Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Σύσκεψη παρουσία του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου


 Σύσκεψη παρουσία του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Σπυρίδωνα Κϊντζιου πραγματοποιήθηκε στις 14.12.2021 στην αίθουσα διασκέψεων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα, με θέμα την ουσιαστική ενδυνάμωση του υφιστάμενου Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης.  ....

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας και Γ.Γ της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ιωάννη Μπούγα, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου εξέφρασε από την αρχή της  εισήγησης του τη βεβαιότητα για την επίλυση σειράς ζητημάτων που μέχρι και σήμερα  απαξιώνουν την ύπαρξη του Τμήματος στην Άμφισσα.  

Απόδειξη των μελετημένων πλέον προθέσεων και κινήσεων του Υπουργείου Παιδείας προς  αυτή την κατεύθυνση, αποτέλεσε η συλλογική συμμετοχή θεσμικών παραγόντων, φορέων και  διδασκόντων στη σύσκεψη. 

Πιο αναλυτικά και μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Υφυπουργός Παιδείας και  Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου  Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας κ.  Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και δια ζώσης ο  Κοσμήτορας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνος Τσιμπούκας, ο Πρόεδρος του Τμήματος της Άμφισσας κ. Χρήστος Παπαδάς, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης  Ταγκαλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος, ο Πρόεδρος του  Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλειος Αυγερινός και από τα μέλη  ΔΕΠ οι καθηγητές Σπυρίδων Ντούρμας, Αικατερίνη Γιαλιτάκη, Μαρίνα – Σελήνη Κατσαϊτη,  Εμιλία Βλάμη και Δημήτριος Τσίωτας. 

Η ανακοίνωση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τη χορήγηση  δικαιώματος εγγραφής των αποφοίτων στα Μητρώα του Οικονομικού Επιμελητηρίου με την  παράλληλη άμεση απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων Οικονομολόγου, αλλάζει άρδην  την εικόνα του τμήματος Πανελλαδικά σε επίπεδο ελκυστικότητας που αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα κάθε τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.   

Τέλος, η εντατικοποίηση των από κοινού προσπαθειών ίδρυσης μεταπτυχιακών Τμημάτων και  η απόφαση συμμετοχής του Γεωπονικού στο υπό Ίδρυση «Κέντρο Ελιάς» με σκοπούς  ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς, αναδεικνύουν ότι το μέλλον του τμήματος προμηνύεται ακόμα πιο λαμπρό.  

Το Γεωπονικό πανεπιστήμιο στην Άμφισσα στο προσκήνιο. Ουσιωδώς και όχι προχείρως. Με  έμφαση στους φοιτητές και τα επαγγελματικά δικαιώματα μετά τη φοίτηση τους και όχι σε ανέξοδες επικοινωνιακές και προσχηματικές ενέργειες. Η Φωκίδα γυρίζει σελίδα.  

Ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Φωκίδας                                           Ο Γραμματέας της Δ.Ε.Ε.Π Φωκίδας

       Τριβήλος Επαμεινώνδας                                                                      Κατοίκος Δημήτριος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου