Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Προδιαγεγραμμένο έγκλημα η κατάργηση της προϋπόθεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει την προϋπόθεση άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ.....

 Στην πράξη δηλαδη, θέλει να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δίνουν κλαρκ, με δυνατότητα ανύψωσης έως 2,5 τόνων να τα χειρίζεται ο καθένας.

 

Με την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος ώστε η εκάστοτε εργοδοσία να ξεμπερδεύει με εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και από τα κατοχυρωμένα βαρέα του κλάδου. Ταυτόχρονα, στρώνεται το έδαφος να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις συνολικά της εργοδοσίας προκειμένου να απαλλαγεί και από δικαιώματα που αφορούν σε άλλες κατηγορίες μηχανημάτων.

 

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση λύνει τα χέρια στις επιχειρήσεις για να βάζουν ανειδίκευτους εργάτες να χειρίζονται κλαρκ, δηλαδή να μεταφέρουν και να ανυψώνουν φορτία  2,5 τόνων χωρίς καμία άδεια, χωρίς καμία προϋπηρεσίαΟ καθένας μπορεί να καταλάβει τις τραγικές συνέπειες που θα έχει αυτό, όταν μάλιστα αφορά μια ειδικότητα που μετράει τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Κάτω από την πίεση και την ανάγκη για το μεροκάματο, θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων που θα αναλάβουν το χειρισμό επικίνδυνων και απαιτητικών μηχανημάτων με κίνδυνο για τους ίδιους και τους γύρω τους. Οι ανειδίκευτοί εργάτες θα τσακιστούν στην εντατικοποίηση, εκτεθειμένοι σε κάθε κίνδυνο και θα τους ζητάνε και την ευθύνη.

 

Η υγεία, η ασφάλεια, η ίδια η ζωή των εργαζομένων δε μπορεί να θυσιάζεται στις μυλόπετρες της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων των logistics, των μεγάλων βιομηχανιών και των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, αυτών που θέλει να εξυπηρετήσει η κυβέρνηση με την εγκληματική της πολιτική.

 

Οι εργαζόμενοι χειριστές δεν είναι μόνοι τους. Μαζί με το υπόλοιπο οργανωμένο εργατικό κίνημα έχουν τη δύναμη να σταματήσουν αυτό το αίσχος. Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση απέναντι σε αυτή την επίθεση χωρίς καμία αναμονή.

 

Απαιτούμε να μην περάσει η ρύθμιση για κατάργηση της προϋπόθεσης άδειας άσκησης επαγγέλματος για χειρισμό κλάρκ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου