Ποιος δεν δοκίμασε τις περίφημες τηγανιτές πατάτες της Κυρά Γεωργίας στην Απάνω Σουβάλα, τα περίφημα παϊδάκια του Μπάρμπα Θύμιου, το γλυκό κουταλιού της Δημητρούλας;...
Πλέον αυτές οι περίφημες γεύσεις και το ονειρικό περιβάλλον
θα είναι στην ανάμνησή μας.
Το πρώτο μενού ήταν ούζο με λουκούμι και στραγάλια, για τους
περαστικούς, τους τσοπάνηδες και τους ντόπιους Απάνω- Σουβαλιώτες.
Ο Μπάρμπα Θύμιος Παπαγεωργίου – χάριν συντομίας ονόμασε την
ταβέρνα ¨Παπαγιωργάκης¨- ήταν ο ψήστης.
Τα παϊδάκια ψήνονταν με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο, στο
φούρνο με ξύλα μέχρι και το κλείσιμο της ταβέρνας.
Αργότερα στο φορτίο προστέθηκε και το κρέας.
Για ψυγείο χρησιμοποιούσαν το νερό που έτρεχε στο αυλάκι και
ερχόταν από την πηγή της Αγίας Βαρβάρας. Καρπούζι, το κιβώτιο με τις λεμονάδες
και τις πορτοκαλάδες, ακόμη δε και το κρέας που το τοποθετούσαν σε μπολ.
Όταν ήρθε το τηλέφωνο θυμάται ο Τάκης, ήταν με μανιβέλα.
Το 1983 λέει ήρθε το ρεύμα και το πρώτο που σκέφθηκαν να
αγοράσουν ήταν το ψυγείο το οποίο λειτουργεί ακόμη και σήμερα.
Από εκεί πέρασαν πολλοί διάσημοι, τραγουδιστές, πολιτικοί.
Αν είχα βγάλει φωτογραφίες με όλους, λέει ο Τάκης η ταβέρνα θα είχε γεμίσει.
Η λειτουργία της ταβέρνας ήταν μόνο Σάββατο και Κυριακή και μόνο
τα μεσημέρια.
Το κόστος μεγάλο, με φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, ρεύμα,
τιμές προϊόντων, δυσκολίες πρόσβασης το χειμώνα, δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσει
η λειτουργία.
Μέχρι την τελευταία ημέρα λειτουργίας το μενού και οι
γεύσεις στου ¨Παπαγιωργάκη¨ έμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου
Ο ¨Παπαγιωργάκης¨ θα μείνει αξέχαστος σε όσους είχαν την ευκαιρία να τον επισκεφτούν να γευτούν τις νοστιμιές του σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον.
Ζήσαμε από κοντά τον Θύμιο και την Γεωργία τον Τάκη και την Δημητρούλα. Όλα ήταν όπως τα περιγράφετε . Προλάβαμε το πάτωμα του καρπουζιού στο κρύο νερό και τον φωτισμό με ασετυλίνης λάμπες. Το ρεύμα ήρθε το 1984 από το αίτημα του πεθερού μου Δημήτρη Θεοφιλοπουλου όταν ανέγειρε την οικοδομή λίγο πιο κάτω. Θα θυμάμαι πανταπάντοτε την του Παπαγιωργακη οπου
ΑπάντησηΔιαγραφή