Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Συνάντηση του Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα, με τον Μητροπολίτη Φωκίδος και την Υπουργό Πολιτισμού


 Ο Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και ο Βουλευτής Φωκίδος, κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας συναντήθηκαν σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη...... Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα έργα ενδιαφέροντος του Υπουργείου Πολιτισμού, τα οποία εκτελούνται στη Φωκίδα, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Άμφισσας, στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, καθώς και στην Ιερά Μονή Χριστού Σωτήρος, στο Γαλαξίδι.

Ειδικότερα, σχετικά με τον Μητροπολιτικό Ναό της Άμφισσας, η Υπουργός ενημέρωσε τον Μητροπολίτη και τον Βουλευτή ότι οι σχετικές εργασίες, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά του Ναού (αποκατάσταση στατικής επάρκειας, αγιογραφιών κ.λπ.), θα ολοκληρωθούν εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και συγκεκριμένα τον Απρίλιο 2022. Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού ολοκλήρωσε τη μελέτη συντήρησης του τέμπλου του Ιερού Ναού, που δεν περιλαμβανόταν στην αρχική μελέτη. Το έργο, όπως επίσης η συντήρηση και ο καθαρισμός του βαπτιστηρίου θα έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2022, χωρίς να παρεμποδίζεται η χρήση του υπολοίπου Ναού. 

Οι εργασίες στην Ι.Μ. Βαρνακοβας για την αποκατάσταση του Καθολικού της Ιεράς Μονής συνεχίζονται κανονικά, υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων. Από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη ετέθη το ζήτημα της αποκατάστασης των κελιών και λοιπών χώρων του Μοναστηριού, που καταστράφηκαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Δεδομένου ότι το ποσό που απαιτείται σχετικώς προσεγγίζει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την εξεύρεση επαρκούς χρηματοδότησης.

Τέλος, οι εργασίες στην Ι.Μ. Σωτήρος Χριστού Γαλαξιδίου συνεχίζονται ομαλά και, όπως διαβεβαίωσε η Υπουργός, αυτές θα ολοκληρωθούν επίσης εντός του χρονοδιαγράμματος. Το εν λόγω έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. 

Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε η πρόοδος και το άριστο επίπεδο συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων στην ολοκλήρωση των ανωτέρω έργων, τα οποία εκτός από τον θρησκευτικό συμβολισμό, έχουν έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα για ολόκληρη τη Φωκίδα.

Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα 

 Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.

Βουλευτή Φωκίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου