MARKET IN - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ- ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Για φθηνές αγορές
Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022
Πληρωμή αγροτικών ενισχύσεων για τις ζημιές από τις πυρκαγιές
Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα
Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.
Βουλευτή Φωκίδας
Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 122/04.11.2022 απόφαση του Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου οι πληγέντες ελαιοπαραγωγοί.... από τις τραγικές πυρκαγιές στη Φωκίδα υπήχθησαν στο ειδικό καθεστώς κρατικής αρωγής, όπως είχε ζητήσει ο Βουλευτής Φωκίδας Ιωάννης Δ. Μπούγας αμέσως μετά τις καταστροφές κι όπως είχε δεσμευθεί για το ζήτημα ο Διοικητής ΕΛΓΑ κατά την επίσκεψή του στη Φωκίδα που ακολούθησε.
Συγκεκριμένα, το σύνολο όσων υπέστησαν ζημία θα λάβουν το ποσό των 160 ευρώ ανά ελαιόδεντρο ηλικίας δεκαπέντε ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένης και της ηρτηµένης παραγωγής υπό τις εκεί οριζόμενες επιφυλάξεις, ενώ για τις υπόλοιπες δενδρώδεις καλλιέργειες η τιμή της απώλειας φυτικού κεφαλαίου και ηρτηµένης παραγωγής ορίζεται κατά 1/3 μειωμένη της τιμής των ελαιόδεντρων.
Με βάση το καθεστώς αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, από τους καλλιεργητές ωφελούνταν μόνο όσοι ήταν κατ’ επάγγελμα αγρότες, δικαιούμενοι ποσό μόλις 21 ευρώ ανά ελαιόδεντρο ως προκαταβολή και 10 ευρώ ανά έτος, σε βάθος χρόνου 4 ετών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται. Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.