Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

 Ένας χρόνος πέρασε από την καταστροφική πλημμύρα της 12 Δεκέμβρη του 2021 και ο εφιαλτης να συμβεί ξανά μια τέτοια ή και χειρότερη καταστροφή πλανάται πάνω από τα κεφάλια μας. ....

Αυτός ο χρόνος ήταν γεμάτος από δράσεις των πλημμυροπαθών κατοίκων που εντόπισαν την αιτία του κακού και εξάντλησαν όλα τα δυνατά μέσα για να βρεθεί μια μόνιμη λύση στο πρόβλημα των πλημμυρών που μαστίζει όλη την περιοχή της Νότιας Λαμίας. 

Έγιναν συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Υπουργείο Υποδομών, Υπουργό Οικονομικών, κατασκευάστρια εταιρεία, Δήμο Λαμιέων κ. ά., με αιρετούς εκπροσώπους Περιφέρειας, Δήμου, Κοινοβουλίου, έγιναν καταγγελίες και μηνύσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, έγιναν δημοσιεύσεις άρθρων και συνεντεύξεις, έγιναν δυναμικές κινητοποιήσεις. Υπήρξαν θετικά αποτελέσματα όλων αυτών των δράσεων. 

Αναγνωρίστηκε από όλους η υπαιτιότητα, για την πρόκληση της καταστροφικής πλημμύρας, της λανθασμένης κατασκευής των συγκοινωνιακών έργων στην περιοχή και ειδικότερα του ανισόπεδου κόμβου Λαμίας της Ε65 που φράζει το τελευταίο πέρασμα των υπερχειλισθέντων νερών προς την θάλασσα. 

Η αναγνώριση αυτή δεν είναι αρκετή για να δώσει άμεση πρακτική λυση, γι αυτό το λόγο την Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022 και ώρα 10 π.μ. θα εκδικαστεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Λαμίας που κατέθεσαν 50 κάτοικοι της περιοχής κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της παραχωρησιούχου εταιρείας με αίτημα να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία του χωριού από πλημμύρες σε περίπτωση νέας υπερχείλισης τον χειμώνα που έρχεται.. 

Καλούμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων να κάνουν πρόσθετη νομική παρέμβαση ως κίνηση στήριξης της κοινής προσπάθειας για την επίλυση του προβλήματος που αφορά όλη την περιοχή. 

Καλούμε όλους τους φορείς, τις οργανώσεις, τα κινήματα και όλους τους πολίτες της πόλης να συμπαρασταθούν με την παρουσία τους στο δικαστήριο Λαμίας στον δίκαιο αυτό αγώνα. Λαμία 12-12-2022 οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι Κόμματο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου