Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου. .....

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν ο Δήμος Δελφών τίμησε το Μίκη Θεοδωράκη κάνοντάς τον Επίτιμο Δημότη

Π. Ταγκαλής: «Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας αιώνας Ελλάδας»

Ο Δήμος Δελφών γυρίζει πίσω το χρόνο, στο 1997, και θυμίζει τη στιγμή που ο εκ των κορυφαίων συνθετών παγκοσμίως, ο Μίκης Θεοδωράκης, τιμήθηκε από τον τότε Δήμο Δελφών με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη! ....

Με αφορμή τον εορτασμό της 70ης Επετείου των Α' Δελφικών Εορτών, ο οικουμενικός Μίκης Θεοδώρακης φτάνει στους Δελφούς για να τιμήσει τη μνήμη του Άγγελου Σικελιανού. Στο Αρχαίο Θέατρο αντιλαλεί το «Πνευματικό Εμβατήριο» από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη  διεύθυνση του Αντρέα Πυλαρινού, ενώ η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά «Εμπρός οι δημιουργοί». Ο  Μίκης Θεοδωράκης αποθεώνεται.

Ο  Δήμος Δελφών, επί  Δημαρχίας  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Λέφα, τον τίμησε με τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Δελφών, σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Αμαλία, παρουσία του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η Πρόεδρος του Σώματος Ελένη-Λέλα Μπακολουκά ανέγνωσε την τιμητική απόφαση προς το πρόσωπο του παγκοσμίως αναγνωρισμένου μουσικοσυνθέτη. Στο Δημαρχείο των Δελφών από τότε βρίσκεται η πρωτότυπη παρτιτούρα του Πνευματικού Εμβατηρίου, την οποία ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε δωρεά προς το Δήμο Δελφών! 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωση του σημειώνει: «Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο συνθέτης, ο άνθρωπος, είναι ένας αιώνας Ελλάδας! Η παρακαταθήκη του αποτελεί πλούτο που θα συνοδεύει εμάς και τις επόμενες γενιές, μεταφέροντας μηνύματα στο βάθος του χρόνου που ο ίδιος «έντυσε» με νότες! Ελάχιστον χρέος μας απέναντί του, ως Επίτιμος Δημότης Δελφών, να τον τιμήσουμε με το δικό μας τρόπο. Χαιρετίζουμε την πρόταση της παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών» για την απόδοση του ονόματός του σε έναν κεντρικό δρόμο της Άμφισσας ή της πόλης των Δελφών, με απόφαση που θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο». 

Από το Γραφείο Δημάρχου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου