Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Συνάντηση Δημάρχου Δελφών με αντιπροσωπεία της Εν. Υπαλ. Εξωτ. Φρουράς Κατ. Κράτησης Άμφισσας

Με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Άμφισσας συναντήθηκε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ.κ. Παναγιώτης Ταγκαλής  και Νικόλαος Λουπάκος αντίστοιχα, συζητώντας εργασιακά θέματα του Σωματείου καθώς και κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την καλύτερη δυνατή άσκηση των καθηκόντων των εν λόγω εργαζομένων.....

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ένωσης και το παρόν σε αυτή έδωσαν οι κ.κ. Νικόλαος Κυριαζής, Θεόδωρος Νότης και Ευθύμιος Καθαράκης, πρόεδρος, γενικός γραμματέας και μέλος αντίστοιχα, οι οποίοι μετέφεραν τον έντονο προβληματισμό τους για την παρατεταμένη άρνηση της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας του υπουργείου τους να αντιληφθούν την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα της Υπηρεσίας η οποία είναι συνυπεύθυνη μεταξύ άλλων υπηρεσιών και για την προστασία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, βιώνοντας μια κατάσταση η οποία καθημερινά μεταβάλλει σε ακόμη πιο δύσκολη την υπηρεσιακή καθημερινότητα των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης. 

Ιδιαίτερη έμφαση στην συζήτηση δόθηκε στην παρουσία των υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του καταστήματος κράτησης ως πεζό ή εποχούμενο περίπολο, με την επισήμανση ορισμένων κυκλοφοριακών δυσλειτουργιών και του τρόπου με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστούν και προτάθηκαν λύσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση σε καίρια σημεία διασταυρώσεων επί των οδών Τζαμάλα, Υλαίθου και Σιμόπουλου καθρεπτών κυκλοφορίας καθώς και διαβάσεων πεζών, ιδιαίτερα δε στα σημεία όπου καθημερινά συναντώνται παιδιά και γονείς 4 σχολικών και μαθητικών  συγκροτημάτων (Παιδικός σταθμός «Φωλίτσα»,  φροντιστήρια «ΜΗΤΑΛΑΣ»,  2ο Νηπιαγωγείο Άμφισσας, 2ο Δημοτικό σχολείο Άμφισσας). 

Το Σωματείο, επίσης, επανέφερε για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός χώρου, απόλυτα σύμφωνου με τις προδιαγραφές ασφαλείας που απαιτούνται, για την ρίψη εκπαιδευτικών φυσιγγίων για τους υπαλλήλους της Εξωτερικής Φρουράς και των δύο  Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Άμφισσας και Μαλανδρίνου, ένας χώρος που την παρούσα στιγμή δεν υφίσταται δυσκολεύοντας στο έπακρο την μετεκπαίδευση των υπαλλήλων της Φρουράς, ενώ παράλληλα συζητήθηκε η ανάγκη μελέτης και ανακατασκευής κάποιων χώρων του καταστήματος κράτησης Άμφισσας, με τον κ. Ταγκαλή να δεσμεύεται πως θα σταθεί αρωγός στη δρομολόγησή τους.

Τόσο ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής όσο και ο Αντιδήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Λουπάκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για το άριστο κλίμα της συνάντησης ευχαρίστησαν τους αντιπροσώπους της Ένωσης για την πραγματοποίησή της, καθώς και για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους με συνέπεια την αποτελεσματική προστασία και διαφύλαξη της τάξης και νομιμότητας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθώς και για την υποδειγματική συμπεριφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 «Η αμφίδρομη συνεργασία στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν εργασιακές ομάδες της τοπικής κοινωνίας μας, αποτελεί την απαιτούμενη βάση ώστε να συνεχίσει να πορεύεται με στόχο την πρόοδο της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ταγκαλής.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Ένωσης Άμφισσας κ. Θεόδωρος Νότης τόνισε πως «Οι Εξωτερικοί Φρουροί παρά του γεγονότος ότι τα υλικοτεχνικά μέσα που διαθέτουν, αλλού είναι περιορισμένα, αλλού ελλιπέστατα και αλλού ανύπαρκτα και με χαρακτηριστικό γνώρισμα την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. ανά την επικράτεια, δεν υπεκφεύγουν στιγμή του συνόλου των υπηρεσιακών καθηκόντων τους, αφού η ευσυνειδησία και η προσήλωση στο υπηρεσιακό τους έργο είναι αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά τους». 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου