Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου. .....

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Η ώρα της Ευθύνης για όλους μας και της κρίσιμης Επιλογής - Της Ασπασίας Μανδρέκα, Δικηγόρου, υποψήφιας με τη ΝΔ βουλευτή Φωκίδας

Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαίου είναι ξεκάθαρο: Θα προχωρήσει η Ελλάδα Μπροστά σε ένα δρόμο Σταθερότητας και Ασφάλειας ή θα γυρίσει Πίσω στην Αβεβαιότητα και την Ανασφάλεια;....

Την απάντηση θα δώσουν, με λογική και σύνεση, οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να ξεχάσουν την επικίνδυνη κατάσταση, που βρέθηκε η χώρα μας το 2015, την έντονη ανασφάλεια και τα σοβαρά προβλήματα, που οι ίδιοι βίωσαν. Και η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από μια Αυτοδύναμη και Ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Είναι βέβαιο, ότι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι η Ισχυρή Κυβέρνηση της Ν.Δ αποτελεί Εθνική Αναγκαιότητα, δεδομένου ότι στη σύνθετη συγκυρία των πολλαπλών κρίσεων η χώρα έχει ανάγκη μια Κυβέρνηση με Δύναμη. Μια Κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που συνεχώς προκύπτουν. Εξάλλου, είναι Εθνική Επιταγή να συνεχίσουμε να βαδίζουμε μπροστά, με σταθερά, αποφασιστικά και ακόμη πιο αποτελεσματικά βήματα.

Σχετικά με τη Φωκίδα και τη δική μου υποψηφιότητα, σάς κοιτώ στα μάτια και ζητώ την εμπιστοσύνη σας για να δώσουμε, Μαζί, στον τόπο μας αυτό που αξίζει και δικαιούται. Γιατί είναι ζήτημα επιβίωσης πια. Για να ανακόψουμε την πορεία προς την αφάνεια και να ανατρέψουμε τη Σκληρή Καθημερινή Πραγματικότητα, που ζούμε όλοι εμείς εδώ. Εργαζόμενοι, Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Έμποροι, Αγρότες, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Γυναίκες, Νέοι και Παιδιά. 

Δεν μηδενίζουμε τις προσπάθειες κανενός, το αντίθετο μάλιστα. Όμως, Τώρα, πρέπει να προχωρήσουμε Τολμηρά Μπροστά, άν θέλουμε να σταματήσει η φθίνουσα πορεία της περιοχής. Για να ανατρέψουμε τη δημογραφική συρρίκνωση αλλά και το φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού της Φωκίδας. Για να ανακόψουμε τη φυγή των νέων ανθρώπων από την περιοχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εργασίας. Για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Πέραν όλων των άλλων, είναι Πρόθεσή μου και Πρώτη μου Προτεραιότητα ένα Ειδικό, Συνεκτικό και Ολοκληρωμένο Σχέδιο, βασισμένο στις κάθε είδους ιδιαιτερότητες ολόκληρης της περιοχής, τις δυναμικές της και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, το οποίο θα φέρει, επιτέλους, Ανάπτυξη. Για να μπουν οι σωστές βάσεις, ώστε να βγει η Φωκίδα από το τέλμα. Για να υπάρξει Προοπτική για αυτή. Για να μπορούν τα παιδιά να ζήσουν και να εργαστούν σε αυτόν τον πανέμορφο και ευλογημένο τόπο, που, σήμερα, δυστυχώς, παραμένει αναξιοποίητος.

Το διακύβευμα, λοιπόν, και για τη Φωκίδα, σ’ αυτές τις εκλογές, είναι κρίσιμο: Θα παραμείνουμε καθηλωμένοι στο τέλμα ή θα πάμε Μπροστά; Θα επιτρέψουμε την ουσιαστική απραξία ή θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας για να αναγεννήσουμε τον τόπο μας; Θα αρκεστούμε στη θεωρία και στις «ασκήσεις επί χάρτου» ή θα κάνουμε πράξεις που θα δώσουν πραγματική προοπτική στη Φωκίδα; 

Είναι η ώρα της Ευθύνης για όλους μας και της κρίσιμης Επιλογής. Ο Χρόνος Είναι Πολύτιμος για τη ζωή μας και δεν μπορούμε να διαθέσουμε άλλον. Η δική μου Προτεραιότητα και ο Στόχος είναι ξεκάθαρος: Το καλό και το συμφέρον για τον Τόπο και τους Ανθρώπους μας. Στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις και στη πραγματική δύναμη της τοπικής κοινωνίας. Στη Δύναμη όλων σας. Αυτή είναι η πιο Ισχυρή Δύναμη από όλες. Έχει αποδειχθεί! Και αυτό, επιτέλους, πρέπει να γίνει κατανοητό! Εμείς δεν βασιζόμαστε στις πλάτες άλλων, ούτε κρυβόμαστε πίσω από ονόματα άλλων. Η αληθινή δύναμη πηγάζει από μέσα μας και δεν μπορεί να είναι δανεική. 

Με Σχέδιο, λοιπόν, με Δύναμη και Γνώση, με Δουλειά και Επιμονή. Με τη Συνέπεια και τη διαχρονική Σταθερότητα. Με Αγάπη για τον Τόπο που μάς γέννησε. Με Συνεργασία. Και πάνω από όλα, με Αξιοπρέπεια, με Ειλικρίνεια, με Ανθρωπιά, με Γνησιότητα και Μέτρο. Με λίγα Λόγια και περισσότερες Πράξεις. Χωρίς Πολιτική Αλαζονεία και Χωρίς Υποκρισία. Χωρίς Ψέματα, Ιδιοτέλειες και επιτηδευμένους Εξωραϊσμούς. Μακριά από Αναχρονιστικές Πρακτικές. Μόνο με Εμπιστοσύνη, με Αλήθεια και Δικαιοσύνη. Με διαφορετική Νοοτροπία Πολιτικής. Με τη Νοοτροπία που αξίζει στους Ανθρώπους μας, σε όλους εσάς, και στη σύγχρονη Εποχή.

Για αυτό, Εμείς Μαζί Δυνατά!

Γιατί έχουμε τις ίδιες Προτεραιότητες!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου