Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. .....

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Αγώνας ως την τελική δικαίωση! (Full photos-video)


 Με σύνθημα “Όχι στη συγκοινωνιακή απομόνωση” 300 και πλέον κάτοικοι της ευρύτερης παραπαρνάσσιας περιοχής συμμετείχαν δυναμικά και αποφασιστικά σήμερα το πρωί στο σταθμό της Κάτω Τιθορέας .....στην κινητοποίηση για τον αποκλεισμό κατ ουσίαν του τόπου από τα δρομολόγια του τρένου, ζητώντας το αυτονόητο, την επαναφορά σε καθημερινή βάση δηλαδή των επιδοτούμενων από το κράτος δρομολογίων 1520 και 1521 στην παλιά γραμμή.

Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα, τους δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δελφών, συλλόγους και φορείς της περιοχής, ενώ πραγματοποιήθηκε και συμβολική κατάληψη της γραμμής.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Σαρακιώτης, οι δήμαρχοι Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δελφών, Αθανασία Στιβακτή και Παναγιώτης Ταγκαλής αντίστοιχα, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρρόεδροι κοινοτήτων των δύο δήμων ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Λάμπου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμων Ελλάδος, Νίκος Πολυζώης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμων Τρικάλων, Βασίλης Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Σωματείου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Φθιώτιδας, Γιάννης Πάτρας και ο Πρόεδρος Αυτοκινητιστών Φορτηγών Δ.Χ. Λαμίας & Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, Απόστολος Αγγελακόπουλος.

Το χρονικό των ενεργειών που έχουν αναληφθεί τους τελευταίους μήνες με κεντρικό αίτημα την επαναφορά των καθημερινών δρομολογίων στην παλιά γραμμή ανέπτυξε ο Συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα, Σωτήρης Μερκούρης, ενώ το  λόγο πήραν ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης και οι δήμαρχοι Αθανασία Στιβακτή και Παναγιώτης Ταγκαλής, τις τοποθετήσεις των οποίων μπορείτε να δείτε στο βίντεο-ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι Θανάσης Κυρίτσης, Νίκος Πολυζώης, Βασίλης Τριανταφύλλου Βασίλης και Γιάννης Πάτρας, ενώ το συντονισμό των ομιλιών είχε το στέλεχος του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δήμητρα Αθανασάκου.

Κοινός παρανομαστής και κεντρικό απόσταγμα των τοποθετήσεων των ομιλητών ήταν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Μερκούρης, ότι οι κινητοποιήσεις και η διεκδίκηση δεν θα σταματήσουν μέχρι την τελική δικαίωση και την επαναφορά σε καθημερινή βάση των δρομολογίων του τρένου!

ΠΗΓΗ: iparnassos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου