Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ξεκινούν εργασίες οδοποιίας στην Κοινότητα της Δεσφίνας

Ευστάθιος Μαντζώρος: «Ασφαλής και καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών» ....

Υπεγράφη η σύμβαση και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες για τη αποκατάσταση δρόμων εντός της Κοινότητας Δεσφίνας, η ολοκλήρωση των οποίων θα σημάνει και την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών τους, σε έναν από τους πλέον νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο με τίτλο «Βελτίωση οδοποιίας Δ.Ε. Δεσφίνας», προϋπολογισμού 30.000,00 ευρώ και χρηματοδότηση από τους ΚΑΠ του 2023, αφορά στην αποκατάσταση δρόμων εντός της Κοινότητας Δεσφίνας οι οποίοι είναι τσιμεντοστρωμένοι, όμως έχουν καταστραφεί από το πέρασμα το χρόνου αλλά και από διάφορες επισκευές που έχουν γίνει κατά καιρούς σε υπόγεια δίκτυα κοινής ωφέλειας. Σήμερα οι δρόμοι αυτοί παρουσιάζουν πολλές φθορές, με πολλές λακκούβες, γεγονός που έχει ως συνέπεια να δυσχεραίνεται η κίνηση οχημάτων και πεζών. 

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, εργασίες θα γίνουν στις θέσεις «Γλαντή», «Πύργος» και «Ξερόβρυση», όπου απαιτηθεί θα γίνει καθαίρεση του υφιστάμενου σκυροδέματος των δρόμων, ενώ πριν τη διάστρωση του σκυροδέματος θα γίνει καθαρισμός από χόρτα λάσπες πέτρες και λοιπά υλικά. 

Ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Δεσφίνας, κ. Ευστάθιος Μαντζώρος, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών, δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών συνεχίζει τις παρεμβάσεις βελτιώνοντας τις υποδομές που κάνουν καλύτερη αλλά και πιο ασφαλή την καθημερινότητα των πολιτών. Ο εν λόγω τομέας γνωρίζουμε όλοι ότι πέραν της πολιτικής βούλησης, που είναι δεδομένη, απαιτεί και πόρους που δυστυχώς για την αυτοδιοίκηση δεν είναι δεδομένοι. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και εξαντλώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι η παρούσα θητεία έχει βάλει ψηλά τον πήχη με αδιάψευστο μάρτυρα την πραγματικότητα». 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου