Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Άμεση η αντίδραση των υπηρεσιών του Δήμου Δελφών

Συνεδρίασε την Τετάρτη 12/10, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Δελφών, υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Παναγιώτη Ταγκαλή κατ’ εφαρμογή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση των Σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» του Δήμου Δελφών.....

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συντονισμού και της επίβλεψης του έργου της πολιτικής προστασίας για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών, της καταγραφής των δεδομένων και της επισήμανσης των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα, συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δελφών, οι Διοικητές Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας και Ιτέας αντίστοιχα, εκπρόσωποι της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών, του Λιμεναρχείου Ιτέας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, του Δασαρχείου Άμφισσας, της εταιρείας Δελφοί- Δίστομο και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Δελφών και της Π.Ε. Φωκίδας.

Μεταξύ άλλων στο συντονιστικό αναλύθηκαν πρακτικά θέματα που περιγράφονται στο σχέδιο «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» όπως α) η προσωρινή/ άμεση στέγαση των πληγέντων σε τουριστικά καταλύματα, τουριστικούς χώρους κλπ, β) ο προσδιορισμός και η οργάνωση των υπαίθριων χώρων ικανών για την διαβίωση των πληγέντων μετά από σεισμό (χώρος καταυλισμού), γ) η υλοποίηση της δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών κ.α..

Κατά τη συνεδρίαση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Σεισμό μεγέθους 5,1 στον Κορινθιακό κόλπο 12 χ.λ.μ. νότια της Δεσφίνας.

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής τόνισε ότι “από τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης του σεισμού ήρθαμε σε επικοινωνία με τους Αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη ζημιών, παράλληλα, το ίδιο κιόλας βράδυ, η πολιτική προστασία του Δήμου μετέβη στις Δημοτικές Ενότητες Γαλαξιδίου, Ιτέας, Δεσφίνας ενώ τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε έλεγχος από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας στα σχολεία.  

Τόσο ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ. Δημητρέλος, όσο και η κα. Κουτσού Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας είπαν ότι «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από την πλευρά μας βάσει του Σχεδίου, βρισκόμαστε και πρακτικά σε ετοιμότητα». 

Οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας και Ιτέας, κ. Κουλουμπούρος και κ. Μποτίτσης, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ισχύουν για τις έκτακτες ανάγκες σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού, τονίζοντας ότι είναι έτοιμοι από κάθε άποψη και σε μηχανολογικό εξοπλισμό και σε ανθρώπινο δυναμικό και θα επέμβουν για βοήθεια όποτε και αν κληθούν, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για την εξασφάλιση της  ροής πληροφοριών και επικοινωνιών.

Οδηγίες αυτοπροστασίας στο:

https://www.civilprotection.gr/el/seismoi


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου