Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ - Β Ρ Ε Χ Ε Ι Λ Ε Φ Τ Α !!


 Πέρασαν 10 ολόκληρα χρόνια, που οι συνταξιούχοι δεν πήρανε ούτε ένα ευρώ αύξηση στις συντάξεις τους. Ίσα ίσα είδανε να μειώνονται έως και 40 αλλά και 50% εξ αιτίας των περικοπών που θέσπισαν όλες οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. ....Οι δε χαμηλοσυνταξιούχοι είδανε το ΕΚΑΣ να κάνει φτερά που όπως είπε ο τότε υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος: «Δεν μπορέσαμε να σώσουμε το ΕΚΑΣ στον αναγκαστικό συμβιβασμό που κάναμε και είναι κακό ότι κόβεται. Πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ ψηφίστηκε και με τις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Εμείς αυτό το είχαμε ως δεδομένο»

   Και έρχεται τώρα η «γενναιόδωρη» κυβέρνηση της ΝΔ να δώσει εφ’ άπαξ 250 ευρώ σε κάθε χαμηλό-συνταξιούχο, για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια!!. Δηλαδή έκοψε από 60 - 250 ευρώ που δινόταν ανά  μήνα όλα τα προηγούμενα χρόνια ως ΕΚΑΣ και δίνει τα ψίχουλα, 65 ολόκληρα λεπτά τη μέρα, ως φιλοδώρημα, για να αντιμετωπισθεί το τέρας της ακρίβεια, για το 2022! Και όλα αυτά από τον γενναιόδωρο πρωθυπουργό που όπως είπε: «Αυξήθηκε το εισόδημα, μεγάλωσαν οι καταθέσεις, μειώθηκαν οι φόροι και τα προϊόντα ανατιμήθηκαν ελάχιστα» προφανώς επι της δικής του διακυβέρνησης.

   Για τους υπόλοιπους συνταξιούχους, που τους αποκαλούνε άπαντες σχεδόν  ως «μεσαία τάξη» (προκειμένου να τους περικόπτουν τα «μεσαία» εισοδήματά τους όποτε κρίνουν απαραίτητο ή με μνημόνια ή μετά από κρίσεις υγειονομικές ή και ενεργειακές) δε φτάνει που τους τσακίσανε στις μειώσεις τους ζητάνε να πληρώνουν και αντίτιμο για τις ανομίες των κυβερνήσεων τους. Μέσω των τροποποιητικών φορολογικών δηλώσεων για τα προηγούμενα χρόνια 2015-2016 που υποβάλλονται αυτό το διάστημα, καλούνται να πληρώσουνε επιπλέον ποσά στην εφορία λόγω των κουτσουρεμένων αναδρομικών που έχουνε εισπράξει άτοκα μάλιστα μετά από 5-6 χρόνια, όταν η εφορία τους τσακίζει στους φόρους από το 1 ευρώ και από την πρώτη μέρα καθυστέρησης των πληρωμών! Φόροι που σε μερικούς μπορεί και να αντιστοιχούν και στο 40% αυτών που έχουν πάρει!

   Όλοι αυτοί λοιπόν που με χέρια και με πόδια ψήφιζαν, ομονοώντας μάλιστα, μνημόνια και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις σήμερα καμώνονται ότι είναι αντίπαλοι και κάνουν πως τσακώνονται στη βουλή, θολώνοντας τα νερά, ψαρεύοντας ψήφους για να ξαναέρθουν στην εξουσία και να ξανακάνουν ακριβώς τα ίδια!

  Αυτοί που κάθε χρόνο κόβουν από τις συντάξεις μας 8,5 δις ευρώ. Που μας στερούν τα δώρα και τα επιδόματα που είναι ολάκερα δουλεμένα και πληρωμένα στο ακέραιο!

  Εκείνοι που ο ένας πίσω από τον άλλο έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα με τη φοροληστεία, με τον λαό να πληρώνει σταθερά πάνω από το 95% των άμεσων και έμμεσων φόρων - πάνω από 50 δισ. για την επόμενη χρονιά - προκειμένου να βρεθεί «δημοσιονομικός χώρος» για νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.

   Αυτοί που χαρατσώνουν τον λαό με τον ΕΝΦΙΑ που δήθεν θα καταργούσαν και ψηφίζουν νέα «πράσινα» χαράτσια, για να χρηματοδοτήσει το κράτος τις πράσινες επενδύσεις των μονοπωλίων.

   Αυτοί που εδώ και 30 χρόνια «τρέχουν» την «απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας, που «δρομολόγησαν» το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Αυτοί που έλεγαν ότι «ο ανταγωνισμός θα ρίξει τις τιμές» και τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα της πανάκριβης ηλεκτρικής ενέργειας, της ενεργειακής φτώχειας που μεγαλώνει για κάθε φτωχό νοικοκυριό!

    Αυτοί που στηρίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και της εμπορευματοποίησης σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, στην ύδρευση, που ροκανίζει από δέκα μπάντες το λαϊκό εισόδημα.

   Για όλους τους πάρα πάνω λόγους εμείς δεν συναινούμε στην ίδια και απαράλαχτη πολιτική τους αλλά ούτε και στους υποτιθέμενους τσακωμούς τους που θυμίζουν το «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα».

Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους εμείς, όλοι οι συνταξιούχοι, όλων των ταμείων θα πρέπει την ΤΡΙΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 10,30, στην πλ. Λαού

να είμαστε όλοι εκεί! 


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΛΛΑ  


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ

ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου