Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Τ Ε ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Οι πυρόπληκτοι του ελαιώνα της Άμφισσας χόρτασαν από συσκέψεις και μεγάλα λόγια δίχως αντίκρισμα


 Συμπληρώνονται σήμερα 7 μήνες από το ξέσπασμα της μεγάλης πυρκαγιάς στον ελαιώνα της Άμφισσας – η δεύτερη μέσα σε μια δεκαετία – και οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους ακόμα αναζητούνται… ....

Δεκάρα τσακιστή δεν έχουν δει οι μικροί καλλιεργητές μέχρι στιγμής, παρά βρίσκονται μπλεγμένοι στα γρανάζια τις γραφειοκρατίας και στους κάθε λογής “κόφτες” του κρατικού μηχανισμού και του ΕΛΓΑ. Κανένα μέτρο δασοπροστασίας, ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν έχει δει ο λαός της περιοχής, ούτε καν ως εξαγγελία, μεγαλώνοντας έτσι την ανησυχία του: 

Τί χειρότερο μπορεί να συμβεί το επόμενο καλοκαίρι, με ένα κράτος απροετοίμαστο, που καμία διάθεση δεν έχει να προστατέψει τον λαό και την περιουσία του; 

Προς το παρών έχουμε χορτάσει από λόγια, συσκέψεις, δελτία τύπου και φωτογραφήσεις των κυβερνητικών, δημοτικών και περιφερειακών παραγόντων. Μέχρι και το Διαχειριστικό Σχέδιο απ’ το 2017 ξεθάψανε στην διαδικασία αυτή. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το γαϊτανάκι κοροϊδίας και ψηφοθηρίας:

Σύσκεψη στην Άμφισσα στην οποία αποφασίστηκε ο συντονισμός των κρατικών, περιφερειακών και δημοτικών υπηρεσιών από έναν πρώην πρόεδρο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητήριου, προκειμένου να παραδώσει και να φυτέψει τα δενδρύλλια που έχει τάξει. 

Που θα αποθηκευτούν, που και πόσα δέντρα θα φυτευτούν, ποιος και πως θα ξεριζώσει τα καμένα και θα βάλει τα δενδρύλλια, κανέναν δεν φαίνεται να απασχολεί. Βιάζονται μάλιστα αυτό να γίνει την φυτευτική περίοδο Μαρτίου – Απριλίου 2023, ενώ δεν έχει ξεκινήσει η εξατομίκευση και κανείς δεν γνωρίζει ποια από τα καμένα δέντρα θα ξαναβλαστήσουν, ποια θέλουν ξερίζωμα. 

Όλα στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα και η κοινή λογική…

Το πραγματικό συμφέρον των βιοπαλαιστών ελαιοπαραγωγών του τόπου μας βρίσκεται μαζί με τους αγρότες – κτηνοτρόφους της Ελλάδας που συσπειρώνονται στους Αγροτικούς Συλλόγους, στις Ομοσπονδίες, στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, αγωνίζονται και διεκδικούν, κόντρα στην κυβερνητική αδιαλλαξία: 

αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, 

μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, 

προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, 

αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια.   

Ο λαός της Φωκίδας να βγάλει τα συμπεράσματά του από τις εξελίξεις, να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον αφήνουν απροστάτευτο και κάνουν εμπόριο ελπίδας, να εμπιστευτεί και να δυναμώσει το ΚΚΕ στις εκλογές. Στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι το κέρδος.       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου