Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Παρουσία αρκετών μελών και φίλων του, ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, την Κυριακή 6-2-2022, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Κώστας Τσιαλαφούτας καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής : ....

«[…]Το 2021 δεν  πραγματοποιήσαμε την κοπή βασιλόπιτας, γιατί δε μας το επέτρεψε η πανδημία του Κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν. Παρόλο αυτά ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και το διάστημα αυτό αφιέρωσε χρόνο για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του και είχε, από τους θερινούς μήνες και μετά, μια σημαντική παρουσία με εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο χώρο της λογοτεχνίας, της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού. Επίσης αρκετά μέλη μας είχαν πλούσια εκδοτική παρουσία με βιβλία τους και  συμμετείχαν σε εκδηλώσεις εντός και εκτός Φθιώτιδας.

Οι Φθιωτοί λογοτέχνες άφησαν το στίγμα τους, άφησαν το λογοτεχνικό τους και πολιτιστικό τους αποτύπωμα.

Εύχομαι το νέο έτος 2022 να φέρει υγεία και αγάπη για όλους τους συνανθρώπους μας, και ειρήνη και ευημερία για όλους τους λαούς. ».

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ηρωδίων Ρίζος ευλόγησε την Πίτα, συνεχάρη τον Όμιλο και μετέφερε τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών για αγάπη, αδελφοσύνη, χαρά και δημιουργία..

 Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, ο οποίος συνεχάρη τον Όμιλο για το πνευματικό του έργο, ευχήθηκε καλή λογοτεχνική και πολιτιστική χρονιά και τόνισε πως θα στηρίζει κάθε δημιουργική προσπάθεια του Ομίλου και των μελών του.

Το φλουρί που αντιστοιχούσε σε δύο βιβλία του Φθιωτικού Λόγου (1. Αγανίκη Αινιάνος Μαζαράκη – Μάρκος Τσιριμώκος ,πρωτοπόροι Φθιώτες ποιητές του 19ου αιώνα και 2. Οι Θερμοπύλες στα γράμματα και τις τέχνες, 2.500 χρόνια μετά, σε δίγλωσση μορφή, ελληνικά –αγγλικά) κέρδισε το μέλος του Ομίλου κ. Αθανάσιος Διαμαντής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βίβιαν Αργύρη, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Δήμητρα Τσιάκα και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού, Φιλοσοφικού και Επιστημονικού Ομίλου Λαμίας «300» κ. Παναγιώτης Ιακωβής.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου