Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Ανακοίνωση της Ν.Ε Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ για τις πυρκαγιές

Καταστροφικές πυρκαγιές πλήττουν την τελευταία εβδομάδα πολλές περιοχές της χώρας μας. Αττική, βόρεια Εύβοια, ανατολική Μάνη ανάμεσά τους και τη Φθιώτιδα. ....


Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη καταστροφή που είναι δύσκολο να περιγραφεί.

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ειδικά τα πιο ευάλωτα στρώματα βιώνουν με τον πιο καταστροφικό τρόπο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, της ελλιπούς θωράκισης της χώρας  από τις πυρκαγιές αλλά και της επιλογής της κυβέρνησης να παρακολουθεί τις εξελίξεις περιοριζόμενη στο να εκκενώνει τον πληθυσμό στις πληττόμενες περιοχές που δυστυχώς πολλαπλασιάζονται.


Τις κρίσιμες τούτες τραγικές στιγμές άμεση προτεραιότητα είναι να ενώσουμε δυνάμεις και να στηρίξουμε όσους δίνουν τη μάχη, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που με κόπο και με κίνδυνο της ζωής τους παλεύουν με τις φλόγες. Αλλά και να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους δοκιμάζονται και χάνουν τους κόπους μιας ζωής. 


Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες γι’ αυτό που ζούμε. Δεν είναι όμως τώρα η ώρα της απόδοσής τους. 

Δεν μπορούμε ωστόσο να μην επισημάνουμε  τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς την αντιμετώπιση των πυρκαγιών:

 

  • Ο Κ. Μητσοτάκης στο προχθεσινό του διάγγελμα προανήγγειλε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, υποβάθμισε τις υλικές καταστροφές, δεν είπε κουβέντα για τον περιβαλλοντικό νόμο Χατζηδάκη που ακύρωνε το σύνολο των δασικών χαρτών κλείνοντας το μάτι σε αυτούς που θέλουν να βάλουν χέρι στις εκτάσεις αυτές κ.α 

  •  Ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιάς και η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Πελώνη

  • δεν έχουν απαντήσει έως τώρα ποιο είναι το ακριβές σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης των πυρκαγιών, πέραν του σχεδίου των εκκενώσεων πόλεων και χωριών.

  • δεν έχουν απαντήσει έως τώρα πόσα είναι τα εναέρια μέσα που επιχειρούν, ποιες ώρες, σε ποιες περιοχές, και ποια η διασπορά τους στη χώρα 

  • Πού είναι τα δήθεν 74 εναέρια μέσα που ανακοίνωσε χθες ο κ. Σκέρτσος, που ήταν και που είναι όλα αυτά τα αεροσκάφη και δεν βρίσκονται εκεί που οι πολίτες βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται χωρίς τη παραμικρή βοήθεια;

Η πολιτική της Ν.Δ είναι μέρος του προβλήματος της κλιματικής κρίσης

Αντί τα κυβερνητικά στελέχη να αλληλοσυγχαίρονται προκλητικά όταν καίγεται η βόρεια Εύβοια με 2-3 μποφόρ, η Αττική και εκκενώθηκε το Γύθειο και δεκάδες χωριά,  όφειλαν να είχαν ακούσει τις προειδοποιήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου και να λάβουν μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των πολιτών, όπως είχε προτείνει έγκαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ. 


Ήδη ακόμα και πριν την καταστροφική εβδομάδα η αύξηση των καμένων εκτάσεων το 2021 ήταν 50% σε σχέση με το 2020 και 116% σε σχέση με το 2019.


Είναι άμεση ανάγκη:

  • να αποσυρθεί ο νόμος Χατζηδάκη και με δημόσια διαβούλευση

να δημιουργηθεί ένας νέος κλιματικός νόμος

  • να επανέλθει το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα δασοπροστασίας.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φθιώτιδας: 

  • είναι στο πλευρό των πληγέντων Φθιωτών και μη και αγωνίζεται , εντός και εκτός των θεσμών, για τη γρήγορη και αποτελεσματική λύση των προβλημάτων που προκύπτουν από την καταστροφή.

  • δεσμεύεται ότι όταν με το καλό νικήσουμε τις φλόγες, και βρεθούμε αντιμέτωποι με την ανάγκη να επουλώσουμε τις πληγές, θα είμαστε εδώ.


Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου