Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΦΡΟΔΙΤΗ Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ: Διεκδικώ την ψήφο συνείδησης. Διεκδικώ την πολιτική σας ψήφο.


 Το ΠΑΣΟΚ άργησε να ανακοινώσει Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο στη Στερεά, λέτε πολλοί από εσάς και λέμε και εμείς μαζί σας.....

Κάποιοι, για προσωπικές στρατηγικές δεν ήθελαν το ΠΑΣΟΚ να πάρει μέρος στις Περιφερειακές εκλογές.

Τους βόλευε μάλλον η υπάρχουσα κατάσταση. Μιας περιφερειακής διοίκησης χωρίς όραμα, χωρίς ικανή τεχνοκρατική αποτελεσματικότητα και χωρίς αναπτυξιακό έργο.

Είναι τραγικό, ότι μετά από 10 χρόνια, δεν υπάρχουν δύο, ή πόσο μάλλον ούτε ένα, πεδίο σύγκρισης, δείκτης αποτελεσματικότητας - κατάταξης, με θετικό πρόσημο που να ευνοεί τη Στερεά. 

Το φαινόμενο αυτό που παραπάνω περιγράφουμε, την πολιτική σιωπή ή τις μεταγραφές γηπέδου στο δημόσιο βίο, αποτελούν γάγγραινα για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος.

Τα κόμματα και τα πολιτικά στελέχη πρέπει να απαντούν σε αυτή την καθολικά μη ορθή αξιακά κατάσταση, με την συμμετοχή τους και όχι την παραίτησή τους, με τις προτάσεις τους πολιτικές και όχι για μια φλύαρη επικοινωνία και κυρίως με τη στάση ζωής τους. 

Δεν είναι «ζωή» το star system ή η πολιτική ανυπαρξία, σαφώς όμως – όταν δεν υπάρχει φίλτρο κρίσης και το star system και η πολιτική ανυπαρξία, μπορούν να γίνουν καριέρες και καρέκλες. 

Μπορεί να δείχνει ως χαλί σωτήριας η τακτική και του δήθεν και της δήθεν επανάστασης, το να μην υπάρχουν αποφάσεις, επιλογές, έργο, θέσεις, γιατί η συνέπεια έναντι αποφάσεων, επιλογών, έργου και θέσεων έχει προσωπική πολιτική φθορά. Εν,  τα social, τα πανηγύρια  και τα παρελκόμενα όχι.

Δεν θα μπαίνατε σε αεροπλάνο αν ο “πιλότος” ήταν “πιλότος” μόνο  στο facebook  ή στα περιοδικά. 

Σε όλους τους χώρους υπάρχουν καθαροί έντιμοι άνθρωποί.

Δεν επιβιώνουν πάντα έναντι μικρής ή μεγάλης διαπλοκής. 

Το ΠΑΣΟΚ πάντα είχε και έχει στελέχη που δεν ταυτίστηκαν με καταστάσεις κοινωνικής αδιαφορίας.  Στελέχη που αναλαμβάνουν ευθύνη και που μπορούν να μιλήσουν επί της ουσίας για θεσμικές μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακές διαδρομές στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. 

Όλοι εμείς λοιπόν, που πιστεύουμε στην Αυτοδιοίκηση, στις δημοκρατικές διαδικασίες σχεδιασμού για τις τοπικές μας κοινωνίες, στη διαφάνεια και στα δικαιώματα των επόμενων γενεών στη ζωή, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, θεωρήσαμε σωστό ηθικά και πολιτικά  να στήσουμε ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ στις Περιφερειακές εκλογές στη Στερεά με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Λουκά Αποστολίδη. 

Το ΠΑΣΟΚ άργησε να ανακοινώσει Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο στη Στερεά, λέτε πολλοί και τα «συστήματα» έχουν κλειδώσει και σε συνδυασμό με τις Δημοτικές εκλογές.

Αυτό θέλετε;

Ψήφο χωρίς επιλογή, ψήφο χωρίς ευθύνη;

Θέλετε το τσουβάλιασμα της βούλησής σας σε ένα σακί που κάποιος διαπραγματεύεται, πέντε από εδώ, δέκα από εκεί; 

Που ήταν όλοι οι άλλοι, όταν εμείς, το ΠΑΣΟΚ, έθετε θέματα συστηματικά για τον τόπο και τις ζωές σας;

Για παράδειγμα,

·         Το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσεις, την αδιαφορία, την έλλειψη ενημέρωσης, στην υλοποίηση του έργου άρδευσης και πυροπροστασίας του Ελαιώνα Άμφισσας,

·         Το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται για την αδυναμία ορθών τεχνοκρατικά προγραμμάτων που θα ενισχύσουν την μικρή επιχειρηματικότητα, ή για το ότι δεν υπάρχει χωροταξικό γύρω από την λίμνη Μόρνου, ή για το ότι δεν έγιναν βήματα για εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας στο Χιονοδρομικό, ή για το ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το αρχαίο θέατρο στους Δελφούς.   

Για όλα όμως αυτά τα θέματα, όπως και για πολλά άλλα ακόμη, το ΠΑΣΟΚ συστηματικά άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Εμείς, ως στελέχη του, καταθέσαμε θέσεις, προτάσεις, λάβαμε πρωτοβουλίες, όταν όλοι οι άλλοι σιώπησαν. 

Σας υπενθυμίζω πως ήταν δικές μας και δικές μου οι πρωτοβουλίες, για την ενίσχυση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, των πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω covid19, για το πρόγραμμα Ορεινών Περιοχών στο νέο ΕΣΠΑ.  

 

Η συνείδηση της ευθύνης, η τεχνογνωσία, με χαρακτηρίζει. 

Δεν "άργησε ποτέ" ο  δημόσιος λόγος μου, των προτάσεων, της κριτικής και τεκμηρίωσης.

Υπέβαλλα σε Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σειρά θεμάτων, με αρχή, μέση τέλος.

Ήμουν πάντα παρούσα και μετά από νίκες και μετά από ήττες. 

Διεκδικώ την ψήφο συνείδησης, την πολιτική ψήφο κρίσης σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου