Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 53η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟ & ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ


 Σε κλίμα λαμπρότητας και ευλάβειας πραγματοποιήθηκε εχθές, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αμφίκλειας, η 53η Επετειακή Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, σε συνεργασία με τον Δήμο μας, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με θέμα: "Σημαντικές προσωπικότητες προ και κατά τη διάρκεια της Επαναστάσεως".....


 Της εκδήλωσης προηγήθηκε Παρακλητικός Κανόνας προς τιμήν της Θεοτόκου μας, ενώ  κατά τη διάρκειά της γνωρίσαμε ή θυμηθήκαμε το βίο και τα κατορθώματα σημαντικών προσώπων, που έδρασαν στην περιοχή Αμφίκλειας την περίοδο της Επανάστασης του 1821, μέσα από αναλυτικές και περιγραφικές εισηγήσεις. Η ιστορία ενός εξ αυτών, του αγωνιστή Γιάννη Ξυλυκιώτη, έχει γίνει δημοτικό τραγούδι, το οποίο μας ερμήνευσε με την αυθεντική παραδοσιακή του φωνή ο συντοπίτης μας Γιάννης Τσαπρούνης. Κλείνοντας την εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Συμεών βράβευσε τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του Λυκείου Αμφίκλειας.

 Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Καρσκάντζας, ο Διοικητής της Μονάδας Καυσίμων Μοδίου Επισμηναγός κ. Κωνσταντίνος Ζυγούρος, εκλεκτοί αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκρόσωποι Συλλόγων & Φορέων του Δήμου μας και πλήθος πιστών.    

 Ευχαριστούμε θερμά τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Αμφίκλειας, Πρωτοπρεσβύτερο Διομήδη Παναγιωτόπουλο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την άψογη διοργάνωση και αγαστή συνεργασία, τον κ. Γιάννη Τσαπρούνη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας, καθώς και τον Λαογραφικό Σύλλογο Αμφίκλειας για την πολύτιμη βοήθειά του αλλά και την παρουσία μελών του ενδεδυμένων με παραδοσιακές στολές.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον σεπτό Ποιμενάρχη μας, τον εμπνευστή των Επετειακών αυτών Εκδηλώσεων, που έγιναν αφορμή να ταξιδέψουμε στο πλούσιο παρελθόν μας και να επιστρέψουμε σοφότεροι και με εμπλουτισμένες τις γνώσεις μας! Εύχομαι να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται αντίστοιχες δράσεις, που θα έχουν ως στόχο τους τη μεταλαμπάδευση της ιστορίας μας ατόφιας στις επόμενες γενιές!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου