Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

ΡΕΚΒΙΕΜ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 Το «κονσέρτο για πολυβόλα» που απολαμβάνουν όλο το καλοκαίρι, όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, οι κάτοικοι των χωριών της πάλαι ποτέ γαλήνιας παρακηφίσιας υπαίθρου,  είναι κουμπουριές που «μήτε σε γάμο ρίχνονται μήτε σε χαροκόπι». .....

Είναι άσκοποι πυροβολισμοί που στοχεύουν στο ψαχνό και στην καρδιά της Θείας Ελληνικής Φύσης αλλά και στα νεύρα των δύστυχων όλων ημών των αθώων του αίματος υπηκόων, που κακή τη τύχη μας διαμένουμε στα πανέμορφα χωριά μας ή τα επιλέγουμε ως τόπο των καλοκαιρινών διακοπών μας. 

Πρόκειται για πατενταρισμένες κινέζικες  «μαϊμούδες» παραγωγής κρότου, που ενώ απαγορεύεται η χρήση τους, εν τούτοις  πωλούνται αθρόα από καταστήματα αγροεφοδίων ανά την Ελλάδα και χρησιμοποιούνται από τους αγρότες για το διώξιμο των πουλιών και των αγρίων ζώων από τις φυτείες κυρίως του καλαμποκιού. 

Κατά την ελληνική νομοθεσία η χρήση των όπλων κρότου επιτρέπεται μόνο κατόπιν αδείας στα αεροδρόμια για να μην θέτουν τα σμήνη των πουλιών σε κίνδυνο την αεροπλοΐα. Παράγουν στιγμιαίο κρότο εντάσεως 130-140 db και λειτουργούν με φιάλη συμπιεσμένου προπανίου και αναφλεκτήρα!!! (μπουζί). Διαθέτουν δε ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη ώστε να εκπυρσοκροτούν σε συχνότητα κατά το δοκούν.

Και ενώ όλη η Χώρα, όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, και η χρήση συσκευών ανάφλεξης ή παραγωγής σπινθήρων ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ διά ροπάλου στην ελληνική ύπαιθρο, εν τούτοις το πλιότερο αραποσίτι για μια χούφτα ευρόπουλα κρίνεται πιο πολύτιμο από το περιβάλλον και την υγεία μας, ώστε οι κινέζικες φτηνοσυσκευές να ντουφεκάνε ανενόχλητες. 

Ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαϊάς είναι άμεσος και προφανής καθώς η μαζική και ανεμπόδιστη χρήση των συσκευών ανάφλεξης του πεπιεσμένου προπανίου δίπλα στις θερισμένες καλαμιές πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες. Μια λάθος σύνδεση, μια τυχαία διαρροή, μια αστοχία υλικού αρκεί ώστε μέσα σε λίγες ώρες ο Εθνικός Δρυμός Παρνασσού να αποτελεί γλυκιά ανάμνηση. Ουδείς ασχολείται. «Πάμε κι όπου βγει» λοιπόν. Σε λίγα χιλιόμετρα είναι τα Τέμπη…

Δ.Κ.

Φορολογούμενος πολίτης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου