Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Παιδεία και ΝΔ. Μια ιστορία για κλάματα.

Η δημοσιοποίηση των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής για κάθε πανεπιστημιακό τμήμα ή σχολή, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις και ολοκληρώνει την εικόνα καταστροφής, που επιφύλαξε το Υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές.....

Οι πιο «ευνοϊκές» εκτιμήσεις προβλέπουν πως λόγω του εξεταστικού συστήματος Κεραμέως θα αποκλειστούν περισσότεροι από 20.000 υποψήφιοι σε σχέση με πέρυσι. Το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε για φέτος 77.500 θέσεις στα πανεπιστήμια.

Ωστόσο, γνώριζε πως δεν πρόκειται να καλυφθούν περισσότερες από 55.000 και με σκοπιμότητα παραπλανούσε χιλιάδες μαθητές και οικογένειες.

Τα κυβερνητικά επιχειρήματα περί μαθητών που μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο με «λευκή κόλλα» κατέρρευσαν από τους ίδιους τους αριθμούς, αφού υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες, ιδίως στις περιπτώσεις των ειδικών μαθημάτων, πρόκειται να αποκλειστούν από σχολές και τμήματα της προτίμησής τους.

Χιλιάδες παιδιά θα δουν τα μηχανογραφικά κλειστά ή με ελάχιστες επιλογές, ενώ τον Αύγουστο θα αντιληφθούν οριστικά πως ο δρόμος για την ανώτατη εκπαίδευση είναι φραγμένος και κόβονται πολλοί μαθητές με υψηλή βαθμολογία, ακόμα και αριστούχοι!

Στη Φωκίδα, η περίπτωση να μην λειτουργήσει ούτε το ένα και μοναδικό εναπομείναν τμήμα του Πανεπιστημίου είναι πολύ πιθανόν.

Ο  τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, επανέλαβε την ανάγκη να πληρωθούν όλες οι θέσεις που έχουν εξαγγελθεί για τα ΑΕΙ και κατέθεσε στα πρακτικά την επιστολή του μαθητή Διονύσιου Κατάκαλου, του 1oυ Πρότυπου Λυκείου Αθηνών, που αν και αριστούχος με 20.988 μόρια, 1.838 πάνω  από την περσινή βάση, μένει εκτός Αρχιτεκτονικής Αθηνών, λόγω της Ελάχιστης Βάσης στο ειδικό μάθημα (σχέδιο), το οποίο επιπλέον είχε διδαχθεί, λόγω της πανδημίας, μόνο δικτυακά και δυστυχώς δεν είναι η μόνη περίπτωση.

Επίσης, έρχονται και οι αρνητικές συνέπειες του σχεδίου νόμου της ΝΔ, για την Παιδεία.

Όπως, την παντελώς αναξιόπιστη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με διαδικασίες «αυλής» και τιμωρητικούς όρους, την αποδιάρθρωση των συλλογικών διαδικασιών (ακραία υποβάθμιση του Συλλόγου Διδασκόντων) και την «παράδοσή» τους στον Διευθυντή -μια επιστροφή στις προ δεκαετίας '80 εποχές- και τον αποκλεισμό των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, πρώτη φορά τα τελευταία 100 χρόνια, από τα Συμβούλια Επιλογής Στελεχών.


Το αφήγημα της Κεραμέως καταρρίπτεται, επιβάλλεται να παραιτηθεί μιας και είναι η χειρότερη υπουργός Παιδείας των τελευταίων 200 χρόνων και ντίλερ των ιδιωτικών σχολών.


Η ΝΔ προετοιμάζει την εγκατάλειψη του Σχολείου από το Κράτος και επιχειρεί άλλο ένα πισωγύρισμα - επιστροφή στον άκρατο κομματισμό στην εκπαίδευση.

Αποδιαρθρώνει και διαλύει τη δημοκρατική λειτουργία του Σχολείου, με τον εκφοβισμό των διδασκόντων και επιχειρεί να μετατρέψει το σχολείο της γειτονιάς σε σχολείο της αγοράς.

Την ίδια ώρα, στη Φωκίδα, ο κύριος Μπούγας σφυρίζει αδιάφορα.

Τον είχαμε προειδοποιήσει για το κακό που φέρνει και στην παιδεία, η κυβέρνηση της ΝΔ που υπηρετεί και μας έλεγε καταστροφολόγους.

Τώρα προσπαθεί μετά τις επανειλημμένες αποτυχίες του, σε όλους τους τομείς, να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, προσφέροντας υποσχέσεις αντισταθμιστικών στη Φωκίδα!

Η πρόθεση και η ιδεοληψίας της ΝΔ, για ιδιωτικοποίηση και της δημόσιας εκπαίδευσης, δεν θα περάσει!

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου