Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Στέκι αγώνακαι αλληλεγγύης πυρόπληκτων

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Β.Εύβοιας

Δελτίο Τύπου

Πέρασε ένας μήνας από την καταστροφική επέλαση της πυρκαγιάς στην περιοχή μας, που έπληξε το σύνολο των κατοίκων, με δραματικές συνέπειες για τα επόμενα χρόνια. ....

Μέσα στην φωτιά οργανώσαμε τον αγώνα μας για να σώσουμε τα χωριά μας από τις φλόγες. Εδώ και ένα μήνα οργανώνουμε τον αγώνα για να μείνουμε στον τόπο μας. Δίνουμε την μάχη μέσα από το Σωματείο των Ρετσινάδων, τον Αγροτικό Σύλλογο, μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων στα χωριά. Συντονίζουμε τον αγώνα μας μέσα από την συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί και με βάση το ψήφισμα από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας στην Στροφυλιά στις 21/8.  Οργανώνουμε την αλληλεγγύη που εκφράζεται από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και του κόσμου προς το λαό της Βόρειας Εύβοιας, μέσα από τα στέκια αγώνα και αλληλεγγύης που έχουμε στήσει στην Στροφυλιά και στην Ιστιαία. 

Αυτή μας η δράση, το ψήφισμα με τα αιτήματα μας έχουν δημιουργήσει πίεση στην Κυβέρνηση, στην Περιφέρεια και στους Δήμους. Για αυτό και επιδιώκουν να μας διασπάσουν και να «μαλακώσουν» τις αγωνιστικές μας διαθέσεις. Αυτό φάνηκε και από τη συζήτηση που έγινε με την αποκαλούμενη Επιτροπή Ανασυγκρότησης με επικεφαλής το κ. Μπένο, τους κυβερνητικούς εκπροσώπους κ. Τριαντόπουλο και Αμυρά, τον περιφερειάρχη κ. Σπανό και τους δημάρχους κ. Τσαπουρνιώτη και Κοτζιά στην Λίμνη την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη. Προσπάθησαν να μας κάνουν και εμάς «συμβούλους» της κυβέρνησης, δηλαδή συμμέτοχους στο έγκλημα!  Αντί να μας δώσουν απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα μας, ήθελαν να συζητήσουμε όλοι μαζί τα μεγαλόπνοα σχέδια τους για να πέσουν σαν τα κοράκια οι μεγάλες επιχειρήσεις στην καμένη μας περιοχή, στην ρημαγμένη μας ζωή! Μιλούσαν για σχέδια σε λευκό χαρτί, ενώ ήδη είχαν ψηφίσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που απορρίπτει το σύνολο των αιτημάτων μας. Δεν εξασφαλίζει αποζημιώσεις για όλους, αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Για τα αντιπλημμυρικά ακούσαμε μόνο αοριστίες και ευχές, ενώ εμείς φτιάχνουμε οχυρά γύρω από τα σπίτια μας για να σωθούμε.


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ο δικός μας αγώνας με το δυνάμωμα των Επιτροπών Αγώνα που υπάρχουν, με τη δημιουργία νέων Επιτροπών στα χωριά και με την σταθερή και μαζική παρέμβαση μας σε όλα τα επίπεδα (κυβερνητικό-περιφερειακό-δημοτικό), είναι η πιο αποτελεσματική απάντηση του λαού της Β.Εύβοιας για να πραγματοποιηθεί το σύνθημα μας «Να μείνουμε στον τόπο μας».


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ


Προχωράμε σε

  • Κινητοποίηση- παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στις 18:00 στην Χαλκίδα στα γραφεία της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την άμεση προώθηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μας.

  • Μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης με πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες το Σάββατο 2 Οκτώβρη 2021. 

  • Συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα κατά χωριό και δημιουργία Επιτροπών σε χωριά που δεν έχουν.


Μόνο ο ενωτικός ανυποχώρητος αγώνας μας μπορεί να επιβάλλει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε η πυρκαγιά. Αγρότες – Ρετσινάδες – Κτηνοτρόφοι – Μελισσοκόμοι – Συκοπαραγωγοί – Μικροεπαγγελματίες και Εργαζόμενοι στον Τουρισμό και στην Εστίαση, μόνο ενωμένοι και με σταθερό οργανωμένο αγώνα θα δώσουμε προοπτική στη ζωή μας και στον τόπο μας.


Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυροπλήκτων

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου