Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 22 Μαΐου 2022

ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΛΦΩΝ


 Ταγκαλής: Χρήσιμο κι υπεύθυνο είναι να ρωτάτε πρώτα! Δεν θα διαψεύδουμε το facebook…

Αναγνωστόπουλος: Χαιρόμαστε που δεν κινδυνεύουν οι “Βωξίτες”....

Το ζήτημα που προέκυψε με το ράλι Ακρόπολις απασχόλησε, όπως αναμενόταν, τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δελφών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημαρχείο της Άμφισσας.

Σχετική τοποθέτηση για το ζήτημα έκανε ο Δήμαρχος Δελφών, πριν από την πραγμάτευση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενώ στο όλο θέμα αναφέρθηκαν και στελέχη της μείζονος μειοψηφίας.

“Προς αποκατάσταση της αλήθειας, για όσους προέβησαν σε ανακοινώσεις χωρίς πριν να έχουν ρωτήσει ή να έχουν κάποια ενημέρωση, πρέπει να τονίσω ότι εμείς δεν είχαμε καμία ειδοποίηση ούτε για πληρωμές ούτε για αφαιρέσεις ειδικών διαδρομών. Το ίδιο συνέβη όχι μόνο με εμάς, αλλά και με άλλους δήμους που ενεπλάκησαν στο θέμα, όπως θα διαβάσατε στη σημερινή (σ.σ χθεσινή) ειδησεογραφία”, υπογράμμισε αρχικά ο Παναγιώτης Ταγκαλής, αναφερόμενος κατ ουσίαν στο ρεπορτάζ της Εν Δελφοίς που κυκλοφορεί.

Διαβάστε σχετικά: Λαϊκισμοί και σπέκουλες!

“Για πέρσι, μας ζητήθηκε από ορισμένους δήμους να στηρίξουμε το εγχείρημα να επιστρέψει το Ακρόπολις  στη Στερεά Ελλάδα. Όλοι οι δήμαρχοι δεχτήκαμε. Προσωπικά, απάντησα άμεσα χωρίς να το σκεφτώ λόγω της σπουδαιότητας της διοργάνωσης για τον τόπο μας. Το ποσό που μας αναλογούσε ήταν 30.000€, το ίδιο εκτιμώ θα είναι και για φέτος. Το ποσό υπήρχε δεσμευμένο στο “Δίκτυο Δελφών” και έχει πληρωθεί, παρά τα όσα λέχθηκαν. Μπορούσατε να ρωτήσετε υπηρεσιακά και να έχετε υπεύθυνη ενημέρωση για να μάθετε πώς έχει η υπόθεση, πριν βγάλετε ανακοινώσεις”, συνέχισε ο επικεφαλής της δημοτικής Αρχής, για να επιπροσθέσει:

“Η δημοσιοποίηση τέτοιων θέσεων, αν δεν προϋπάρχει η σωστή ενημέρωση, μόνο κακό κάνει και βλάπτει ιδιαίτερα τον τόπο. Καλό και υπεύθυνο είναι να μην πιανόμαστε από το κάθε δημοσίευμα για το οποίο δεν γνωρίζουμε τη βασιμότητά του, ούτε τι κρύβεται από πίσω! Επιφυλάσσομαι για περισσότερα στο εγγύς μέλλον”.

“Η ιστορία ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα σε περιφερειακό site και από έναν περιφερειακό σύμβουλο. Έπρεπε να υπάρξει άμεσα διάψευση από το Δήμο. Εμείς ερωτηθήκαμε από τον Τύπο και απαντήσαμε με βάση όσα είχαμε δει κι αφού δεν το είχατε διαψεύσει, θεωρήσαμε ότι ισχύει. Χαιρόμαστε που δεν κινδυνεύει κάποια ειδική διαδρομή”, σημείωσε από την πλευρά του ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος, ενώ το λόγο πήρε και η Σοφία Αναγνωστάκου.

“Η πληροφόρηση που είχα εγώ ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ήταν ότι οι διοργανωτές απειλούσαν να αφαιρέσουν την ειδική διαδρομή στους Βωξίτες, λόγω μη πληρωμής του ποσού. Γιατί δεν το διαψεύσατε;”, τόνισε η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης.

“Η πληρωμή καθυστέρησε γιατί ο προμηθευτής, η διοργανώτρια εταιρεία, είχε το πρόβλημα, όχι εμείς. Εμείς τα χρήματα τα είχαμε, όπως αποδείχθηκε. Ποιον θέλατε να διαψεύσουμε; Tις φήμες και τις αναρτήσεις στο… facebook;”, ήταν η απάντηση του Παναγιώτη Ταγκαλή.

https://www.fokidanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου