Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας : Προβληματική η Διαχείριση Αποβλήτων

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Φωκίδας, με τον συντονιστή της Ν.Ε. Σάκη Τράκα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Λάμπρο Λαμπρόπουλο,....

παραβρέθηκε στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στη Χαλκίδα οι περιφερειακές παρατάξεις «Στερεά... Υπεροχής!»  και «Πατρίδα μας η Στερεά», με θέμα την τροποποίηση του υφιστάμενου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων και τη σύνταξη του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.                                                                       

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν οι επικεφαλής Δημήτρης Αναγνωστάκης και Κατερίνα Μπατζελή, εκλεγμένοι και στελέχη των δύο παρατάξεων,  ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, οι βουλευτές Βοιωτίας Γιώτα Πούλου και Εύβοιας Μίλτος Χατζηγιαννάκης, δήμαρχοι και αιρετοί των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, από διάφορες παρατάξεις, με ηχηρές όμως απουσίες, καθώς και εκπρόσωποι του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, του Τ.Ε.Ε., του Ε.Β.Ε., Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ, Επαγγελματικών Συλλόγων και Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και ενεργοί πολίτες.   

Ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε, εστιάστηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ανέδειξε τους ορατούς κινδύνους ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των αποβλήτων καθώς και στην επιλογή της καύσης των σύμμεικτων αποβλήτων. Επιλογή με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην οικονομική βιωσιμότητα των δήμων, αλλά και στους πολίτες, που θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένα δημοτικά τέλη.

Από τη συζήτηση, έγινε σαφές ότι το πρόβλημα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οφείλεται πρωτίστως στις καθυστερήσεις, που σκόπιμα προκαλούνται από την Κεντρική Διοίκηση, αλλά και από την έλλειψη αποτελεσματικής διεκδίκησης από την Περιφερειακή Αρχή.

Οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα, δεν μπορούν να βασίζονται σε πολιτικές σκοπιμότητες, δεν μπορούν να απαξιώνουν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, ούτε να αγνοούν τους πολίτες και τις ανάγκες τους.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου