Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Δ. ΔΕΛΦΩΝ: Ενημέρωση σχετικά με τα έργα σε αθλητικές εγκαταστάσεις Νο 2 Με την άγνοια ή το ψέμα ο κόσμος δε… γελά

Λαλίστατος, όπως πάντα, ο κ. Νεκτάριος Μίχος, έσπευσε με την ενημερωτική ανακοίνωση του Δήμου Δελφών για την πορεία των έργων των αθλητικών εγκαταστάσεων να πει την άποψή του.....

Και καλώς το έκανε, μόνο που μην έχοντας επιχειρήματα για να τη στηρίξει, για μία ακόμα φορά επέλεξε να μιλήσει ως… ατακαδόρος αυτοδιοικητικός. «Δεν μας λέτε καλύτερα ένα έργο που εσείς σχεδιάσατε και πετύχατε την χρηματοδότησή του;», διερωτάται ο πρώην αντιδήμαρχος, καταλήγοντας με τη φράση «Γελάει ο κόσμος».

Προσπερνώντας τον ύφος με το οποίο έχει επιλέξει εδώ και χρόνια να πολιτεύεται, δικαίωμά του αλλά δεν θα ακολουθήσουμε σε αυτό, προς ενημέρωση των δημοτών (και μόνο) οφείλουμε να παραθέσουμε τα πραγματικά δεδομένα επί των συγκεκριμένων έργων, με επίσημα στοιχεία, κι

εκείνοι ακολούθως ως εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για το ποιοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας και ποιοι όχι.

• Τα δύο γήπεδα, στη θέση «Προοδευτική» της Άμφισσας και του Γαλαξιδίου, είχαν ενταχθεί προς χρηματοδότηση πριν το έτος 2014. Επί πέντε έτη «ταλαιπωρήθηκαν» και δε

δημοπρατήθηκαν ενώ αρμόδιος αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν ο κ. Νεκτάριος Μίχος. Με ενέργειες της παρούσας θητείας έγινε η δημοπράτησή τους και πλέον το ένα ξεκίνησε η υλοποίησή του και το άλλο θα ξεκινήσει σύντομα .

• Η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου της Ιτέας, σχεδιάστηκε και εντάχθηκε προς χρηματοδότηση το 2013. Δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε καθώς καθυστέρησε για πέντε χρόνια χωρίς να δημοπρατηθεί (θυμίζουμε ότι αρμόδιος αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν ο κ. Νεκτάριος Μίχος). Με ενέργειες της παρούσας θητείας δημοπρατήθηκε, αναμένοντας πλέον τον οριστικό ανάδοχο και την υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

• Τα έργα προσβασιμότητας του κολυμβητηρίου της Ιτέας χρηματοδοτήθηκαν το 2020, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, από ίδιους πόρους, επειδή η προηγούμενη «ξέχασε» τις μελέτες για τα ΑμεΑ, όπου θα πρέπει να σημειωθεί ότι χωρίς αυτές δεν θα μπορούσε να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης!!! Σήμερα το έργο της προσβασιμότητας υλοποιείται.

• Ο αύλειος χώρος του Γυμνασίου της Άμφισσας και η επίστρωση με τάπητα των δύο γηπέδων καθώς και ο φωτισμός του συμπεριλαμβάνονται στη χρηματοδότηση της επισκευής του Κυριακοπούλειου, όπως και οι εργασίες 10 ακόμη σχολείων, από το «Πράσινο Ταμείο». Το έργο μελετήθηκε, ωρίμασε, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του, δημοπρατήθηκε και πλέον υλοποιείται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. 


• Η ένταξη προς χρηματοδότηση της επισκευής του κλειστού γηπέδου της Άμφισσας έγινε το 2022, επί σημερινής Δημοτικής Αρχής και ήδη υλοποιείται 

• Η στατική μελέτη του κλειστού γηπέδου της Ιτέας είχε ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα το 2013, επί Δημαρχίας του κ. Ν.Φουσέκη και αντιδημαρχίας της κ. Π. Λαϊνη. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή εκπόνησε την αρχιτεκτονική και τη στατική μελέτη, έλαβε την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, δεν μπόρεσε όμως να εξασφαλίσει την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, λόγω ασυμβατότητας των μελετών με τη Νομοθεσία (…)! Η σημερινή Δημοτική Αρχή εκπόνησε όλες όλες τις μελέτες από την αρχή, συνέταξε τα τεύχη δημοπράτησης, και στη συνέχεια προχώρησε τις διαδικασία για την έκδοση άδειας δόμησης για το σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σήμερα έχει δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και αναμένουμε οριστικό ανάδοχο .

• Οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Δελφών υποβλήθηκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, το 2021. Αναμένουμε την απόφαση ένταξης από το Υπουργείο Εσωτερικών .

• Τα γήπεδα μπάσκετ Αγ. Πάντων και Πεντεορίων χρηματοδοτήθηκαν από τις ΑΠΕ των τοπικών Κοινοτήτων το 2020. Και τα δύο γήπεδα δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν από τη σημερινή Δημοτική Αρχή. (Συνημμένο αρχείο 8).

Ο κ. Νεκτάριος Μίχος είτε δεν έχει γνώση όλων των παραπάνω, είτε έχει και είναι πολιτική του επιλογή να ψεύδεται. Ας επιλέξει ο ίδιος τι ισχύει, γνωρίζοντας όμως ότι και στις δύο περιπτώσεις το συμπέρασμα δεν είναι το καλύτερο για εκείνον Με λίγα λόγια, άγνοια ή στοχευμένο ψέμα; (και δυστυχώς με αυτές τις τακτικές ο κόσμος δε γελά κ. Μίχο)

Ας επιλέξει ο ίδιος και φυσικά οι πολίτες ας κρίνουν.


Γεώργιος Τσατσαρώνης

Αντιδήμαρχος Δ. Δελφών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου