Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Απέρριψε το Υ/Δ στη Βελίτσα το δημοτικό συμβούλιο (photos)

Με σύμπνοια, ομοφωνία και κατηγορηματικότητα το δημοτικό συμβούλιο Αμφίκλειας-Ελάτειας γνωμοδότησε αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο ενδεχόμενο δημιουργίας Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου στη θέση “Ξεριές” στην Τιθορέα.....

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της δημοτικής αντιπροσωπείας που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο Δημαρχείο της Κάτω Τιθορέας. Το παρών έδωσαν κάτοικοι της Τιθορέας, καθώς και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας, ενώ η πραγμάτευση του θέματος διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Η επιχειρηματολογία της Δημάρχου, Αθανασίας Στιβακτή, η οποία ήταν και η εισηγήτρια του θέματος, για την αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου βασίστηκε στις εξής θέσεις:

-Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του ΜΥΗΕ, σε τοπικό και Εθνικό επίπεδο είναι μικρή ως ελάχιστη
-Οι κάτοικοι ελάχιστα ωφελούνται από την παραγωγή ενέργειας του ΜΥΗΕ, και τα αντισταθμιστικά οφέλη δεν καλύπτουν την περιβαλλοντική ζημία, παρέμβαση, επιπτώσεις και μεταβολή στο φυσικό ανάγλυφο και σημείο αναφοράς του τόπου
-Θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται από τη λειτουργία της μονάδος
-Έργα υποδομής δεν εξασφαλίζονται για την κοινότητα
-Αναβάθμιση του περιβάλλοντος ή άλλο περιβαλλοντικό όφελος δεν προκύπτει στο σημείο ενδιαφέροντος, και κυρίως,
-Θετική ανταπόκριση ή προφανής συναίνεση της τοπικής κοινωνίας δεν ευδοκιμεί επί του παρόντος, και το έργο ΜΥΗΕ δεν τυγχάνει κοινής αποδοχής από την κοινότητα. 

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή συνεδρίαση ΕΔΩ

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο νέο φύλλο Εν Δελφοίς, που κυκλοφορεί την Παρασκευή.

iparnassos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου