Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Οι συνταξιούχοι μαχητικά στο δρόμο του αγώνα

 ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Φτάνει πια η κοροϊδία

Στην αρχή είχαμε την οικονομική κρίση και τα μνημόνια. Και δώστου τη μία μείωση πίσω από την άλλη στις συντάξεις μας και τις απανωτές επενδύσεις στο κεφάλαιο!.....

Μετά είχαμε την ανάπτυξη χωρίς όμως να μας επιστραφεί ούτε ίχνος από τα κλεμμένα μας(!) ενώ δώστου οι επενδύσεις για την πράσινη «μετάβαση»!  Έπειτα η πανδημία και η στήριξη των επιχειρήσεων ενώ οσονούπω θα μας ζητηθεί και ο λογαριασμός, για να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας, τις συνέπειές της! Μετέπειτα οι αγορές των Ραφάλ κλπ (δήθεν για την άμυνά μας απέναντι στους Τούρκους συνομιλητές μας και συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ) και έτσι δεν περισσεύουν λεφτά για το λαό.

    Και τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Και η άμεση εμπλοκή της χώρας μας και με την παραχώρηση κάθε σπιθαμής εδάφους στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, και με την αποστολή πολεμικού υλικού στις γειτονικές, με την Ουκρανία χώρες. Μας το έκανε σαφώς ο πρωθυπουργός χθες. Αντί να κρατήσει ουδέτερη στάση και ίσες αποστάσεις από τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, τι είπε; Είμαστε με το ΑμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο!

    Η δε φιλεύσπλαχνη  κυβέρνηση, με την ακρίβεια να τσακίζει τα εισοδήματά μας, και εξ αιτίας του πολέμου,  ανακοίνωσε και τα μέτρα που ανακυκλώνουν τη φτώχεια, δίνοντας ψίχουλα στους πλέον εξαθλιωμένους συμπολίτες μας. Την ίδια στιγμή που ανακοινώνει αυξημένα κατά 887 εκατ. ευρώ έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού το πρώτο δίμηνο του 2022, σε σχέση με τους ήδη υψηλούς στόχους στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, δίνει άλλα 150 εκατ. (σύνολο 1,1 δις)  για μέτρα κοροϊδία. Εμφανίζοντας ως «ρεαλισμό» ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα πρέπει να μάθουν να ζουν στα όρια της επιβίωσης ή και πιο κάτω, μετά από δέκα χρόνια  βαθιάς κρίσης που τους τσάκισε -σε κάθε περίπτωση πολύ μακριά από τις πραγματικές τους ανάγκες- συνόψισε τις νέες ρυθμίσεις αποκαλώντας τες ως «μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας».

   Αυτοί οι ίδιοι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ)  και μας αποκαλούσαν «μεσαία τάξη» ακολουθούν μια τέτοια πολιτική, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, ώστε να φτάσουμε στα όρια της απόλυτης φτώχειας.

    Στις δηλώσεις που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να φορτώσει τις αυξήσεις αποκλειστικά και μόνο στον πόλεμο, αποκρύπτοντας ότι οι τιμές στην Ενέργεια και στα καύσιμα είχαν πάρει την ανηφόρα εδώ και μήνες εξαιτίας της «πράσινης μετάβασης» (εμπόριο ρύπων, χρηματιστήριο Ενέργειας, απολιγνιτοποίηση, πανάκριβες ΑΠΕ κ.ά.). Εμφάνισε δε ως «λύση» την αιτία του προβλήματος, σημειώνοντας: «Διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Αυτό σημαίνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ξεπερνώντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο κλπ, κλπ. Όμως, ακριβώς αυτή η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» οδήγησε στο κλείσιμο των εγχώριων λιγνιτικών μονάδων και κατέστησε τη χώρα εξαρτημένη από ένα εισαγόμενο καύσιμο όπως το φυσικό αέριο και τις πανάκριβες ΑΠΕ. Ενώ το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες θα φέρει νέα τεράστια κέρδη στους εφοπλιστές που θα το μεταφέρουν, αλλά θα είναι απλησίαστο για τα νοικοκυριά. 

   Από αυτά που ανακοίνωσε:  Τα 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι μέρος ένός μόνο  μηνιάτικου λογαριασμού του ρεύματος. Τα 13 ευρώ το μήνα στη βενζίνη (για ένα τρίμηνο) ένα «ταξίδι» Άμφισσα-Ιτέα ενώ τα 15 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο παρωνυχίδα μπροστά στα  στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ  όπου για το διάστημα Φεβρουάριος 2021 - Φεβρουάριος 2022, η τιμή του φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε κατά 78,5%, της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 71,4%, του πετρελαίου κατά 41,5% και των καυσίμων κατά 23,2%.

  Το ελάχιστο, αυτή τη στιγμή, για να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, είναι η κατάργηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να επιστραφούν τα δώρα! Αυτά είναι μέτρα στήριξης των πολιτών αλλά και της αγοράς (των αυτοαπασχολούμενων).

  Για όλους τους παραπάνω λόγους κανείς συνταξιούχος δεν πρέπει να λείπει από την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που οργανώνουν τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

6 ΑΠΡΙΛΗ στην Πλ. Λαού στις 10,30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου