Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Η καταστροφική για τη Φωκίδα κυβερνητική πολιτική και τα αδιέξοδα της τοπικής ΝΔ

Δελτίο Τύπου

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φωκίδας θέλει να σας ενημερώσει για τις θέσεις της Ν.Ε. σχετικά με τη στάση του τοπικού βουλευτή και της τοπικής ΝΔ απέναντι στα προβλήματα του Νοσοκομείου και των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Άμφισσας....

και την ανάγκη δράσης -από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας- για να σταματήσει η υποβάθμιση και ερήμωση της Φωκίδας. Είμαστε στη διάθεσή σας για την όποια διευκρίνιση.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  

……………………………………………..

Η καταστροφική για τη Φωκίδα κυβερνητική πολιτική και τα αδιέξοδα της τοπικής ΝΔ

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας της Νέας Δημοκρατίας λέει αυτολεξεί στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του:

«Είθε… να δώσουν λύσεις στα θέματα που πονά ο τόπος μας και να ενισχύσουν ζωτικής σημασίας δομές, όπως το νοσοκομείο μας και η τριτοβάθμια εκπαίδευση...»

Και μόνο αυτή η σημείωση, αρκεί να καταδείξει την κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο της περιοχής μας και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Άμφισσας.

Η παραδοχή αυτή θα έπρεπε να ακολουθηθεί από ένα -καλοδεχούμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- κάλεσμα προς τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της Φωκίδας για τη σωτηρία και ενίσχυση των «ζωτικής σημασίας δομών» του τόπου μας. (Δράση όπως το 2015, με την παλλαϊκή κινητοποίηση για το Νοσοκομείο.)

Δυστυχώς, όμως, η κομματική συνέχεια είναι στην ίδια αδιέξοδη για τη Φωκίδα πορεία.

Ο τοπικός βουλευτής, αντί να συμπορευθεί με τη στοιχειώδη λογική που εκφράζει η ανακοίνωση του απερχόμενου προέδρου της ΝΟΔΕ και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της Φωκίδας στην Υγεία και την Ανάπτυξη, συνεχίζει στον άχαρο ρόλο του τοποτηρητή της Κυβέρνησης.

Πρόσφατο δείγμα της απέλπιδας προσπάθειάς του να αντιστρέψει την πραγματικότητα, η θριαμβολογία του για τους 170 καταρτιζομένους στα  ΔΙΕΚ Άμφισσας, αποσιωπώντας ότι τα τελευταία έτη οι καταρτιζόμενοι ήσαν ήδη 150. Δηλαδή, το κλείσιμο των πανεπιστημιακών τμημάτων ισοφαρίζεται με τους 20 επιπλέον καταρτιζομένους στα ΔΙΕΚ!

Όσο για το Νοσοκομείο μας, επειδή δεν αντέχεται πλέον καμιά άλλη δικαιολογία, βουλευτής και κόμμα έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια και απλώς εύχονται και ελπίζουν να μην τύχει επί των ημερών τους η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.

Η τοπική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει στις καταστροφικές για τη Φωκίδα κυβερνητικές πολιτικές. Οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις πρέπει να πρωτοστατήσουν στη συγκρότηση και προώθηση μιας μίνιμουμ πρότασης - απαίτησης ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση και ερήμωση της Φωκίδας, που θα είναι η «κόκκινη γραμμή» μας απέναντι στην (όποια) Κυβέρνηση. 

Ν.Ε. Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου