Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ, ΑΟΡΑΤΩΝ ΩΤΑΚΟΥΣΤΩΝ

Και μια Εύα Βρυξελλών, όλα γενική πληθυντικού δηλαδή άφθονα, μπαμπάτσικα σα να λέμε και άφρονα βεβαίως, για να μη πλήξουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών και αρχίσουμε ν΄ ασχολούμαστε με παραξενιές όπως οι ακρίβεια, ο πληθωρισμός και άλλα περίεργα.. 

Κάθε απόγευμα λοιπόν ο πρώην νεκροπομπός Νίκος και τωρινός θρηνητής εισβάλλει  σε πολλά σπίτια ελλήνων, με ύφος περίλυπο και με τα χέρια στις τσέπες καλεί τα πλήθη σε κανονική ακολουθία για τα δράματα του κόσμου. Σα να λέει καθίστε εκεί που κάθεστε γιατί έξω… γίνεται της κακομοίρας. Στο τέλος δίνει στον πιο επίμονο  της ακολουθίας, 5- 10.000 ευρώ υπενθυμίζοντας σαν καλός έμπορος πως ο πωλών τοις μετρητοίς  λαμβάνει πίστωση στο μέλλον… Η πισπιρίγκου του πήρε κάνα μήνα αλλά τη.. σχόλασε. Στο δύσμοιρο το δωδεκάχρονο αυτός και η παρέα του, έδωσαν ρέστα. Συνέτριψαν προσωπικά και ηθικά ένα παιδάκι που δεν έμαθε καλά-καλά να ζει. Τον Μίχο τον έκρυψαν νωρίς. Δε λέει κουβέντα κρατά κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα… 

Ξέρουν αυτοί από ξέπλυμα.. Ο Παπαντώνης και η πρεσβυτέρα ότι και να έκαναν δε πρόκειται να γλυτώσουν γιατί άλλοι ρασοφόροι όταν οσμίζονται χρήμα και μάλιστα μαζεμένο κάνουν σα τα πιράνχα στον Αμαζόνιο. Η Εύα των Βρυξελλών υπέπεσε στο πολιτικό προπατορικό αμάρτημα και η ατυχία της ήταν ότι οι Εμίρηδες για τα μάτια που αγάπησαν έδωσαν κάτι παραπάνω και το έστειλαν στις Βρυξέλλες. Για τη πατρίδα της Εύας δεν τους είχε μιλήσει κανείς? 

Σε κάθε παρέα θρηνητών δε λείπει ο… αστυνομικός. Αυτός μοιάζει σα να επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής, κανονικός μαϊντανός έχει για όλα συμβουλές, δικαιολογίες και απαντήσεις, χωρίς να κατανοεί πως χρησιμοποιείται σαν χρυσόχαρτο του πιο σοβαρού μηχανισμού σήμερα που προτρέπει αθέατος και δικαιολογεί κοινωνιοπαθητικές συμπεριφορές, ως κακό μεν αλλά σύμφυτο με το κοινωνικό μοντέλο   που οι ίδιοι δημιούργησαν και προωθούν. 

Με τι κλείνει το κρεσέντο της λαγνείας του κακού? Μα με ολίγον από Μάτι. Δηλαδή το   εργαλείο με το οποίο ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές και το οποίο απ΄ ότι φαίνεται δε πάλιωσε. Η μνήμη των θυμάτων θα είναι πάντα ζωντανή αλλά όχι για λογαριασμό πολιτικής τυμβωρυχίας κατ΄ εξακολούθηση. Όλα αυτά μαζί με άλλα για να αλλάξει η πολιτική ατζέντα που στο κέντρο της έχει τις υποκλοπές και την ανεξέλεγκτη δράση άμεσων συνεργατών και συγγενών του πρωθυπουργού. 

Αν ήθελε κάποιος να ξεχωρίσει δυο ονόματα θυμάτων υποκλοπών αυτόματα θα πήγαινε σε πρωτοκλασάτο υπουργό που οι εντολές παρακολούθησης ανανεώθηκαν έξι φορές και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, όπου το πράγμα ξεφεύγει εντελώς και ο καθένας μπορεί πια να κάνει τις πιο μαύρες σκέψεις. Για τη ποιότητα της Δημοκρατίας μας έχω γράψει πολλές φορές και δεν παίρνω τίποτα πίσω. 

Τρεις οικογένειες και οι αυλές  τους έφαγαν ότι τρώγεται και έστειλαν το λογαριασμό στους πολίτες  οι οποίοι ανταποκρίνονται μάλλον.. αγόγγυστα και αυτό επαναλαμβάνεται σαδιστικά  έναν αιώνα!!! 

Τι να απομένει άραγε ως τελευταία πράξη σε τέτοιο σκηνικό?   

 Αυτό το ερώτημα θα έπρεπε λογικά να βασανίζει την αντιπολίτευση, να ερευνά τις πιθανότητες , να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες να αντιμετωπίσει πιθανές ακραίες καταστάσεις, με τους πολίτες παρόντες και όχι απόντες γιατί αυτούς αφορούν όλα. Στο σημείο αυτό βρίσκεται η όποια δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στη κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, αφού η τελευταία δε μπορεί να δημιουργήσει εικόνα υπέρβασης απέναντι στη κυβερνητική πολιτική παρά τις καταστροφικές αποφάσεις της τελευταίας. Αυτό δε μπορεί να γίνει με το κοινωνικό κίνημα σε… διακοπές. 

Στην Ουκρανία μάλλον άνοιξε για τα καλά η πόρτα του φρενοκομείου και οι λογής-λογής «Ναπολέοντες» ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία με το αίμα αθώων νέων. Η πατρίδα μας έχει χώσει ξανά τη μύτη της στην Ουκρανία το 1918-19 με ολέθρια αποτελέσματα. Σήμερα οι πολιτικοί μας δε φαίνεται να γνωρίζουν ιστορία. 

Η Ευρώπη αμήχανη εκτελεί ράθυμα τις εντολές των Αμερικάνων με το μυαλό στα χειρότερα που δε φαίνονται απίθανα, με ηγεσίες που όταν δεν είναι βουτηγμένες στη διαφθορά κινούνται ανάμεσα στο κακό και το χειρότερο. Χρονιάρες μέρες με τον θεάνθρωπο άρτι γεννηθέντα και την αγία οικογένεια απασχολημένη που να απευθύνουν άραγε τις προσευχές τους οι άνθρωποι?? 

iatpan@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου