Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Σχόλιο της TE Φωκίδας με αφορμή τους ψευτοκαυγάδες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση στο Κλήμα


 Σχόλιο με αφορμή τους ψευτοκαυγάδες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την εκδήλωση στο Κλήμα....


Είναι προκλητικοί και επικίνδυνοι. Οι τοπικοί παράγοντες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οργανώσεις τους στη Φωκίδα που κοκορομαχούν σήμερα γύρω από την εκδήλωση του αστικού κράτους στο Κλήμα (εκδήλωση που καθιέρωσε η ΝΔ το 1980 και διατήρησαν επί διακυβέρνησής τους ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν σκούζουν σήμερα) και μιλάν με παχιά λόγια για “εθνική ομοψυχία και συναίνεση”, “ενότητα του έθνους” και καταδίκη των “άκρων” και του διχασμού, ας κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη:

  • θα δουν τους εαυτούς τους να χειροκροτούν παρέα πριν λίγους μήνες στη Βουλή τους  Ουκρανούς νεοναζί του τάγματος Αζόφ… 

  • θα δουν τους εαυτούς τους να υπερψηφίζουν τα ευρωενωσιακά μνημόνια εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού που αθωώνουν τα ναζιστικά εγκλήματα και επιδιώκουν να καταστείλουν κάθε ριζοσπαστική φωνή στην ΕΕ.

  • θα δουν τους εαυτούς τους να φωτογραφίζονται με τους ναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια οι μεν, να συγκυβερνούν επί πενταετία με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ οι δε.

Οπωσδήποτε η ενότητα και η ομοψυχία που επικαλούνται, τους αφορά άμεσα στην υπηρέτηση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου που μεταφέρει αμερικάνικο πετρέλαιο και φυσικό αέριο και κερδίζει από τον πόλεμο και την ακρίβεια στα καύσιμα. Γι’ αυτό άλλωστε πλειοδοτούν ποιος θα σπείρει πιο πολλές αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα, ποιος θα εμπλέξει την πατρίδα μας βαθύτερα στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της αστικής τάξης. ΝΑΤΟϊκότεροι των Αμερικάνων έχουν καταντήσει για τα κέρδη του κεφαλαίου… Δεν αφορά όμως το λαό μας και τα συμφέροντά του να διαλέξει στρατόπεδο ληστών και να σφαγιαστεί για τα κέρδη τους.   

Η μάχη στο Κλήμα Φωκίδας το 1944 ήταν ένοπλη ταξική σύγκρουση των λαϊκών δυνάμεων του ΕΛΑΣ ενάντια στο 5/42, ένοπλο τμήμα της χρηματοδοτούμενης από τους Βρετανούς ΕΚΚΑ που δρούσε στην περιοχή. Μία στην ουσία άκαπνη κατά των ναζί κατακτητών οργάνωση, με μεγάλη όμως δράση παρενόχλησης των δυνάμεων του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ (που ήταν και ο σκοπός ίδρυσής της από του Βρετανούς, στα πλαίσια της πολιτικής τους για την αναστύλωση της αστικής τάξης στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση), πλιάτσικου και τρομοκρατίας των κατοίκων Δωρίδας και Ναυπακτίας. Για τους λόγους αυτούς και ο ΕΛΑΣ, μετά από πολλές άκαρπες προειδοποιήσεις, τους αφόπλισε στη μάχη αυτή. Μετά τη μάχη, μέρος απ’ τα απομεινάρια του 5/42 (πάνω από 100 ένοπλοι) πέρασαν στην Πελοπόννησο και εντάχτηκαν στα τάγματα ασφαλείας της Πάτρας, πολεμώντας πλέον και επίσημα στο πλευρό των ναζί… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου