Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΙΩΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Νίκη Μπλούτη & Τζούλια Γκανάσου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση των συγγραφέων...

·         Νίκης Μπλούτη, με αφορμή το βιβλίο της «Γράμματα σ' έναν δραπέτη» (εκδ. Θράκα, 2020. Το βιβλίο παρουσιάζει η Αγγελική Ρουμπιέ.

·         Τζούλιας Γκανάσου, με αφορμή το βιβλίο της «Γόνιμες μέρες» (εκδ. Γκοβόστης, 2021). Το βιβλίο παρουσιάζει η Λένα Καλλέργη.

στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΙΩΤΟΥΣ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στις 7 μμ.

Συντονίζει ο Λεωνίδας Διαμαντής, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα γίνει μέσω Zoom (https://bit.ly/3nDZmK2).

Παράλληλα θα μεταδοθεί και με live streaming στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης (https://www.facebook.com/levadia.library).

Πληροφορίες: στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, στα τηλ. 2261089977 (Λ. Διαμαντής) & 22610.89979 (Κ. Κεράστα), και στο email vivlivad@gmail.com.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς"

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:

ΝΙΚΗ ΜΠΛΟΥΤΗ: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Γεώργιο  Λιβαδειάς.  Έχει εκδώσει  τρία μυθιστορήματα και δυο συλλογές διηγημάτων. Το 2020 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της ‘’Γράμματα σ’ έναν δραπέτη’’ εκδ. Θράκα. Διηγήματά της δημοσιεύονται στο διαδίκτυο [Εντευκτήριον,book press, περιοδ. Χάρτης, περιοδ. Δίοδος, περιοδ. Θράκα, Πλανόδιον, Λόγω Γραφής, Ποιητικός Πυρήνας, περ. Παρέμβαση κ.α] και στην τοπική έντυπη εφημερίδα ‘’Διάβημα’’. Με τη λογοτεχνική ιστοσελίδα Λόγω Γραφής, συνεργάζεται από το 2016 και ολοκλήρωσε μια σειρά διηγημάτων για τη δράση ‘’Ένα τραγούδι για σένα’’. Συμμετέχει σε Συλλογικά Έργα και στην Ανθολογία για το 1821 της Διεθνούς Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για παιδιά (ανάγνωση, εργαστήρια δημιουργικότητας) στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς. Διηγήματά της διακρίθηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και περιλαμβάνονται σε Ανθολογίες. Ζει και εργάζεται στη Λιβαδειά. Email. nikimplouti@hotmail.gr

 

 

ΤΖΟΥΛΙΑ ΓΚΑΝΑΣΟΥΣπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών και στο Παν/μιο του Λονδίνου, Λογοτεχνία (ως υπότροφος) στο Παν/μιο της Σορβόννης και στο Παν/μιο του Εδιμβούργου και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ε.Α.Π.. Βιοπορίζεται από την Πληροφορική.Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Σε μαύρα πλήκτρα» (Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2006 και Παν/μιο του Εδιμβούργου 2007, συλλογή «Παγκοσμιουπόλεις»). «Ομφάλιος λώρος» (Μυθιστόρημα, Εκδ. Γκοβόστη 2011 - 4ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Dasein, 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών Αθήνας, 9ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών Γλασκώβης). «Ως το τέλος» (Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2013 – υποψήφιο για το «Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013» του λογοτεχνικού περιοδικού «Κλεψύδρα» και για το «Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2014»). «Γονυπετείς» (Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2017, Γ’ Έκδοση – Βραβείο Αφηγήματος «Μεσόγειος 2018» Παν/μιο του Έξιτερ και «Βραβείο Διηγήματος» Βραβεία Βιβλίου Public 2018). «Γόνιμες Μέρες» (Νουβέλα, Εκδ. Γκοβόστη 2021 - υποψήφιο για το βραβείο «Ιστορίες Εγκλεισμού 2021» του λογοτεχνικού περιοδικού “World Literature Today”).

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου