Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Διακήρυξη - Νέας Πορείας για το Δήμο Αμφίκλειας -Ελάτειας - Λουκάς Σχοινάς Υποψήφιος Δήμαρχος

Αλλάζουμε το Δήμο μας φτιάχνουμε τη ζωή μας

Συμπολίτισσες και συμπολίτες φίλες και φίλοι....

με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να ηγηθώ, μια κίνησης πολιτών που στόχο έχει τη παρέμβαση στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα του δήμου μας διεκδικώντας τη ψήφο σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Δυστυχώς η τωρινή δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια της θητείας της αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. H δήμαρχος και οι πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου λειτούργησαν αυτά τα χρόνια με αποκλειστικό γνώμονα τη προσωπική τους προβολή, αναλισκόμενοι σε έργα βιτρίνας. Δεν ωρίμασαν έργα και παρεμβάσεις οι οποίες θα βελτίωναν την καθημερινότητα των πολιτών του δήμου μας και θα έδιναν αναπτυξιακή ώθηση στην χειμάζουσα τοπική οικονομία. Δεν θα αναλωθώ σε πληθώρα ανούσιων δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μοναδικό στόχο έχουν να επικαιροποιούν τη παρουσία μου.

Πέρα και πάνω από κόμματα, με όρεξη για δουλειά, με μεράκι για δημιουργία, διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για το Δήμο μας.

Στόχος ένας Δήμος πρότυπο ο οποίος θα στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας, στις μικρές καθημερινές δυσκολίες, αλλά και θα δίνει λύσεις στα μεγάλα και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας.

Η χάραξη ενός σχεδίου ανάπτυξης μέσα από απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, και τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα έχει στόχο να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας. Η Δημιουργία υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη της ανατολικής πλευράς του Παρνασσού αλλά και του  όρους Καλλίδρομου θα είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητές μας. Επιθυμούμε να κάνουμε τη περιοχή μας συγκοινωνιακό κόμβο για την πρόσβαση στα πολιτιστικά, αρχαιολογικά και περιβαλλοντικά μνημεία που διαθέτουν. Γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει πηγή πλούτου για τους συντοπίτες μας. Μέσα από τη συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα θα παλέψουμε για την εισροή ευρωπαϊκών κονδυλίων με στόχο την ενίσχυση καινοτόμων δραστηριοτήτων, με επενδύσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στις νέες τεχνολογίες. Θέλουμε να κάνουμε τη περιοχή μας γνωστή για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά της προϊόντα παρέχοντας στους αγρότες μας όλα εκείνα τα εργαλεία και τις διευκολύνσεις ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν τα μέγιστα.

Η δημιουργία ενός ιστού κοινωνικής αλληλεγγύης για όλους τους κατοίκους θα αποτελέσει την απάντησή μας στη φτώχεια

Το περιβάλλον αποτελεί για μας άμεση προτεραιότητα. Όλες οι παρεμβάσεις μας θα γίνονται με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο. Δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης , ανακύκλωση είναι στους άμεσους στόχους μας. 

Φιλοδοξώντας να αποτελέσουμε ένα διαφορετικό πρότυπο εξουσίας με γνώμονα τις αρχές της χρηστής διοίκησης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας ώστε να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε τη ποιότητα ζωής στον τόπο μας.

Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, έχουμε εμπιστοσύνη στο πολίτη και στη συμμετοχή του στα τοπικά πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, θέλουμε να φέρουμε την άνοιξη στο δήμο μας, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που μας παρέχονται σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο για να το πετύχουμε. 

Σας θέλουμε μαζί μας, για να αναπλάσουμε το δήμο μας και να βελτιώσουμε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

Λουκάς Σχοινάς

 Υποψήφιος Δήμαρχος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου