας καλύτερες συνθήκες ασφάλειας αλλά και ευκολίας στις μετακινήσεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου