Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τίτη σήμερα 19 Μαρτίου....

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

«ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ…ΣΤΟΠ!» του Αντόνιο Αλμπανέζε


 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Παρασκευή 17/9 στις 9.15μμ

Η ιταλική κωμωδία....

«ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ…ΣΤΟΠ!» του Αντόνιο Αλμπανέζε

Μια επίκαιρη, ξεκαρδιστική, αλλά και συγκινητική κωμωδία

Ένας στενόμυαλος Ιταλός θα μάθει πως τελικά η συνύπαρξη των ανθρώπων δεν έχει τίποτα το «ξένο»…

Το trailer της ταινίας:  https://www.youtube.com/watch?v=M8bPgx4ve-8

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Μάριο Καβαλάρο ξυπνάει κάθε πρωί με τον ίδιο τρόπο, στο ίδιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά και την ίδια πόλη, το Μιλάνο. Έχει μόλις κλείσει τα πενήντα. Αγαπάει την ακρίβεια, τη συνέπεια, τον σεβασμό και τους καλούς τρόπους και γενικότερα την τάξη. Μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο μαγαζί με κάλτσες που κληρονόμησε από τον πατέρα του και τον κήπο στην ταράτσα του σπιτιού του - το μόνο πραγματικό πάθος του. 

Όταν ένας Σενεγαλέζος θα διαταράξει την τακτοποιημένη του ζωή, θα αποφασίσει να κάνει ένα ταξίδι που θα του αλλάξει όλα όσα πίστευε για τους «ξένους», την «ανοχή» και την πραγματική σημασία του να είσαι άνθρωπος.

Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής Αντόνιο Αλμπανέζε μιλά για την ταινία

Ένα παράδοξο ταξίδι που μιλά για τις αντιθέσεις και τους φόβους της σύγχρονης εποχής, χρησιμοποιώντας κωμικά στοιχεία για να επικεντρωθεί στο πιο αμφιλεγόμενο θέμα της δεκαετίας: το πώς μπορούν να συμβιώσουν διαφορετικές κουλτούρες και άνθρωποι.

Με τον Αντρέα Σαλέρνο και τον Στέφανο Μπίζες, δουλέψαμε το θέμα και το σενάριο προσπαθώντας να μιλήσουμε για περίπλοκα ζητήματα με κωμικό τρόπο. Αυτό ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς, καθώς το να χρησιμοποιείς την κωμωδία για να μιλήσεις για το παρόν είναι ο καλύτερος τρόπος να δεις τα πάντα πιο καθαρά και χωρίς προκαταλήψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου