Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας: Γαλάζιες... ημέρες και έργα!

  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Φωκίδας 

Η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και οι απευθείας αναθέσεις δεν είναι κανονικότητα, ούτε ορθή πολιτική πρακτική, μιας και τέτοιες πρακτικές μας οδήγησαν στα μνημόνια.....  Είναι κάτι σαν επιδημία που δυστυχώς χτύπησε και τη Φωκίδα και συγκεκριμένα ένα σημαντικό θεσμό όπως το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας.                                                                    

Η διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου αναφέρεται στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με σκοπό τη χρηστή διαχείριση και την προώθηση του ανάλογου αναπτυξιακού σχεδιασμού.

Η Λιμενική Επιτροπή, τα 6 θεσμικά  και τα τρία διορισμένα μέλη και ειδικά ο πρόεδρός του, πρέπει να αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης.

Είναι όμως έτσι; Τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, με τη σημερινή διοίκηση, που η πρόεδρός της είναι επιλογή – πρόταση του σημερινού τοπικού βουλευτή;

Τι γίνεται με τις δημοπρατήσεις, τα (μη) έργα και τον λόγο για τον οποίο έχουν δοθεί πλήθος απευθείας αναθέσεις για υπηρεσίες, προμήθειες, επισκευές, και μελέτες των εγκαταστάσεων;                                

Αναθέσεις, αναθέσεις, αναθέσεις! Βγάζουν μάτι οι σκοπιμότητες, χωρίς καν στοιχειώδη τεχνική περιγραφή και όποιος ανατρέξει στη Διαύγεια θα διαπιστώσει εύκολα το γεγονός.

Όλες μετά από εισήγηση της προέδρου και πάρα πολλές με το ποσό των 20.000 ευρώ, που ήταν και το όριο ανάθεσης, ενώ πρόσφατα αυτό αυξήθηκε στα 30.000 ευρώ!!!

Μια νομιμοφανής διαδικασία, με πόση όμως ηθική και ποιο το δημόσιο συμφέρον;

Με ποιο σεβασμό στον πολίτη που λυγίζει από την ακρίβεια;

Ενδεικτικά ας σταθούμε σε κάποιες από αυτές…                                                             

Ανάθεση με πράξη αριθμ. 11/2021. Έγκριση δαπάνης για λογιστική υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας με ποσό 24.800 ευρώ, από 7.400 ευρώ που ήταν μέχρι το 2020, με την προηγούμενή και με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις!

Επίσης, στην ίδια απόφαση αναφέρεται: «Κρίνοντας από τον όγκο εργασίας του έτους 2020, προτείνω την επιπλέον απασχόληση ενός ατόμου σε καθημερινή βάση με πλήρες ωράριο»!Δηλαδή, μέσα από τη δαπάνη ενοικιάζει άτομο για το Λιμενικό Ταμείο!

Αλήθεια, ποιες είναι οι επιπλέον εργασίες, εν μέσω πανδημίας, που ανακάλυψε η Λιμενική Επιτροπή;   

Επίσης, οι αναθέσεις για καθαριότητα και επισκευές πάνε κι έρχονται, όταν μάλιστα εδώ και αρκετούς μήνες έχει προσληφθεί εργαζόμενος για την καθαριότητα με τη διαδικασίατου ΑΣΕΠ. 

Ανάθεση με πράξη αριθμ. 24/2021. Ανάθεση εργασιών καθαριότητας,με ποσό 19.982,60 ευρώ. 

Ανάθεση με πράξη αριθμ. 25/2021. Ανάθεση εργασιών επέμβασης, αποκατάστασης φθορών, ζημιών ή βλαβών, με ποσό 19.982,60 ευρώ.                   

Ανάθεση με πράξη αριθμ. 26/2021. Ανάθεση εργασιών που αφορούν επέμβαση αποκατάστασης φθορών, ζημιών ή βλαβών, με ποσό 19.982,60 ευρώ.

Οι παραπάνω αναθέσεις με πράξη αριθμ. 24, 25 και 26 με παρόμοια περιγραφή και αντικείμενο συνολικού ποσού 60.000 ευρώ, δόθηκαν σε ανθρώπους με συγγενική σχέση μεταξύ τους, πρώτου βαθμού!

Ανάθεση με πράξη αριθμ. 47/2021. Αυτό κι αν βγάζει μάτι!

  Έγκριση δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης κρουαζιέρας -αφορά υπάλληλο ασφαλείας- με ποσό αρκετά πάνω από 20.000 ευρώ. Υποστήριξη κρουαζιέρας τη χρονιά που δεν ήρθε παρά ένα πλοίο!  

Όλα τα παραπάνω, εγκρίθηκαν εν μέσω πανδημίας, περιορισμών μετακίνησης, κλειστών καταστημάτων, αλλά και ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΙΣΘΜΟΥ. 

Έτσι  λοιπόν, από Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού οικ. Έτους 2019 παραδόθηκε αποθεματικό της τάξης των 485 χιλ. ευρώ και φτάνουμε στην Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού οικ. Έτους 2021 να υπάρχει έλλειμμα 120 χιλ. ευρώ!!! 

Όσο για έργα;  Ας είναι καλά τα 124.000 ευρώ από τον Δεκέμβριο του 2018 με τα οποία υλοποιήθηκε το έργο προηγούμενης μελέτης, ο ηλεκτροφωτισμός Μαϊάμι – Απόλαυση.

Όσο για τις πάγιες εγκαταστάσεις, ιδιαίτερα στη Μαρίνα της Ιτέας, που είναι σε τραγική κατάσταση, τι να πει κανείς. Η στρατηγική απαξίωσής της έχει ξεκινήσει μεθοδευμένα.

Η Λιμενική Επιτροπή παράτησε τη Μαρίνα στο έλεός της, βάζοντας τελεία στις εξωστρεφείς δραστηριότητες και επιλογές, περιμένοντας κάποιο αόρατο επενδυτή σωτήρα. 

Εύγε, άλλη μια επιτυχία της Λιμενικής Επιτροπής και του κ. βουλευτή μετά και το υδατοδρόμιο!

Για το τέλος, ας αναλογιστούμε τη ζημιά η οποία προκύπτει από τη σκανδαλώδη παραχώρηση δικαιώματος χρήσης χώρου στη θέση «ΛΑΡΝΑΚΙ», συνολικής έκτασης 69.990 μέτρων, στην εταιρεία «IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ Α.Ε.». 

Παραχώρηση για μία δεκαετία, με ετήσιο αντάλλαγμα δραματικά υποτιμημένο σε σχέση με ανάλογες παραχωρήσεις στην ίδια εταιρεία, π.χ. στη Μήλο, πάνω από 10 φορές, αλλά και   σε σχέση με την τιμή χρέωσης των επαγγελματιών της Ιτέας που πληρώνουν το τετραγωνικό μέτρο περίπου 10 φορές περισσότερο.

Με ποια λογική και κριτήρια, η Λιμενική Επιτροπή υποθηκεύει για 10 χρόνια την περιοχή και τα οικονομικά του Λιμενικού Ταμείου;             

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φωκίδας, σταθερά και αποφασιστικά, θα καταγγέλλουμε και θα καταπολεμάμε κάθε πρακτική και πολιτική η οποία οδηγεί την κοινωνία και τη δημόσια διοίκηση στην οικονομική και ηθική χρεοκοπία.

Είναι χρέος όλων μας, να διαφυλάξουμε τη δημόσια περιουσία, να εξαλείψουμε φαινόμενα διαφθοράς και να αγωνιστούμε ώστε να απαλλαγούμε από τις γαλάζιες ακρίδες το συντομότερο!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου