Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαΐου....Εορτασμός ανεύρεσης Αγίας Εικόνας Ευαγγελιστή Λουκά στην Πολύδροσο.....

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (16-30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023)

Ο Δήμος Δελφών καταθέτει προτάσεις νέων χρήσεων γης στη Ζώνη Β΄ Προστασίας του Δελφικού Τοπίου

Ο Δήμος Δελφών καταθέτει τις δικές του προτάσεις για τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης στην οριοθετημένη Ζώνη Β΄ Προστασίας του Δελφικού Τοπίου, εστιάζοντας στον αναπτυξιακό χαρακτήρα αυτών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή....

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών και κατόπιν των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής αποφασίστηκε η επικαιροποίηση παλαιότερων προτάσεων του Δήμου και υποβολή νέων, ως προς τις προτεινόμενες χρήσεις γης, στη Ζώνη Β΄ Προστασίας του Δελφικού Τοπίου, για δημιουργία: ανοικτού ή κλειστού συνεδριακού κέντρου και ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, ανοικτών ή κλειστών  κέντρων διασκέδασης, καταλυμάτων ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης και Αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων.

 

 

Βγαίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων

Ο Δήμος Δελφών προχώρησε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και άμεσα ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, η εγκατάσταση του οποίου θα ωφελήσει πολλαπλώς τους χρήστες, την συνολική κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε τον καθορισμό των όρων για τη διενέργεια ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Ενίσχυση της μικροκινητικότητας στο Δήμο Δελφών», προϋπολογισμού 247.809,04 ευρώ.

 

 

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέων φωτιστικών στην Κοινότητα Δελφών

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led στην Κοινότητα Δελφών, ένα έργο που αλλάζει αισθητικά την εικόνα της περιοχής παρέμβασης, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου.

Το έργο με τίτλο «Συντήρηση και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου Led Κοινότητας Δελφών», προϋπολογισμού  22.825,47 ευρώ, αφορούσε στη συντήρηση 52 συνολικά ιστών, καθώς και στην αντικατάσταση του φωτιστικού σώματος με νέα τεχνολογίας LED (τύπου φανάρι), τα οποία βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού Άμφισσας -Δελφών, αλλά και της οδού προς το Τουριστικό Περίπτερο Παβίλλιον στην Κοινότητα των Δελφών.

 

 

Η πόλη της Άμφισσας θα αποκτήσει μία καινούρια παιδική χαρά

Μία καινούρια παιδική χαρά αναμένεται να αποκτήσει η πόλη της Άμφισσας, σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών για τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται επίσης και η προμήθεια μίας εξέδρας η οποία θα χρησιμοποιείται σε κατά τόπους εκδηλώσεις.  

Πιο συγκεκριμένα, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών αποφάσισε τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού, τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτού, για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Προμήθεια αστικού εξοπλισμού», προϋπολογισμού 83.361,06 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ της Κοινότητας Άμφισσας.

 

 

Λύσεις σε προβλήματα με την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου της Ιτέας

Ο Δήμος Δελφών προχωρά στη διαγωνιστική διαδικασία του έργου αντικατάστασης τμήματος του υπάρχοντος αγωγού λυμάτων στην Ιτέα, ενός σημαντικού έργου περιβαλλοντικής σημασίας αλλά και δημόσιας υγείας, δίνοντας λύση σε προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν στις αντοχές του υπάρχοντος δικτύου, καθώς και στις οχλήσεις που δημιουργούνται κατά καιρούς από τις οσμές.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση καταθλιπτικού αγωγού λυμάτων από αντιοστάσιο – Α2 έως αντλιοστάσιο εισόδου ΕΕΛ Ιτέας στην ΔΕ Ιτέας Δ. Δελφών», προϋπολογισμού 1.022.500,02 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

 

 

Σε διαγωνισμό η προμήθεια δύο απορριμματοφόρων

Την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού, τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτού, για την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών. Ο Δήμος συνεχίζει την ανανέωση του στόλου του, αποκομίζοντας οφέλη που αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί πόρους από το κόστος συντήρησης των παλαιωμένων οχημάτων.

Οι δύο προμήθειες αποτελούν και ξεχωριστά διακριτά τμήματα της συνολικής προμήθειας, συνολικού προϋπολογισμού 223.200,00 ευρώ και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», καθώς και πιστώσεις του Δήμου Δελφών.

 

 

Πραγματοποιήθηκε η 2η Δημόσια Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

O Δήμος Δελφών εκπονεί Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και σε συνέχεια των διαδικασιών που έχουν προηγηθεί, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 2η Δημόσια Διαβούλευση

Με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) επιδιώκεται η αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και του δημόσιου χώρου, μέσα από παρεμβάσεις αναδιοργάνωσης των όρων και των υποδομών αστικής κινητικότητας, καθώς και η ενίσχυση της συμμετοχικότητας και της δημοκρατικότητας στη λήψη αποφάσεων για τα θέματα των μεταφορών στο Δήμο.

 

 

Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην Κοινότητα Χρισσού

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στο κέντρο της Κοινότητας Χρισσού, η ολοκλήρωση των οποίων θα αναβαθμίσει σημαντικά το χώρο παρέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, με τίτλο «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Κοινότητας Χρισσού (ΑΠΕ Οριζόντιες Δράσεις)», προϋπολογισμού 23.000 ευρώ, θα γίνουν εργασίες κατασκευής τοιχίου από αργολιθοδομή σε παρτέρι και σε δέντρο για την οριοθέτησή τους, καθώς και επένδυση υπάρχοντος παρτεριού, στην στέψη των οποίων θα τοποθετηθεί πλάκα Άρτας. Επίσης, θα γίνει επίστρωση του κοινόχρηστου χώρου με πλάκες ορθογωνισμένες, σε υπόβαση σκυροδέματος με δομικό πλέγμα, ενώ κατά τις συγκεκριμένες εργασίες θα δημιουργηθεί διάδρομος με το ίδιο υλικό, αλλά διαφορετική τοποθέτηση των πλακών, ώστε να ορίζεται διέλευση.

 

 

Εργασίες αποκατάστασης σημαντικών υποδομών στην Κοινότητα Μουσουνίτσας

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν εργασίες επισκευής τοιχίου αντιστήριξης στην Κοινότητα Μουσουνίτσας, της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων, το οποίο σήμερα παρουσιάζει προβλήματα εγκυμονώντας κινδύνους, οι οποίοι με την εκτέλεση των εργασιών θα εξαλείφουν.

Το έργο με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση τοιχίων αντιστήριξης Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων», είναι προϋπολογισμού 23.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ του 2023 και αφορά σε εργασίες επισκευής τοιχίου, το οποίο βρίσκεται πλησίον του Ιατρείου της Κοινότητας Μουσουνίτσας.

 

 

Μία γιορτή του ποδοσφαίρου στο Δημοτικό Γήπεδο Γραβιάς

Μία μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου έζησαν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, 19 Ιουνίου 2023, στο Δημοτικό Γήπεδο της Γραβιάς. Οι εκατοντάδες μικροί ποδοσφαιριστές κέρδισαν το χειροκρότημα όλων, μεταφέροντας μήνυμα για την αξία του υγιούς αθλητισμού, αλλά και εικόνες από το μέλλον το ποδοσφαίρου της Φωκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, υπό τη διοργάνωση της ΕΠΣ Φωκίδας και τη στήριξη του Δήμου Δελφών και της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το Αναπτυξιακό Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Κ12. Περισσότερα από 180 παιδιά, μέλη 10 ομάδων με τους προπονητές τους, απέσπασαν δικαίως το χειροκρότημα όλων όσοι βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο της Γραβιάς, το οποίο ο Δήμος Δελφών είχε φροντίσει να είναι έτοιμο και στην καλύτερη κατάσταση για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης.

 

 

Μοίρασε χαμόγελα και χαρά το «Kids festival» του Δήμου Δελφών στην Ιτέα 

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών πραγματοποιήθηκε το «kids festival», στην Πλατεία Μαϊάμι στην Ιτέα.

Ο Δήμος Δελφών, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου, διοργάνωσαν μία ιδιαίτερη ψυχαγωγική εκδήλωση, μοιράζοντας στιγμές παιχνιδιού, χαράς και ξενοιασιάς στα παιδιά που παρευρέθηκαν. Ο υπαίθριος παιδότοπος που στήθηκε κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους για αρκετές ώρες, «ζωγραφίζοντας» στα πρόσωπά τους τα πιο όμορφα χαμόγελα. Η εκδήλωση περιλάμβανε φουσκωτό παιδότοπο, face painting, τραμπολίνο, τοξοβολία, πίστα bowling και γκολφ, στίβο μάχης-survivor και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

 

 

Μία υπέροχη μέρα με πολλά μηνύματα για τα παιδιά του ΚΔΑΠ Δήμου Δελφών στο Γαλαξίδι και την Ιτέα

Μια ξεχωριστή μέρα έζησαν τα παιδιά στα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Δελφών στο Γαλαξίδι, την Τετάρτη 21 Ιουνίου και στην Ιτέα την Πέμπτη 29 Ιουνίου, δύο ξεχωριστές ημέρες γεμάτες μηνύματα.

Στην πρώτη εκδήλωση, βασικός πυλώνας των μηνυμάτων ήταν η σημασία της υγιεινής διατροφής στην καθημερινότητα, αλλά και ο σπουδαίος ρόλος του αθλητισμού. Στη δεύτερη τα παιδιά κλήθηκαν να «ανακαλύψουν» το που κρύβεται το μυστικό της ευτυχίας, εστιάζοντας στη σημασία της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο

 

 

Ο Δήμος Δελφών συγχαίρει τον κ. Λουκά Ι. Θάνο για τη λαμπρή σταδιοδρομία του

Ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων Επιστημόνων της Ιατρικής, ένας δικός μας άνθρωπος καθώς γεννήθηκε στην Πολύδροσο του Δήμου Δελφών, για μία ακόμα φορά μας κάνει υπερήφανους! Ο λόγος για τον κ. Λουκά Ι. Θάνο, ο οποίος βραβεύτηκε στο πρόσφατο Συνέδριο Επεμβατικής Ακτινολογίας -Αγγειοακτινολογίας-Νευροακτινολογίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη.

Η πλούσια επιστημονική και επαγγελματική του σταδιοδρομία, οι ακαδημαϊκοί του τίτλοι, οι βραβεύσεις και η καθολική αναγνώρισή του, αποτελούν παράσημα της έως σήμερα πορείας του, μίας πορείας που εκτός όλων αυτών, των άκρως σημαντικών επιτευγμάτων, περιλαμβάνει και κάτι ακόμα, ίσως το κορυφαίο όλων από τα χαρακτηριστικά του. Ο κ. Λουκάς Θάνος, όπως μαρτυρούν όλοι όσοι τον έχουν ζήσει από κοντά, οι συγχωριανοί του, οι συγγενείς, οι φίλοι και συνάδελφοι, είναι ένας άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς, άνθρωπος της αλληλεγγύης, παράδειγμα προς μίμηση για όλες και όλους!

 

 

Η συνεργασία των Πολιτών οδηγεί σε έναν καθαρό Δήμο

Ο Δήμος Δελφών καταβάλει καθημερινά τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια στον τομέα της καθαριότητας, ταυτόχρονα όμως απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες για συνεργασία, καθώς μόνο μέσα από αυτή θα επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η διατήρηση ενός καθαρού τόπου, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Δελφών μέσω παρέμβασης εστιάζει στην αποκομιδή προϊόντων κηπευτικών εργασιών, ογκωδών αστικών απορριμμάτων καθώς και μπαζών, η ανεξέλεγκτη ρίψη των οποίων, σε διάφορα σημεία του Δήμου, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα ρύπανσης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου