Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΧΙ ??


 ΘΑΝΑΣΗΣ   ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Προ-λόγου. Θέλησα να περάσουν κάποιες μέρες πριν γράψω αυτή τη δημοσίευση . Γιατί είχα οργή μέσα μου πολύ κι έπρεπε να καταλαγιάσει κάπως .....

Απευθύνομαι κυρίως σ` αυτούς που δίνουν συνήθως λίγο χρόνο για να διαβάσουν μια δημοσίευση μέχρι το τέλος . Συνηθίσαμε τα γρήγορα φευγαλέα διαβάσματα σε ολιγόλεξα κείμενα . Δεν διαβάζουμε πραγματικά το μήνυμα  όταν το βλέπουμε  ότι είναι μακρύ . Μάλλον τις περισσότερες φορές αφήνουμε την ιστορία στη μέση ή την προσπερνάμε κιόλας . Εγώ είμαι απ αυτούς που θέλω να απλώνω τη σκέψη μου και το μακραίνω κάπως το γράψιμο . Ζητώ την ανοχή σας .

        Ως γνωστόν  υπάρχουν Λαοί και κράτη που δεν έχουν ιστορία ή έχουν ασήμαντη ιστορία . Υπάρχουν κράτη με Λαούς χωρίς ιστορία και Λαοί με ιστορία μα χωρίς κράτος (πχ Κούρδοι ). Υπάρχουν  Λαοί και κράτη μικρής διαδρομής που έχουν μόνο πρόσφατη ιστορία . Υπάρχουν κράτη και Λαοί που ζητιανεύουν και κλέβουν ιστορία όπως  πχ  τα  ΣΚΟΠΙΑ ( αφού βεβαίως  βρίσκονται κάποιοι , όπως εμείς , πρόθυμοι να τους την παραχωρήσουν ). Υπάρχουν Λαοί και κράτη που ΤΟΛΜΟΥΝ να ξαναγράψουν την ιστορία  κατά πως αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ και κατά πως τους συμφέρει. Ώστε να βρουν αφήγημα και στιβαρό ιστορικό θεμέλιο να πιαστούν που δεν το έχουν, παρασιτώντας μέχρι  τατώρα στις ιστορικές διαδρομές των άλλων αφού κάποιοι επίσης σαν εμάς , τούς το επιτρέπουν ( όπως πχ  η Αλβανία, τα Σκόπια , η Τουρκία, που από καιρό αλλά και εσχάτως  σε αυτό επιδίδονται , ανεμπόδιστα και εις βάρος μας ). Υπάρχουν Λαοί και κράτη, που πρέπει να ντρέπονται για την όποια ιστορία τους ( όπως πχ η Γερμάνια κι η Τουρκία , χωρίς νομίζω να χρειάζεται να υπενθυμίσω το γιατί ) 

      Υπάρχουν  όμως  κράτη Λαοί και έθνη , που έχουν σπουδαία πανάρχαια ιστορία. Μακραίωνη αδιάλειπτη στο πέρασμα των χρόνων , με γερή βαθειά ρίζα κι εμβέλεια παγκόσμια . Λαοί με ιστορική διαδρομή αιώνων και αγώνων, που άφησαν το χνάρι τους βαθειά κι ανεξίτηλα στο χρόνο, με ασύλληπτη προσφορά στον οικουμενικό πολιτισμό , στις τέχνες , στις επιστήμες , στη φιλοσοφία ζωής , στις ανθρώπινες αξίες , παντού σε ότι αφορά τα ανθρωπινά και τα σπουδαία . Μια ιστορία με υπεροχή, με παγκόσμια αποδοχή , ολόφωτη , ξεχωριστή  άσβεστος φάρος. Γιαυτό κι οι Λαοί αυτοί, είναι και θεωρούνται ως τά σήμερα, οι θεμελιωτές και  διαμορφωτές του ανθρώπινου πολιτισμού. Τέτοιος  Λαός είναι ο δικός μας Λαός. Και τέτοια τρανή είναι η ιστορία μας .Κι αυτό το ομολογούν όλοι και τα επιτεύγματά του διδάσκονται στα Πανεπιστήμια παντού στα πέρατα του κόσμου. Απόγονοι τέτοιων προγόνων είμαστε όλοι εμείς οι σημερινοί κι οι αυριανοί  Έλληνες . Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια και μαζί και μια σπουδαία κληρονομιά, που ενώ εμείς την ξέρουμε, οι πολιτικοί μας δείχνουν να την ξεχνούν , αν δεν την αγνοούν κιόλας .


      Γιορτάσαμε και τιμήσαμε μόλις προχθές την 81η επέτειο του ηρωικού ΟΧΙ και την αρχή τότε ενός θυσιαστικού αμυντικού αγώνα για την πατρίδα ,την ελευθερία και την αξιοπρέπεια  απέναντι σε δυό πολύ υπέρτερους επίβουλους εχθρούς. Ήταν 28η Οκτωβρίου του 1940. Κι αυτή την προχθεσινή μέρα τιμής και μνήμης  της απαρχής ενός τέτοιου ηρωικού έπους , που έμελε να θαυμάσει και να εξυμνήσει ολόκληρη  η πολιτισμένη ανθρωπότητα μηδέ εξαιρουμένου και αυτού του Αδόλφου Χίτλερ, εμείς  ετούτη ακριβώς τη μέρα              (τι ειρωνεία ) βρήκαμε για να προσκαλέσαμε εδώ στην κατατρεγμένη Ελλάδα , μια απερχόμενη και πολυκαιρισμένη καγκελάριο, την κυρία Μέρκελ, ως εκπρόσωπο της Γερμανίας των δεινών μας!! Κι όχι μόνο ήταν ντροπιαστική για τη μέρα αυτή η πρόσκληση, αλλά και οι αβροφροσύνες, οι χαριεντισμοί, τα εγκώμια  και η αναγνώριση της αντιπαθούς αυτής κυρίας ως σπουδαίας δήθεν και πολυτίμου πολιτικής προσωπικότητας        (και σε όσα μας αφορούσαν ). Τάδε έφη βέβαια χωρίς αισχύνη  η κυρία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  χοροστατούντος του κυρίου Πρωθυπουργού μας.  Λες και δεν ήταν αυτή, η αρχιτέκτων της κατάντιας και της δωδεκαετούς ως τώρα ταλαιπωρίας μας .Έλαβαν υπόψη τους άραγε αυτοί οι δυό, τα αισθήματα και την γνώμη του Ελληνικού Λαού? Νοιώθουν καθόλου το σφυγμό του? τον αφουγκράζονται ? Εκείνο που πραγματικά εξοργίζει και προκαλεί απορία είναι η ατιμώρητη διαιώνιση ενός συγκεκριμένου χαρακτηριστικού από μέρος τού πολιτικού μας συστήματος : της συνεχούς υποτίμησης των πολιτών.

    Ογδόντα  χρόνια φέτος απ τον πιο θανατηφόρο χειμώνα της πατρίδας. Εκείνον του 41 – 42, με χιλιάδες θύματα  της παγωνιάς και της θανατερής μεγάλης πείνας , αφού οι αδυσώπητοι Γερμανοί κατακτητές είχαν ήδη ρημάξει κάθε απόθεμα  για ζωή. Έναν ολέθριο χειμώνα που άφησε εκατόμβες νεκρών στα σπιτικά και στους δρόμους , κυρίως της Αθήνας κι άλλων μεγάλων και μικρότερων πόλεων. Χιλιάδες κατατρεγμένοι άνθρωποι βασανισμένοι , παγωμένοι και πεινασμένοι. Νεκροί, σκελετωμένοι απ` το λιμό και ξυλιασμένοι απ` το χιονιά και τον παγερό χειμώνα, άψυχα κορμιά σωρός σε κοινοτάφια . Μικρά παιδιά , μεγάλοι άνδρες και γυναίκες , νιοί αδάμαστοι στην λεβέντικη ψυχή τους που μόλις γυρίσαν απ` τα μετερίζια του ηρωικού αγώνα, ως χτές φρουροί κι υπερασπιστές της εδαφικής ακεραιότητας  της πατρίδας και της εθνικής περηφάνιας . Και μαζί κι άλλοι πολλοί μεσήλικες απλοί πολίτες οικογενειάρχες , νοικοκυραίοι πριν από λίγο στον τόπο τους. Αλλά κι ακόμα περσότεροι γέροντες και γερόντισσες, φορτωμένοι με χρόνια πολλά στην αδύναμη πλάτη τους, βρήκανε τότε ατιμωτικό και βασανιστικό τέλος από πεινά και ψύχος. Στέναξε η Ελλάδα κάτω απ τη βαριά Γερμανική μπότα. Μ` αυτά και μ` άλλα τόσα και χειρότερα είναι συνδεδεμένη η άθλια Γερμανική κατοχή που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε εμείς οι νεώτεροι κι όσοι άλλοι θα έρθουν μετά από μας. Γιατί μάς λένε, πως ο χρόνος είναι γιατρός , οι καιροί αλλάζουν, οι μνήμες φυραίνουν, τα συμφέροντα διαπλέκονται, ο κόσμος προχωρά , επομένως  λήθη στο παρελθόν!! Αυτά μας λένε. Να ξεχάσουμε και να ξεχαστούμε . Δηλαδή να είχε άδικο  ο Μεγάλος Τσώρτσιλ όταν αφήνοντας ως παρακαταθήκη την συμβουλή του προς νεώτερους έλεγε : « τους Γερμανούς θα πρέπει να τους βομβαρδίζουμε κάθε 40 χρόνια, ακόμη και χωρίς λόγο. Αυτοί τον ξέρουν» .

      Κάτι παραπάνω μάλλον ήξερε ο γηραιός αυτός πολιτικός , ο «στρατηγός και πατέρας της νίκης» όπως ονομάστηκε. Κι αυτό που εκείνος φαίνεται να ήξερε καλά , εμείς το νοιώσαμε ακόμα καλύτερα πολλές φορές σαν Λαός κι ως Έθνος βαθειά στην ύπαρξή μας. Γνωρίσαμε τον Γερμανικό μισελληνισμό απ τον Α` Παγκόσμιο πόλεμο. Κι αμέσως μετά , κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής εκστρατείας και την καταστροφή του 22`. Αφάνισαν τότε την κυρίαρχη Ελληνική οικονομική τάξη απ την Μικρασία και φρόντισαν να τής βάλουν οριστική ταφόπλακα οι κακορίζικοι. Κι άλλα πολλά υπέστη ο Ελληνισμός της Ανατολής τότε(Διαβάστε το βιβλίο του Μιχαήλ Ροδά «πως η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Μικρασίας»). Αυτοί πρώτοι ξερίζωσαν  άτιμα το Ελληνικό κυρίαρχο στοιχείο από `κεί. Και μετά μαζί τους κι οι Νεότουρκοι . Την βιώσαμε τη βαρβαρότητα και των ανθελληνισμό τους και στο Β` Παγκόσμιο πόλεμο και το πληρώσαμε ακριβά, τόσο όσο αναλογικά μόνο ο Ρωσικός Λαός. Με χιλιάδες Έλληνες θύματα του πολέμου μα και της πείνας και των απάνθρωπων συμπεριφορών τους κατά την τετραετή τριπλή κατοχή. 30.000 νεκροί στα πεδία των μαχών κι άλλοι περίπου  500.000 από πείνα, εκτελέσεις και Αντίσταση!! 

       Βαρύ το κόστος της Γερμανό-Ιταλικής  βαρβαρότητας. Ρήμαξαν το βιός των Ελλήνων , κατέκλεψαν τον πλούτο της χώρας , άρπαξαν πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια και αρχαιότητες πολλές , σηκώνοντας μνημεία ολόκληρα . Αφαίρεσαν και ειδοποιήθηκαν αρχαία συγγράμματα και τέχνης έργα . Αντάλλαξαν ζωές Ελλήνων κυνικά και ξεδιάντροπα με ότι πιο πολύτιμο, ακόμη και ιερό είχε κάθε οικογένεια που έπεφτε στην ανάγκη τους και γύρευε το έλεός τους. Έγινε η ζωή στα χέρια τους , προϊόν εμπορίου και ωμής συναλλαγής. Αφάνισαν χωριά ολόκληρα. Τα `καψαν κι άλλα τα βομβάρδισαν και Δολοφόνησαν με τον πιο σκληρό, απάνθρωπο και ταπεινωτικό τρόπο  αθώους συμπατριώτες μας. Παιδιά κι άνδρες και γυναίκες σκορπώντας στο πέρασμά τους θάνατο με περισσή βαρβαρότητα και ανείπωτη αγριότητα. Κατακρεούργησαν τους Έλληνες Εβραίους , αλλά και ιερούς ναούς της Χριστιανοσύνης και Μοναστήρια θεμελιωμένα από αιώνες καταλήστεψαν. Δανείστηκαν τάχατις από μάς εκατομμύρια παράδες  με υπογραφές κι εγγυήσεις του Φύρερ τους και του Γερμανικού κράτους και ρητή υποχρέωση να μάς τα ξεπληρώσουν. Μα καθώς  ξέρετε όλοι σας ποτέ δεν έγινε αυτό.  Ρημάξανε τον τόπο . Τον αφήσαν απερημωμένο κι ορφανό μέσα σ` αποκαΐδια. 

       Και στο δικό μας μικρό κομμάτι  γής , εκεί στα χωριά τα δικά μας , στον τόπο μας και στους ανθρώπους του, αφήσαν στίγμα και χαρακιά βαθειά του βάρβαρου και  καταστροφικού τους περάσματος. Εκτέλεσαν αθώους συμπατριώτες μας , έκαψαν σπίτια , καλύβες κι υποστατικά. Ξυλοφόρτωσαν και βασάνισαν ανθρώπους , άρπαξαν το βιός και τις περιουσίες οικογενειών, λήστεψαν , βίασαν, ταπείνωσαν και πρόσβαλαν .Και μετά, σαν ήρθε η ώρα κι ηττηθήκανε, μεγαλόψυχοι και γενναιόδωροι όπως πάντα εμείς οι Έλληνες  κι οι άλλοι τότε σύμμαχοι , τούς βοηθήσαμε να ξανασηκωθούν και να σταθούν στα πόδια τους καταστρεμμένοι καθώς ήταν. Μα χωρίς να νοιώσουν ποτέ πως αυτό μάς το χρωστούν. Γιατί είναι ο Λαός τους τέτοιος , αγνώμων βίαιος, αιμοβόρος  κι άρπαγας μονάχα . Και σηκωθήκαν. Και ψήλωσαν και θέριεψαν αυτοί πολύ και νοιώσανε ξανά κυρίαρχοι!! Σα νάχε δίκιο λοιπόν ο Τσώρτιλ …

       Κι έτσι θεριεμένοι κι άπληστοι , μάς ξανάρθαν πριν 11-12 χρόνια με την ίδια αρπακτική και βάναυση διάθεση για να μας συνετίσουν!! Να μας μάθουν με τη γνωστή Γερμανική φοβέρα την Ευρωπαϊκή περπατησιά , ποιοί?? οι απόγονοι Ούννων και Μογγόλων (γιατί περί αυτών πρόκειται. Είναι βαριά και σκοτεινή η ιστορία τους  αλλά τι να κάνουμε, όταν αυτοί οι ίδιοι φρόντισαν έτσι να γραφτεί. Και δεν ξεγράφεται.) Κι εμείς τους καταδεχτήκαμε εδώ στη δόλια Ελλάδα ωσαν σωτήρες κι αφεντικά και γινήκαμε εκούσια για μια φορά ακόμη,  χλεύη των δυό φορές ηττημένων από μάς και τους συμμάχους μας !! Παίγνιο στα χέρια τής απερχόμενης τώρα πια αλαζονικής κυρίας Μέρκελ και ικέτες του ελέους της. 

      Πόση ντροπή θα έπρεπε να αισθανόμαστε. Ντροπή για το κατάντημα μιας πατρίδας , μιας χώρας με τέτοια λαμπρή κι ανεπανάληπτη ιστορία, με τέτοια συμβολή  στον παγκόσμιο πολιτισμό και σε κάθε τι αξιακό, ευγενές και σπουδαίο. Ντροπή για την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας των ηρώων, όπως την ύμνησαν ονομαστοί ανθρώποι του πνεύματος και της παγκόσμιας διανόησης . Ντροπή για την πολιτική καθεστηκυία τάξη, που με την ανοχή αλλά εν πολλοίς και την άγνοιά μας , διαφεντεύει τον τόπο κατά τα συμφέροντά της μόνο και κατά τα κελεύσματα των ξένων και ντόπιων πατρώνων της . Γιατί είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, μάς αρέσει δεν μάς αρέσει, αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια για τους πολύχρωμους πολιτικούς μας . Κι αυτό προκαλεί κι εξοργίζει κάθε σκεπτόμενο Έλληνα. Είμαι αρκετά μεγάλος πλέον για να δικαιούμαι να πω, πως προσπαθώ κι ίσως να μπορώ πια να βλέπω πίσω απ` τις εκάστοτε και επί μέρους πολιτικές τι εξυφαίνεται. Και επίσης δικαιούμαι νομίζω να μπορώ πλέον με σχετική βεβαιότητα να λέω, πόσο ατύχησε αυτός ο τόπος με τους πολιτικούς του ταγούς στον νεώτερο εθνικό μας βίο (λίγες οι φωτεινές εξαιρέσεις ). Χρειάζεται  γκρέμισμα αυτό το παλιό υποτακτικό και κρατικοδίαιτο νεποτικό σύστημα. Και στη θέση του ένα νέο να `ρθεί , αλλιώτικο , με ελληνικά  ιδανικά οικοδομημένο κι αξίες δικές μας διαχρονικές. Σαν αυτές , που ετούτοι όλοι τους κάνουν ότι περνά απ το άδικο χέρι τους για να τις ξεριζώσουν απ` τη συνείδηση του Λαού. 

       Τι άλλο πχ θα μπορούσε  να είναι αν όχι υποτακτική εκπλήρωση εντολών ξένων πατρώνων, όταν προ τριετίας με την υπογραφή της ανιστόρητης εκείνης συμφωνίας των Πρεσπών, πρώτη απ όλους η κυρία Μέρκελ και πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής απ τον ανεκδιήγητο Κοτζιά και μαζί της ασθμαίνουσα η κ. Μογγερίνι και σχεδόν ταυτόχρονα κι ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ  όπως βέβαια και ο δερβέναγας πανταχού παρών Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα  κ. Πάιατ.  Όχι μόνο περιχαρείς συνεχάρησαν πρωτίστως τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό Τσίπρα.  Αλλά και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη και τις βαθύτατες ευχαριστίες  τους!! στο πρόσωπό του για την πρωτοβουλία και την καθοριστική συμβολή του στην επίλυση και κατά τον τρόπο που έγινε, του ζητήματος αυτού??  Στη δε χορεία των υμνητών Τσίπρα  κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο την επομένη μέρα όπως θα θυμόμαστε, σειρά πήραν και οι τότε Υπουργοί εξωτερικών Γερμανίας & Αμερικής καθώς και ο μισέλληνας Γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. Ακούσατε παρακαλώ??  Τις ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους!!  Το να συγχαίρουν, ως εκεί τουλάχιστον και κατ` οικονομία έστω να το καταλάβω. Οι βαθύτατες ευχαριστίες όμως που χωράνε?? Προς τί και γιατί??  Μπορεί κανείς να ευχαριστεί κάποιον άνευ λόγου ? Μπορεί κάποιος από εσάς πχ να ευχαριστήσει τώρα εμένα στα καλά καθούμενα? Μπορεί να εκφράζει βροντόφωνα δημόσιες ευχαριστίες αν πρώτα δεν έχει ικανοποιηθεί κάποιο αίτημά του, δεν του έγινε κάποια χάρη και εξ αυτού η ευγνωμοσύνη?? Τι χρεία μαρτύρων έχουμε ?? Ας μην είμαστε παιδιά .Είναι ξεκάθαρο ακόμη και για αόμματο . Ζητήθηκε απ` την τότε Ελληνική πολιτική ηγεσία , θρασύτατα από  Μέρκελ και Γερμανούς (κυρίως ) αλλά και Αμερικανούς συμπαρομαρτούντες , να κλείσει το θέμα των Σκοπίων κατά τα κελεύσματα και τα συμφέροντά τους . Και χρησιμοποιηθήκαν οι πολιτικοί τής περιόδου εκείνης ως ‘’χρήσιμοι ηλίθιοι’’ για να πραγματοποιηθεί αυτό.

Ένας ολόκληρος Λαός ενάντιος!! αλλά μια σχεδόν ολόκληρη Ελληνική βουλή, αμέσως και εμμέσως υπέρ.  Φοβερό κοντράστ  ασυμφωνίας  Λαού και πολιτικής ηγεσίας .  Μην το ξεχνάμε .

      Ανέφερα την συγκεκριμένη αισχρή και αντεθνική πράξη όχι για να υπομνήσω γαία κακά . Αλλά ως παράδειγμα για να καταδείξω την «ποιότητα», την ανικανότητα , το ραγιαδισμό και την ενδοτικότητα των Ελληνικών πολιτικών ηγεσιών. Με τέτοιες λοιπόν ανεπαρκείς ηγεσίες τότε, αλλά και τώρα να εξυμνούν ως μη όφειλαν την γερμανίδα σιδηρά κυρία και το φθοροποιό για την χώρα μας έργο της , έκλεισε σχεδόν θριαμβευτικά την επίσκεψή της στην Ελλάδα η κυρία Μέρκελ ως εκπρόσωπος ( για ακόμα λίγο) του γερμανικού μισελληνισμού που είναι διαχρονικός και διαπιστωμένος . Φροντίζοντας μάλιστα να τους εκθέσει εντός πατρίδος  όλους αυτούς τους πολιτικούς της υποτακτικούς , λέγοντας ευφυώς πως ναί «μας ζήτησε πολλά για την Δημοσιονομική προσαρμογή αλλά ήταν αναγκαία , αφού όλες οι κυβερνήσεις μας τα θεωρούσαν ως σωστά να εφαρμοστούν» . ( για του λόγου μου τω αληθές διαβάστε τις δηλώσεις της )

      Κλείνοντας αγαπητοί φίλοι σας ρωτώ.

Πώς να δικαιολογηθεί αυτή η πρόσκληση μέρα που ήταν ?

Μήπως ακούσατε απ` τους Έλληνες πολιτικούς εκπροσώπους μας κάτι για την σθεναρή θέση  τής εν λόγω κυρίας Μέρκελ καθ` όλη τη διάρκεια της καγκελαρίας της και την επίμονη άρνησή της  να αναγνωρίσει τις παλιές οικονομικές υποχρεώσεις της Γερμανίας έναντι της χώρας μας ?

Ακούσατε μήπως να τής λένε κάτι για τα κατοχικά δάνεια που ουδέποτε μάς επεστράφησαν ?

Μήπως ακούσατε για τις οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις έναντι κράτους και οικογενειών αθώων θυμάτων?  Ακούσατε ίσως κάτι για τις αποκαταστάσεις στις υποδομές της χώρας που τότε τις ρήμαξαν? Ακούσατε μήπως το παραμικρό για επιστροφή των κλεμμένων κειμηλίων και αρχαιοτήτων κατά τα χρόνια της τριπλής κατοχής ? 0χι βέβαια . Μα ποιος να τολμήσει έστω και να ψιθυρίσει κάτι περί όλων αυτών!! Είμαστε λοιπόν άξιοι της μοίρας μας??. Κατά τον Λαό και οι πολιτικοί του. Μόνο με αναστροφή  ίσως υπάρξει  ελπίδα για την κατακαημένη πατρίδα  και ολική επαναφορά και επανασύνδεση με το παλιό κλέος και τις πατροπαράδοτες αξίες  που μάς ξεχώριζαν.  Αν γυρεύουμε νεκρανάσταση, ας ρίξουμε στην «πυρά» (κοινώς στέλνουμε στα σπίτια τους ) τους γόνους όλων αυτών των πολιτικών οίκων και των νεοφανών εξαπτερύγων τους , που κυριαρχούν και κανοναρχούν τα πράγματα στη χώρα,. Αν θέλουμε να βρούμε ελπίδα στο αύριο. Αν θέλουμε προοπτική και προκοπή σ` αυτό τον τόπο με δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.  Ο «γκρεμιστής  κι ο χτίστης», το ποίημα του Κωστή Παλαμά το θυμάστε?? Ας αποφασίσουμε να γίνουμε Εμείς οι Γκρεμιστές  κι Εμείς οι χτίστες του καινούργιου. Γιατί αυτή η δουλειά είναι δικό μας χρέος και το έργο θα φανεί ωφέλιμο και στη πατρίδα και σ` όλους μας . Ο Γκρεμιστής  κι ο Χτίστης!!  Στο χέρι μας είναι .

{{Ακούστε.  Εγώ είμαι ο γκρεμιστής , γιατί είμ' εγώ κι ο χτίστης,

ο διαλεχτός της άρνησης  κι ο ακριβογιός της πίστης.
Και θέλει και το γκρέμισμα  νού και καρδιά και χέρι………}} 

Κ.  Παλαμάς 

      Συγχωράτε με για την τόσο προσωπική οπτική και το οργίλο ίσως ύφος της γραφής μου. Μα είναι ο καημός και η ανυπομονησία μου μήπως και να βρεθεί επιτέλους εγχώριος πολιτικός με αίμα προγονικό στις φλέβες κι Ελληνική περηφάνια στο νου και στην καρδιά, μα και παιδεία τέτοια ικανή να αντλεί γνώση απ το λαμπρό παρελθόν της φυλής και του γένους και να οδηγεί με προγονική σοφία τα βήματά του. Κι αυτός , τον Λαό ολόκληρο στο μέλλον που μας αξίζει  Κι όσο αυτός δεν βρίσκεται , η χώρα αλλοίμονο , θα σέρνεται  επαιτώντας τη δικαίωσή της στα κατώφλια των ξένων επικυρίαρχων  που ανεχόμαστε.  Αμήν και πότε να φανεί . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου