Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου 2024 είναι το Άγιο Πάσχα .....

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Συγκέντρωση συνταξιούχων όλων των ταμείων σε Άμφισσα Παρασκευή 10/11 στις 10,30

Στη φτώχεια που μας έχουν καταδικάσει…

εμείς είμαστε εδώ, στους δρόμους του αγώνα.....

     Η φτώχεια, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, στο ρεύμα, στη θέρμανση, το ανύπαρκτο νοσοκομείο, οι πλειστηριασμοί-εξώσεις, η υπέρογκη φορολογία, δεν είναι, οι εξ ουρανού, επτά πληγές του Φαραώ, ούτε φταίει το κακό το ριζικό μας. Είναι τα αποτελέσματα της ίδιας και απαράλλαχτης πολιτικής που εφαρμόζετε τα τελευταία χρόνια με θύματα τα φτωχά νοικοκυριά, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους.

    Μειώσεις επι μειώσεων και στο τέλος του χρόνου «αύξηση» 3,1% ή 31 ευρώ στο χιλιάρικο που μεταφράζεται σε δυό λίτρα λάδι (ούτε για το καντήλι του συγχωρεμένου) ή μια συσκευασία σκόνης για το πλυντήριο. Σε όσους έχουν δε προσωπική διαφορά 100 ευρώ για ολόκληρο το 2024, δηλαδή 8,5 ευρώ το μήνα (ή μισό κιλό φέτα !!!!!) …και οι τιμές, ειδικά στα τρόφιμα, να τραβάν την ανηφόρα. 

    Στις προτάσεις μας για μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και στα τρόφιμα η κυβέρνηση απαντά με ένα ΟΧΙ για να περηφανεύεται μετά για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την επενδυτική βαθμίδα. Η λογική τους; Ψηλές τιμές στα ράφια, άρα ψηλότερος ΦΠΑ και άρα ψηλότερα πλεονάσματα. Αντί αυτού βρίσκεται σε οργασμό κατάθεσης νομοσχεδίων και νόμων για να «πατάξει» τη μεσαία τάξη (όπως αρέσκονται να μας ονοματίζουν). Δηλαδή να μας φοροληστέψουν ακόμη παραπάνω έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) μιας και τα ψηφίζουν, χωρίς τσίπα, όλοι μαζί όπως και την εθελοντική (!!) φορολόγηση των εφοπλιστών. 

Α υ τ ο ί, … α υ τ ο ί   ε ί ν α ι.

  Εμείς όμως…Που δεν έχουμε γιατρούς και νοσοκομείο αν και πληρώνουμε κοντά μια σύνταξη το χρόνο (6%) για την υγεία; Που περικόπτουμε τα φάρμακά μας για να μπορέσουμε να έχουμε φαγητό ή θέρμανση; Που ψάχνουμε δανεικά στις 10 κάθε μήνα; Που βλέπουμε το χειμώνα να έρχεται και δεν ξέρουμε αν θα μπορούμε να ζεσταθούμε; Που η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ μας προκαλεί πανικό για το τι θα μπορέσουμε να αγοράσουμε, ή για το τι θα περικόψουμε; 

  Που τα παιδιά μας τα στέλνουν για δουλειά από νύχτα σε νύχτα; Που δεν ξέρουμε αν θα ξαναγυρίσουν στο σπίτι; Που «το πάμε κι όπου βγεί» του σταθμάρχη της Λάρισας στην τραγωδία των Τεμπών είναι πλέον μόνιμη επωδός σε κάθε χώρο δουλειάς αλλά και επίσημη πολιτική της κυβέρνησης για να μην παίρνει μέτρα προστασίας από σεισμούς, κατακλυσμούς και πυρκαγιές! 

Ε μ ε ί ς   ό μ ω ς !    Τ ι   κ ά ν ο υ μ ε   ε μ ε ί ς ;

   Δεν μπορούμε, δεν μας πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή τη δική μας, των παιδιών μας και των εγγονιών μας.. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας, ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ σε όλη αυτή τη αντισυνταξιουχική – αντεργατική πολιτική και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα μας, αποδίδοντάς μας όλα αυτά που έχουν αρπαχθεί ενώ έχουν πληρωθεί με την δουλειά μας σε όλο τον βασανιστικό εργασιακό μας βίο.

    Να αποδώσει τις περικοπές στις σφαγιασμένες συντάξεις, κύριες, επικουρικές, τα πληρωμένα δώρα μας, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, την καταβολή των αναδρομικών, την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, την κατάργηση του 6% των κρατήσεων για την υγεία,  την απόδοση του 0,5% του ΑΕΠ όπως αυτό έχει ψηφισθεί με βάση τον νόμο 4670/20. Την πρόσληψη γιατρών-νοσηλευτών, τον εξοπλισμό του νοσοκομείου,  την επαναλειτουργία  του γηροκομείου Άμφισσας ως δημόσια δομή ευγηρίας.

   Να δώσουν πίσω ότι μας έχει αφαιρεθεί, ότι χρειάζεται να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στις απαιτήσεις των σύγχρονων αναγκών μας, σε ότι έχουμε με το αίμα και την δουλειά μας πληρώσει. Δεν το χρωστάμε σε κανένα δανειστή, σε καμιά κυβέρνηση, στο ληστρικό κράτος και τις κυβερνήσεις που για λογαριασμό των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων μας ληστεύουν.

   Για όλους αυτούς τους λόγους 

       Καλούμε τον κάθε συνταξιούχο ανεξαρτήτως ταμείου στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΗ 10,30 ΠΛ. Λαού

Προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ συλλαλητήριο

στις 24 Νοέμβρη στην Αθήνα


Αυτοί που βρίσκονται ψηλά θεωρούνε ταπεινό να μιλάς για το φαΐ

Ο λόγος; Έχουνε κι όλας φάει

Οι ταπεινοί αφήνουνε τον κόσμο

χωρίς να ’χουνε δοκιμάσει κρέας της προκοπής

Αν δεν νοιαστούν οι ταπεινοί γι’αυτό που είναι ταπεινό ποτέ δεν θα υψωθούν

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές

Οι άνεργοι πεινούσαν, τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται

Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα

Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα ζητάνε θυσίες

Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν

Αυτοί που βρίσκονται ψηλά λένε

Πόλεμος και ειρήνη είναι δυο πράγματα ολότελα διαφορετικά

Όμως η ειρήνη τους και ο πόλεμός τους μοιάζουν όπως ο άνεμος κι η θύελλα

Ο πόλεμος γεννιέται απ’ την ειρήνη τους καθώς ο γιος από την μάνα

έχει τα δικά της απαίσια χαρακτηριστικά

ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους

Όταν αυτοί που είναι ψηλά μιλάνε για ειρήνη

Ο απλός λαός ξέρει πως έρχεται ο πόλεμος

Όταν αυτοί που είναι ψηλά καταριούνται τον πόλεμο

Διαταγές για επιστράτευση έχουν υπογραφεί


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου