Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ κ.ΜΠΟΥΓΑ ΤΟΝ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ - Του Νίκου Δρόλαπα

Βαρύτατο το ολίσθημα 

του Βουλευτού κ. Μπούγα.

Εκμεταλλεύθηκε ακόμη και τη λεηλασία των δημόσιων περιουσιών για να διασωθεί εκλογικά….!

                                  του Νίκου  Δρόλαπα....

      Κλείνοντας τη τετραετή θητεία του ως Βουλευτής Φωκίδας ο κ. Μπούγας, χωρίς να ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με τα θέματα που καίνε τη περιοχή, εμφανίσθηκε ξαφνικά, με κατάθεση ερώτησης στη Βουλή προς τους Υπουργούς  Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη, που αφορά το Πόρισμα του διενεργηθέντος Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών με τον Καταλογισμό των ζημιών εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος των μελών των Διαχειριστικών Επιτροπών του Ιδρύματος του Γηροκομείου Άμφισσας,   για το δυσώδες σκάνδαλο της λεηλασίας των τεράστιων περιουσιών των μεγάλων Ευεργετών και Δωρητών των Κληροδοτημάτων Άμφισσας και του Γηροκομείου.

     Το περίεργο είναι, εκ πρώτης όψεως, ότι ο κ. Βουλευτής ποτέ μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό, παρά τις δημόσιες προκλήσεις που του έγιναν. 

     Ο κ. Μπούγας, ερωτά τους κ.κ. Υπουργούς αυτά που ο ίδιος ξέρει, αφού όλα αναφέρονται αναλυτικά στο εν λόγω Πόρισμα το οποίο είναι στα χέρια του κ. Σταϊκούρα και απ΄ότι φαίνεται, ο επί των Οικονομικών Υπουργός, με την ηθική στάση που κρατάει γενικότερα, δεν μπορεί να παραβλέψει τις τεράστιες ευθύνες των εμπλεκομένων προσώπων και να ενδώσει σε ενδεχόμενες παροτρύνσεις για απόφαση που θα απαλλάσσει τους εμπλεκόμενους. Υψώνεται τεράστιο ηθικό ζήτημα, με τις Ψυχές των Ευεργετών να παραδέρνουν μπροστά στο έγκλημα που δημιούργησαν οι επιτήδειοι υπεύθυνοι, πρώην και νυν αιρετοί της Φωκίδας και δεν είναι δυνατόν οι ΕΝΟΧΟΙ να προκύψουν ΑΘΩΟΙ. 

     Κάλπικη λοιπόν η ερώτηση αυτή και για το θεαθήναι. Γιατί υποβλήθηκε, μόνο και μόνο προς εκφοβισμό των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, για να τους δείξει ότι τους έχει στο χέρι με το Πόρισμα Ελέγχου, ώστε να μην επιδιώξουν τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. 

     Εκεί έχουν φθάσει τα πράγματα, με το ενιαίο πολυκομματικό σύστημα εξουσίας της Φωκίδας, που επί χρόνια έχει καταδικάσει σε μαρασμό ένα ολόκληρο νομό και τώρα  --  για τη « καρέκλα » --, ξεχάσθηκαν, η κοινή πορεία, οι κοινές’’ αρχές’’ και ανοχές, η αλληλοσυγκάλυψη, η ομερτά και η παρέα… αλληλοσπαράσσεται.

     Σε διαφορετική περίπτωση, η αδιατάρακτη σιωπή του κ. Μπούγα θα συνεχιζόταν για λίγο ακόμη …σιωπηρά, κι ας λέει ο ίδιος ότι κάποιοι τον θέλουν σιωπηρό, άφωνο, άπραγο και…πράο !, ενώ αυτός, μιλάει για τη Φωκίδα και γενικώς…σχίζει τα ιμάτιά του με αυτά που συμβαίνουν.  Λέει επίσης, ότι ανοίγει πόρτες κάθε εξουσίας για την ασφάλεια, τη παιδεία, τη δικαιοσύνη ( ιδιαίτερα, μιας και ξημεροβραδιάζεται στα Δικαστήρια της Άμφισσας και απ΄ ότι ακούγεται σοβαρά θέματα θα φθάσουν σύντομα και στις Βρυξέλλες ).     

     Η αλήθεια είναι και αυτό έχει περάσει στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, ότι τον κ. Μπούγα δεν τον νοιάζει η Φωκίδα. Μόνο το δικό του συμφέρον τον νοιάζει.  Αυτό φάνηκε καθαρά,  με τη γεμάτη αγωνία και φόβο κίνηση που έκανε, όχι για να περισώσει, ότι μπορεί να διασωθεί από το Γηροκομείο και τις περιουσίες που απέμειναν, αλλά, για να αποφύγει μια δυσμενή για τον ίδιο συγκρότηση του κομματικού ψηφοδελτίου.   

     Οι διαπιστωμένες ευθύνες όλων των Διαχειριστικών Επιτροπών είναι τεράστιες.  Μεγάλοι είναι και οι καταλογισμοί των ζημιών εις βάρος των μελών των Δ.Ε. που καθορίζονται και κατονομάζονται στο Πόρισμα.  Εάν δε ληφθεί υπόψη, ότι ο διενεργηθείς ( πρώτος ) Έλεγχος δεν περιλαμβάνει όλες τις χρονικές περιόδους λειτουργίας του Γηροκομείου, ούτε και όλα τα πεδία διαχείρισης, ούτε και τη τήρηση των προβλεπομένων για τις μεταβιβάσεις των περιουσιακών στοιχείων σε τρίτους, προκύπτει ότι οι ευθύνες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, των ήδη καθορισθέντων.   

     Ο κ. Μπούγας, ούτε πριν, ούτε και κατά τη τρέχουσα τετραετία δεν ασχολήθηκε με το θέμα, ούτε καν για τη διαφύλαξη του Δημοσίου Συμφέροντος.  Αντίθετα, συναίνεσε στη συγκάλυψή του.  Γι΄αυτό, δεν πήρε καμία πρωτοβουλία, ως όφειλε.  Ούτε δέχθηκε ποτέ να συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο που ανοίχθηκε για όλα τα σοβαρά ζητήματα της Φωκίδας.  Δεν δέχθηκε, ακόμη και τη καλόπιστη κριτική, ούτε τον κοινωνικό έλεγχο, ενώ, ποτέ δεν προέβη σε λογοδοσία.  

     Για το Γηροκομείο Άμφισσας, ασχολήθηκε τώρα, για πρώτη φορά, προεκλογικά.  Αν και η υπόθεση αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και διοικητικό σκάνδαλο με Πανελλήνια απήχηση, που συγκλόνισε τη τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα λόγω της λεηλασίας των τεράστιων περιουσιών των Κληροδοτημάτων.   

     Τη δυσώδη αυτή υπόθεση, την χρησιμοποιεί τώρα, με τρόπο που συνιστά πολιτικό εκβιασμό κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων, για να επιτύχει προσωπικούς στόχους και οφέλη.  Δεν μπόρεσε να αποφύγει το πειρασμό, καθώς πιστεύει ότι η κίνηση αυτή θα τον ενισχύσει πολιτικά, ενώ θα καταλαγιάσει προσωρινά, την αγωνία του για αποτυχία στις εκλογές, που, πιθανότατα, δεν θα αποφύγει, λόγω της ανικανότητας που επέδειξε στο χειρισμό όλων των σοβαρών ζητημάτων της Φωκίδας.  

     Και το ερώτημα που τίθεται, είναι   :  Γιατί και πάλι, δεν έκανε τίποτα και χάθηκε πολύτιμος χρόνος ;

     ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ …!!!!  


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου