Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

NOVARTIS-ΟΛΙΣΤΙΚΑ

  Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας

Κύριοι της κυβέρνησης, κύριε βουλευτά. Ας δούμε το θέμα ολιστικά, όπως θα πρότεινε και ο αρχηγός σας, όμως χωρίς χαμένες παραγράφους και ονόματα όπως έχετε συνηθίσει.....

Η διερεύνηση της υπόθεσης Novartis ξεκίνησε αρχικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.  Τον Ιούνιο του 2020, η θυγατρική εταιρεία Novartis Hellas συμφώνησε να καταβάλει το ποσό των 225 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού, παραδεχόμενη ότι από το 2012 έως το 2016, εποχή συγκυβέρνησης ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, η εταιρεία προχώρησε σε αθέμιτες παροχές προς αξιωματούχους, υπαλλήλους κρατικών νοσοκομείων και κλινικών στην Ελλάδα, ώστε να προωθούν τα φάρμακά της. 

Παράλληλα, με τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης στις ΗΠΑ, έρευνα ξεκίνησε και από την ελληνική δικαιοσύνη. Το 2018 σχηματίστηκε η πρώτη δικογραφία η οποία βασίστηκε στις καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων, που κάνατε αγώνα για να τους αποκαλύψετε ώστε να τους φιμώσετε και αφορούσε δέκα πολιτικά πρόσωπα της περιόδου 2006 - 2015.                        

Στις αρχές του 2020, επί ΝΔ, η δικογραφία αρχειοθετήθηκε για όλους εκτός από δύο.                                                               

Μετά τη νομοθετική κατάργηση του Εισαγγελέα Διαφθοράς, άμεσα ασκούνται διώξεις σε όσους επιχείρησαν να διερευνήσουν το σκάνδαλο. Κι αν οι διώξεις κατά δημοσιογράφων, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη, αποτέλεσαν έναν ισχυρό κώδωνα κινδύνου για την ποιότητα της Δημοκρατίας, η δίωξη κατά της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που διερεύνησε την υπόθεση, αποτελεί κάτι πρωτοφανές όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι η επιτροπή για την καταπολέμηση της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου κάλεσε για να ενημερωθεί, την δικαστικό Ελένη Τουλουπάκη.

Όσο για τον πρώην υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει αιτηθεί αιτιολογημένα την εξέταση αποδεικτικών μέσων, μαρτύρων και εγγράφων, αλλά κατά παράβαση του δικονομικού κανόνα, μέχρι σήμερα, δια της απραξίας και δια της σιωπής, η ανακρίτρια κα Αλεβιζοπούλου αρνείται σκοπίμως την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων και αποφεύγει χωρίς αιτιολογία να εξετάσει σημαντικότατους μάρτυρες.

Οι συνήγοροι των Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννας Παπαδάκου, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Ελένης Τουλουπάκη αρνούνται να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης, διότι η κα ανακρίτρια έσπευσε να γνωστοποιήσει το πέρας αυτής και απέρριψε όλα τα αιτήματα για τη διεξαγωγή αποδείξεων και ανακριτικών πράξεων χωρίς καν να προηγηθεί εισαγγελική εισήγηση όπως προβλέπεται από το νόμο.

Είναι προφανές ότι βιάζεστε να κλείσετε την υπόθεση και επί τρία χρόνια προσπαθείτε με μεθοδεύσεις και ένα τσούρμο πληρωμένους δήθεν δημοσιογράφους να μας τριβελίζουν τα αυτιά, ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο αλλά σκευωρία, ενώ μεγάλα αδιευκρίνιστα ποσά έχουν βρεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ονόματα και παράγραφοι βρέθηκαν χαμένα στη μετάφραση και όλα αυτά ενώ η εταιρεία έχει καταβάλει αποζημιώσεις εκ. ευρώ σε πολλές χώρες εκτός της Ελλάδας

Κύριοι, ας δούμε το θέμα ολιστικά. 

Η λίστα των σκανδάλων, της διαπλοκής και της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ δεν έχει τελειωμό. Γνωρίζετε ότι καταφέρατε σε τρία χρόνια να είμαστε ως χώρα, στις πρώτες θέσεις σε διαφθορά, σε λογοκρισία όσον αφορά την ελευθερία του τύπου και από τις πρώτες χώρες σε αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Πρώτοι στην ανεργία των νέων στην Ευρώπη, πρώτοι σε δημοσιονομικό χρέος (300 δις) και πρώτοι με διψήφιο πληθωρισμό, σε ακρίβεια και αισχροκέρδεια.

 

Κύριοι, ας δούμε το θέμα ολιστικά. 

Ο λαός δεν ξεχνά, τη χρεοκοπία και το ΔΝΤ, πάμε με φόρα σε νέα μνημόνια αν δεν φύγετε σύντομα, ακόμα και το κανάλι σας ο ΣΚΑΪ άφησε υπονοούμενα για νέο μνημόνιο. Ενώ ήδη καταφέρατε, μπράβο σας, να αυξήσετε το χρέος  του κόμματος σας στα 400 εκ. 

Ο λαός δεν ξεχνά, Λίστα Λαγκάρντ, Siemens, Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ,  Βατοπαίδι, πανδημία, πτωχευτικό νόμο, ακαταδίωκτο τραπεζικών στελεχών,  αστυνομική βία, διάλυση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας, μίζες και αδιευκρίνιστα ποσά, πάνω από 8 δις σε απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.

                                                               

Κύριοι, ας δούμε το θέμα ολιστικά. Εφόσον τα παραπάνω όπως φαίνεται δεν είναι λόγοι για εσάς και την κυβέρνησή σας να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας, σύντομα ο λαός που δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά, θα σας στείλουν τον λογαριασμό με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και θα σας κλείσουν μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου