Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Συμμετοχή του Δήμου Δελφών στο 1o Συνέδριο Δήμων με μνημεία UNESCO


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Α' συνέδριο Δήμων με μνημεία UNESCO το τριήμερο 26-28 Νοεμβρίου 2021 στην Καλαμπάκα, που διοργανώθηκε με σκοπό την από κοινού ανάπτυξη δράσεων για την προώθηση του Πολιτιστικού Τουρισμού. ....Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Δήμο Μετεώρων και αφορά όλους τους Δήμους στα διοικητικά όρια των οποίων περιλαμβάνονται οι Παγκόσμιας Κληρονομιάς ιστορικοί χώροι. Συγκεκριμένα, αφορά 18 Δήμους ανά την Ελλάδα μεταξύ των οποίων και ο Δήμος μας, τον οποίο εκπροσώπησαν στο Συνέδριο ο Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών, κ. Νικόλαος Κατσικούλης και ο Αντιδήμαρχος Δελφών αρμόδιος για το Τμήμα Παιδείας– Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Τουρισμού, κ. Ευθύμιος Γρίβας. 

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου κάθε αντιπροσωπία παρουσίασε το δήμο που εκπροσωπούσε. Εκ μέρους του Δήμου Δελφών εισηγήθηκε ο κ. Κατσικούλης, ο οποίος αναφέρθηκε με συντομία στην ιστορία του ιερού των Δελφών και στην σύγχρονη πραγματικότητα του καλλικρατικού Δήμου Δελφών, καθώς και στις δυνατότητες που δημιουργεί η προοπτική της δικτύωσης των Δήμων της Ελλάδας με μνημεία καταγεγραμμένα στον κατάλογο της UNESCO. Επίσης μετέφερε στον Δήμαρχο Μετεώρων, κ. Θοδωρή Αλέκο, τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή για την ανάληψη της σπουδαίας αυτής πρωτοβουλίας. Κοινός τόπος των συμμετεχόντων υπήρξε η ανάγκη της μεταξύ τους συνεργασίας για την περαιτέρω ανάδειξη των περιοχών τους, ως τουριστικών προορισμών ενώ τέθηκε η βάση για τη δημιουργία ενός δικτύου Δήμων με Μνημεία UNESCO.

Το συνέδριο αποφάσισε ομόφωνα:

– τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας των δήμων

– την ετήσια πραγματοποίηση του συνεδρίου, κάθε φορά σε διαφορετικό δήμο

– το δίκτυο να αποκτήσει νομική μορφή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)

–  την πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για τη δημιουργία επιτροπής, με τριετή θητεία, με μέλη της τους εκπροσώπους των Δήμων Μετεώρων, Δελφών, Αρχαίας Ολυμπίας, Σπάρτης (Μυστράς), Πάτμου (Μονή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου), Μυκόνου (Δήλος) και Καβάλας (Φίλιπποι).


Ο κ. Γρίβας δήλωσε «Κάθε μορφή συνεργασίας που αποσκοπεί στην τουριστική ανάπτυξη μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου